Az alábbiakban kérem a segítségeteket:
Beállítottam 3 hírlevél kiadást, amihez az Autoresponder részt is használtam.
Hibák:
1. Bármilyen számot is állítok be a hírlevél felvitelénél az Autoresponder részben (ami elvileg azt határozza meg, hogy az adott Hírlevélre feliratkozónak az éppen szerkesztett hírlevél kiadást a feliratkozástól számított hányadik napon küldje), a következő cron lefuttatásánál kiküldi az összes emailt (amelyeket egyébként 1,2 és 3 napra állítottam be próbaképpen) a MÁR feliratkozottak részére.
2. Új feliratkozónak pedig egyáltalán nem is küld ki hírlevelet.
Valakinek van ötlete?
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
Autoresponder modul
A problémádra a sima Autoresponder modul a megoldás.
Ami fontos, mielőtt bekapcsolnád az Autorespondert, telepítsd a Mimemail modult, és engedélyezd a modulok oldalon.
Be tudod állítani, hogy a regisztrációs oldalon is megjelenjen, blokként is testreszabható, csoportos küldési lehetőség, több sorozatot is létrehozhatsz amikhez tartalmakat csatolhatsz, beállíthatod a feliratkozástól számítva hanyadik napon menjenek ki az emailek, és testreszabható a lábléc (itt a leiratkozási lehetőség).
Több oldalon ezt használom, és meg vagyok elégedve vele.
Egy ami szerintem hátrány, ha csoportosan küldesz ki emailt minden feliratkozottnak, nem marad meg a tartalom.
Jelezz vissza, hogy sikerült-e!
SimonT
Működik, egyetlen lépés a célig
Köszönöm szépen, úgy tűnik teljesen jól működik a dolog. Ráadásul könnyen áttekinthető és logikusan felépített a modul.
Ezzel a megoldással viszont adódik a kérdés hogy az Autoresponder blokkban feliratkozók részére miként lehet időzített levelet küldeni (tehát meghatározott időponttól kezdve meghatározott időintervallumonként).
A Simplenews-nak van ilyen modulja (Sequenced newsletter), így akkor a Autoresponder feliratkozókat kell "betenni" a Simplenews feliratkozók közé automatikusan vagy pedig maradva csak az Autoresponder modulnál a Rules modullal lehet valamiféle szabályrendszert alkotni.
Ezek csak tippek, szerinted működhet bármelyik is?
Az Autorespondert online
Az Autorespondert online tanfolyamként használom. Van pl. 15 tartalom, amit a rendszer kiküld a feliratkozástól számított megfelelő napokon (amennyi a tartalmaknál be van állítva).
A Simplenews-t pedig hírlevelek küldésére, ugyanazon a weboldalon.
A Sequenced newsletter modult nem ismerem.
Közben ezt olvasom róla:
Szerintem nézd meg mi tud ez a modul, lehet hogy nem fog kelleni az Autoresponder.
SimonT
A különbség
Megnéztem, a Sequenced newsletter és az Autoresponder közt annyi különbséget fedeztem fel, hogy az Autoresponder a feliratkozás megtörténte után indítja a hírlevél láncot, míg a Sequenced newsletter ezt nem veszi figyelembe, hanem egy fix időponthoz képest.
Valószínüleg maradunk annál, hogy külön kezeljük a folyamatokat és ha nagyon kell, akkor manuálisan beemeljük az emaileket.
Köszönöm!