Simplenews - Bad parameter

Anonymous képe

A simplenews szimpla telepítés után, amikor valaki fel akar iratkozni a hírlevélre ezt írja ki:
warning: mail(): Bad parameters to mail() function, mail not sent. in /home/content/.../includes/common.inc on line 1970.
És mint írja, a megerősítő levelet sem küldi ki.

Ugyan ezen a szerveren egy másik oldalnál meg hiba nélkül tudtam a hírleveles dolgot bekapcsolni. (tehát nem gondolom szerver hiba, inkább én csesztem el valamit)

Mit ronthattam el? Merre keressem a hibát?

(annyit már próbáltam, hogy kikapcsoltam, letöröltem majd az adatbázisból is kitöröltem minden simpenews-os bejegyzést - majd sikeresen újra raktam, hibaüzenet nélkül - de így is ugyan az írja ki.
Szóval nem tudok elszaladni előle, muszáj rájönnöm, mi a bibi oka)

Aki tud segíteni, annak nagyon köszönöm

P.

Anonymous képe

Simplenews-nak kell a minemail nevű levelező modul is. Azzal küldözget. Lehet hogy azt felejtetted el?

0
0
Anonymous képe

Az az oldal ahol sikerült és jól működik a simplenews ott sincs minemail. Sőt, igazából ott az alap 5.1-eshez csak a captha-t adtam hozzá.
Ezen ahol meg elakadtam sincs más, viszont azon filózok, hogy lehet a nyelvi file, a hu.po szivathatott meg valahogy?
Ugyanis ott ahol megy jó sok karakter ugyan elrontott amit javítgattam is, ezen meg ahol nem a megy simple megpróbáltam a még telepítés elött a fordítást átkódolni.
Ezen eddig nem is filóztam, csak most keresem azt, hogy mi különbség volt a két telepítés közt, hogy egyiknél sikerült a másiknál meg hibaüzenetet kapok feliratkozásnál.

De ha mondjuk a helytelen kodolású karakterek miatt van valami gond, és az ad át a mail()nak helytelen paramétert
1 - lehet-e? (vagy ez butaság?)
2 -(ha igen akkor) hol próbáljam javítani?
És lehet ezért van az is, hogy hiába írtom ki a simpenewst teljesen még az adatbázisból is menden honnét, akkor is marad valahol valami nem oda való karakter - és ez szivat?

(már bánom, hogy a rossz fordítást átkodóltattam mert ha hagyom rosszul és javítom az elcseszéseit, vagy ha nem rakok egyáltalán magyar filet hozzá, akkor szerintem hiba nélküli lenne - legfeljebb 10 percig fordítgattam volna a felületet, amit az oldallátogatók látnak.
Ez így most meg azért volt szívatás, mert január óta megy a hibás oldal.
Még előlről se tudom kezdeni, mert már annyi anyag van benn.

0
0
Anonymous képe

Van csaknem 800 userem, és node/293-nál tartok. Van ahol semmi, de van ahol 100 hozzászólással, a hírlevélküldő meg megmakacsolta magát - elátkozott egy nap ez a mai :( Ti most mit tennétek?

P.

0
0
papper képe

nem teljesen értem a problémát, de megpróbálom felfogni.

szóval az egyik hiba a magyar nyelvű fájl? akkor kódold újra uf8 al és jó lesz, autolocallal beimportálod és kész (a már meglévő magyar bejegyzéseket meg töröld), vagy túl sok a egyéni szöveg van, amit átalakítottál? ez azért nem akkor a gáz, én is beleestem ebbe a hibába, és aztán egyesével írtam át a fordításban a szavakat, de ez butaság volt, az előbb leírtak alapján...

a másik hogy kiírja a hibaüzit az a baj, vagy nem is működik?
ha az üzenetet nem akarod hogy lássák, állítsd be hogy a hibaüzenetek írása csak a naplóba
javaslom ne a dev verziót használd
és én úgy emlékszem hogy akkor kaptam ilyen hibaüzit, amikor a simplenews roles modult is felraktam, persze túl könnyű let volna ha hibátlanul működik. szóval ha ez a hiba oka akkor azt a modult kapcsold ki és várj vele amíg fejlődik.

nem tudom mi a konkrét összefüggés jelen esetben a simplenews, a userek és a node-ok között, de biztosan van csak nem írtad le hogy mi. de ha usereiddel szeretnéd lekommunikálni a történéseket, akkor használd a mass email modult...

üdv
papper

0
0
papper képe

közben újra olvastam és látom hogy nem is működik, akkor a verziókkal lehet valami gond

0
0
Anonymous képe

Sziasztok - köszi mindenkinek.

Na most friss erővel ott tartok, hogy a feliratkozáskori megerősítő (confirmation) e-mailt szövegét(!!) átszerkesztettem, editáltam, mert a @ után volt egy szünet -> és láss csodát, KIKÜLDI a feliratkozós emailt. Végre!

Most más gond lett :))

Most meg ha hírlevelet akarok küldeni, akkor az nem megy el - és a naplóba meg ugyan az a hiba van (bad parameter)

Itt viszont megint akkor gondban vagyok, mert a megerősítős levél az egy szövegbe volt és azt a "nyelveknél" megtaláltam és tudtam javítani.

Amit viszont már hírlevélnek küld, ott hol találok hozzá való szöveget? (ott ugye maga a hírlevél lenne a szöveg - az meg ugye nincsen a szótárba.)
Pedig itt is gondolom valamit rosszul ad át, mondjuk a címet, vagy valamit.
No ezt hol szerkesszem?

Kösz mindenkinek.

P.

0
0
Anonymous képe

Hol szerkesztetted a szöveget és hol találtál space-t a @ után?

Én is ezzel a problémával küzdök, de eddig nem találtam meg , hogy hol tudom módosítani a szöveget...

Még kezdő Drupal-os vagyok. :)

Előre is köszi.

0
0
csonti képe

Nekem rendkívül rossz tapasztalataim vannak a simplenews-szal. (5.x.x)
Megbízhatatlan, követhetetlen és nem jó semmire. Például:
- a simplenews-szal elküldött hírleveleket a (windowsos) többség nem tudja elolvasni (krikszkraksz)
- nem lehet ill. nem érdemes :) csatolmányt fűzni a levelekhez. Ha applikálom a patchet, pontosan végrehajtva az utasításokat, akkor ugyan csatol és küld bármit a hírlevéllel, csak éppen majd nem lehet megnyitni a csatolmányt. :) Valahol átkódolja az egészet.
- a drupal.org és drupal.hu po fájl üti egymást. A drupal.org-é rossz kódolású (nem uft8) és ha automatic importtal behívod, agyonvágja a portálod.
- ha a simplenews mellett véletlenül simple_accesst használsz, keresztet vethetsz a portálod jogosultsági rendszerére. Node_accest lehet csak mellette használni.
Egyszóval: nem tartom megbízhatónak a simplenews-t, mert mindig tud valami nagyon kellemetlen meglepetést okozni. Hírlevél/levlista megoldásként végül beüzemeltem egy mailman-t a szerveremen.

dhost.hu admin

0
0
Anonymous képe

És a fel/leiratkozást hogyan integráltad a drupallal? (vagy átkattint a mailmanra?)

0
0
csonti képe

A drupaltól teljesen függetlenül oldottam meg a mailman-nel.
Kimentettem exporttal a feliratkozásokat egy csv fájlba, majd a vesszőket sortörésre cseréltettem a szövegszerkeszőban, majd copy-paste a mailman-be, ahol moderáltra állítottam a listát, oszt jónapot. :)
Simplenews után olyan a mailman, mintha egy rosszbicikliről átülnél egy Lexusba. :)

dhost.hu admin

0
0
Anonymous képe

És ezt minden levélküldés elött eljátszod? Listát töröl, új listát csinál, hogy stimmeljenek a címzettek?

Nekem már csak annyi a gondom, hogy a fordítás valamit elcseszett.
Ezért nem ment ki anno a megerősítő email (ez már jó) és most meg nem megy ki a levél, mert valahol rossz paramétert ad át.
Még keresem - de ha jó lesz és csak pár száz levelet akarunk hébe-hóba, akkor nem olyan ágyúval verébre talán mint a mailman.

Persze ha lehetne a mailmant valahogy autómatikusra beszerelni a drupalba - na az lenne az ász. Ez kétségtelen

P.

Ha valaki tudja a konkrét hírlevélküldésnél a fordítás okozta hibát hol javítsam, az kérem picit segítsen.
Pls!!

0
0
csonti képe

Most látom csak, hogy mégis van mailman támogatás a drupalban, többféle modul is.
pl. mailman manager:
http://drupal.org/project/mailman_manager
Egyébként a kérdésedre a válasz: nem, mert a mailmanban elég egyszer létrehozni egy listát, utána csak küldesz egy levelet a listacímre, amit mindenki megkap.
A simplenewst már nem tudod megszerelni, én is így jártam, rossz kódolású po fájl, majd portál összeomlás. Érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen modult használ az ember (tesztelés desktopon éles rendszer előtt).

dhost.hu admin

0
0
Anonymous képe

Nem mondod, hogy most felejtsem el? :))
(nem hiszem nem akad itt egy szaki, aki ad tippet a hirlevélküldésnél hova tett a @ után egy szünetjelet az a fránya elcseszett simplenews magyarítás - hogy hol javítsam, hogy bad parametert adjon a mail() )

Néztem viszont közben 2 dolgot
1 - megpróbáltam az sql táblába, ott viszont találok olyan mezőket amibe nem tudok még bele se nézni, mert nem szerkeszthetőek
2 - meg néztem azt a mail_manager modult amit javasoltál, DE már félek kísérletezni.
Kéne valaki olyan aki használja és elégedett vele.
Főleg azért is, mert a fel/leiratkozásokat valahogy elegánsan kellene megoldanom.

Apropó 1 kérdés még:
Mivel (melyik szerkesztővel) tudod kiszedni a simpleből kivett emailcimek közül a vessző-szünetet, hogy a mailman egyből egye? (ugyanis azért közben egy mailmannt is belőttem :) csak én mindenképpen integrálva akarom ezt kezelni)

0
0
papper képe

fogod a hu.po-t megnyitod egy ingyenes editorral ami tud kódolást módosítani (ps pad, programmers notepad) átállítod a kódolás utf8-ra, elmented lecseréled a modulod po könyvtárában, autolocallal automatikus import (az eddigi bejegyzések törlése), íg ymindent újra felvesz, persze ha nagyon sok egyedileg szerkesztett magyar szöveg van akkor lesz vele melód, de rossz karaktermegjelenést megoldja.

üdv
papper

0
0
Anonymous képe

Üdv Papper!
Nálam már nem az a baj, hogy rossz a szöveg, ezt már javítottam, hanem az, hogy nem küldi ki a hirleveleket "bad parameter mail() " hibával.
Biztos, hogy a fordítás rontotta el, mert eleinte a feliratkozos confirmation e-mail se ment ki, ugyan ilyen hibával, viszont amikor ennek a szövegében kijavítottam a helytelen karaktereket, akkor ez megjavult.
Már kezdtem örülni,. hogy végre minden jó, amikor jött a pofára esés, hogy magánál a hirlevélküldésnél is "bad parameter"-ezik a mail()

Most éppen azt nyomozom, hogy ha konkrét hirlevelet akar küldeni, akkor hol lehet az a hibás karakter - de nem találom (egyenlőre)
A feliratkozásos résznél elvileg primitív hiba volt, a @ után volt egy szünet, csak ezt kellett törölnöm és megjavult. Itt is hasonló lehet a hiba, csak ugye a konkrét hirlevélbe nincs fix szöveg.
Akkor meg hol lehet az a rosz paraméter (amit a rossz fordítás elcseszett) ?

Azóta belőttem egy mailmannt, de nem akarom véglegesnek mert macerásan kezelem a fel és leiratkozásokat így.

Köszi a figyelmedet.
P.

0
0
papper képe

Állítsd át a nyelvet és megtudod hogy az okozta-e a hibát.
nem egyszerűbb kicserélni a fordítást, mint vadászni hogy hol van a hiba a betöltöttben?
melyik modul verziót használod?

üdv
papper

0
0
Anonymous képe

Ha átállítom a nyelvet - nem tudom csak járatlan vagyok ezért kérdem - akkor az nem az egész oldal összes feliratát fogja átkapcsolni?
Most ebben a percben is vannak az oldalon 40-en, reggel óta meg már 1.100-an. Tegnap 3500 felett.
Szóval illene tudnom, de egyre kevésbé merem kapcsolgatni.

Más: ha átállítom a nyelvet, attól elképzelhető, hogy megoldódik?
Ugyanis már olyat is csináltam, hogy raktam egy ugyan ilyen oldalt ugyan oda, és ugyan úgy elrontottam annak is a magyarítását.
Aztán, hogy ezen játszak azt csináltam, hogy ebből kiheréltem a teljes simpenews-t, az adattábláit is töröltem, meg minden bejegyzést az összes többi táblából, ahol a simplenews szó szerepelt - majd ismét hozzá tettem a simplet ekkor már csak az angollal -> mert azt gondoltam, hogy ez az út járható.
Hát nem!
Ekkor is ugyan úgy hibázott a levélküldésnél.

Ergo hiába heréltem le a teljes simplenews-t a hiba akkor is benne maradt valahol, amit a a rossz po.hu file csinált.

Nos ha azt mondod, hogy próbáljam meg a nyelvet átlőni, angolra, akkor rápóbálhatok, csak kérdés ez a félnapos projektnek lesz-e, lehet-e eredménye?

Én ugyanis lehet rosszul gondolkodom - mondom nem értek a drupalhoz - de ez a küldési hiba most nem a nyelvekből jön.
Ugyan a nyelv file rontotta el - ez tutti - de magában a konkrét hírlevélben már nincsen egy bötű se, ami a po.hu-ból jönne.
Ugye a feliratkozáskori confirmation mailnál az volt a hiba, hogy a @ után rakott egy szünet jelet és ezért volt a mail() fügvénynek olyan válasza, hogy bad parameter.
Itt is ugyan ez lehet, hogy mondjuk a felíratkozottak emailcimébe a kukac után mondjuk tesz egy szünetet - de ez a rész nem a nyelvi filéből jön.

Már arra is gondoltam, hogy az oldal filejaiba nem-e írhatott valamit bele?
Kérdés: ha hozzárakok egy új modult egy drupalhoz, akkor az csak az adattáblákba piszkál bele, vagy a többi drupal könyvtárban levő file-ba is írhat esetleg valamit?
(mivel ennyire nem értek a drupálhoz, bocs ha butaságot kérdeztem volna)

Kösz
P.

0
0
papper képe

ha a nyelveknél engedélyezed az angolt is és a felhasználoknak ne adj jogot nyelvet választani, ne alapértelmezett angolra állítsd, csak kapcsold át saját magadnál a saját adatok szerkesztésénél és meglátod hogy csak nálad változik a helyzet.

javasolnám, a problémád orvosolását ne élesben próbálgasd, hanem localhoston, + mindeképpen csinálj mentést az adatbázisról és így vissza tudod állítani, ha valami lényeges változtatást csinálsz ami befolyásolhatja a usereket, akkor addig amiíg dolgozol a módosításon tedd az oldalt offline-ra, ekkor a felhasználóknak azt írja ki hogy az oldal jelenleg karbantartás alatt áll.

üdv
papper

0
0
Illyés Edit képe

Az admin/logs/status oldalon az állapot jelentés mit ír Unicode könyvtárra? Van PHP mbstring kiterjesztés?

Halványan dereng, hogy egyszer volt problémám a modullal, amikor nem volt mbstring installálva, és akkor valamilyen mbstring funkcióba kellett becsomagolnom a kiküldendő email tárgyát/címzettjét, hogy működjön. Lásd a 2. sz. táblázatot a PHP kézikönyvben. A részletekre sajnos nem emlékszem.

0
0
Anonymous képe

"Unicode könyvtár Hagyományos PHP
A Unicode karaktersorozatokon végzett műveleteket a Drupal igyekszik a lehető legjobban elvégezni. A PHP mbstring kiterjesztésének telepítésével javítható a működés."

Ezt írja és van is hozzá egy sárga háromszögem.

Namost itt az a probléma, hogy én nem vagyok rendszergazda, és az oldal egy amerikai szerverről jön. (godaddy-s)
Így én nem tudok a php-hez adni dolgokat.

0
0
csonti képe

Apropó 1 kérdés még:
Mivel (melyik szerkesztővel) tudod kiszedni a simpleből kivett emailcimek közül a vessző-szünetet, hogy a mailman egyből egye? (ugyanis azért közben egy mailmannt is belőttem :) csak én mindenképpen integrálva akarom ezt kezelni)

Szinte bármilyen szövegszerkesztő jó, az egyik barátom pl. szemem láttára cserélte le word-el a vesszőket sortörés jelekre egyetlen kattintással. :))

dhost.hu admin

0
0