Simplenews Autoresponder küldési hibák

rapy képe

Az alábbiakban kérem a segítségeteket:

Beállítottam 3 hírlevél kiadást, amihez az Autoresponder részt is használtam.

Hibák:
1. Bármilyen számot is állítok be a hírlevél felvitelénél az Autoresponder részben (ami elvileg azt határozza meg, hogy az adott Hírlevélre feliratkozónak az éppen szerkesztett hírlevél kiadást a feliratkozástól számított hányadik napon küldje), a következő cron lefuttatásánál kiküldi az összes emailt (amelyeket egyébként 1,2 és 3 napra állítottam be próbaképpen) a MÁR feliratkozottak részére.

2. Új feliratkozónak pedig egyáltalán nem is küld ki hírlevelet.

Valakinek van ötlete?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
simont képe

A problémádra a sima Autoresponder modul a megoldás.

Ami fontos, mielőtt bekapcsolnád az Autorespondert, telepítsd a Mimemail modult, és engedélyezd a modulok oldalon.

Be tudod állítani, hogy a regisztrációs oldalon is megjelenjen, blokként is testreszabható, csoportos küldési lehetőség, több sorozatot is létrehozhatsz amikhez tartalmakat csatolhatsz, beállíthatod a feliratkozástól számítva hanyadik napon menjenek ki az emailek, és testreszabható a lábléc (itt a leiratkozási lehetőség).

Több oldalon ezt használom, és meg vagyok elégedve vele.

Egy ami szerintem hátrány, ha csoportosan küldesz ki emailt minden feliratkozottnak, nem marad meg a tartalom.

Jelezz vissza, hogy sikerült-e!

1
0

SimonT

rapy képe

Köszönöm szépen, úgy tűnik teljesen jól működik a dolog. Ráadásul könnyen áttekinthető és logikusan felépített a modul.
Ezzel a megoldással viszont adódik a kérdés hogy az Autoresponder blokkban feliratkozók részére miként lehet időzített levelet küldeni (tehát meghatározott időponttól kezdve meghatározott időintervallumonként).

A Simplenews-nak van ilyen modulja (Sequenced newsletter), így akkor a Autoresponder feliratkozókat kell "betenni" a Simplenews feliratkozók közé automatikusan vagy pedig maradva csak az Autoresponder modulnál a Rules modullal lehet valamiféle szabályrendszert alkotni.

Ezek csak tippek, szerinted működhet bármelyik is?

0
0
simont képe

Az Autorespondert online tanfolyamként használom. Van pl. 15 tartalom, amit a rendszer kiküld a feliratkozástól számított megfelelő napokon (amennyi a tartalmaknál be van állítva).
A Simplenews-t pedig hírlevelek küldésére, ugyanazon a weboldalon.
A Sequenced newsletter modult nem ismerem.
Közben ezt olvasom róla:

Sequenced newsletter takes a category of Simplenews newsletters and sends it's emails in a sequenced intervals. Administrator can set interval between each message. New subscriber will get email every time when this interval finishes. It will stop receiving emails when received all of them.

Szerintem nézd meg mi tud ez a modul, lehet hogy nem fog kelleni az Autoresponder.

0
0

SimonT

rapy képe

Megnéztem, a Sequenced newsletter és az Autoresponder közt annyi különbséget fedeztem fel, hogy az Autoresponder a feliratkozás megtörténte után indítja a hírlevél láncot, míg a Sequenced newsletter ezt nem veszi figyelembe, hanem egy fix időponthoz képest.

Valószínüleg maradunk annál, hogy külön kezeljük a folyamatokat és ha nagyon kell, akkor manuálisan beemeljük az emaileket.

Köszönöm!

0
0