Server csere

kalmarr képe

Sziasztok,

Sajnos a problémám átkerült ide:

http://drupal.hu/forum/adatb%C3%A1zis-teljes%C3%ADtm%C3%A9ny-optimaliz%C...

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy ezek a paraméterek jók-e egy külföldi (német)server esetében?

Esetleg milyen korlátba fogok belefutni, ha ezt a szolgáltatót választom?

PING idő átlag 31 ms

További paraméterek:
NEW: vSERVER Cloud
NEW: Hosting in the green data center datadock
3,000 MHz CPU Power
25,000 MB Webspace (SCSI)
1,024 MB RAM / 2,048 MB FlexRAM
5,000 GB Traffic/month
1 fixed IP included
PremiumBackup for all data
PremiumFirewall

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
vajdasági képe

Meg tovabb szeretned bonyolitani a dolgokat?

Ez egy VPS ha jol sejtem? Ki manageli ok vagy te? Ha ok akkor azzal nem lessz gond ha te akkor menyire ertesz az olyasmihez? Ha kb ugyanugy mint a drupalhoz (hogy ahhoz hasonlitsam) akkor vagy keress valakit aki manageli neked, o lessz a rendszergazda, vagy felejtsd el az egeszet mert megtobb gondod lessz mint az oldalaiddal amikkel most kinlodsz.

Amiket beideztel rola ugy erzem hogy halvany lila gozod se nincsen az egeszrol. Meg ha tudnal managelni egy ilyen VPS szervert akkor az addigi oldalaidat is mar regen localban fejlesztetgetted volna megkimelve salyat magad es a szolgaltatod is ...

A parameterek jok, de persze ezt is siman padlora lehet kuldeni. A mostani szolgaltatodtol kerdezd meg :) mekkora a Traffic/month hogy az eleg-e neked az oszes oldaladra amiket at akarsz hozni ide meg tervezd be hogy movekszik is majd a forgalmad. Szinten nezd meg belefersz-e a 25,000 MB teruletre.

0
0
kalmarr képe

Huha :)

Szerintem minden tanulható és valakinek amatőrnek is kell lenni, mert akkor unalmas lenne a fórum :) Viszont én merek kérdezni, lehet néha butaságot is, de csak így lehet megérteni a dolgokat ;)

A Drupal logikáját is lehet nem értem, szerintem tartalmat feltölteni lehet éles szerveren is... Persze egy új oldalt létrehozni célszerű nem éles oldalon.

Az idézet főbb paraméterekről szól a profik állították össze profiknak én csak másoltam a teljes: (http://www.server4you.net/vserver/vserver-details.php?products=0 még gondolkodok ezen is, ha idézhetek http://www.tarhely.com/virtualizalt-tarhely/) Azért keresek ilyen szolgáltatókat, mert nem szeretem a korlátokat :-), illetve nem 1 darab oldalt szeretnék csak feltenni a serverre.

A méretek szerintem bőven túlvannak a jelelneg használtnál (2-3Gbyte ot használok, 6-7 Drupal site) mivel csak a userek nézegetik az oldalamat nincsenek nagy file letöltések, így nagyon remélem, hogy ez sem lesz a korlátom), de ha kell a Google-től is bérelek egy kis szervert :-).

Szóval...:) Pusztán csak érdeklődök :)

0
-1
vajdasági képe

Sok a rizsa ... A lenyegrol meg hallgatsz. Ha most akarod tanulni akkor minden VPS amit te managelsz felejts el eles kornyezetben.

A forum nem azert van hogy ne legyen unalmas.

Korlatok meg mindeg es mindenhol vannak.

3
0
kalmarr képe

A rizsa a lelkembe gázolás után keletkezett :)

Van benne valami bár érdekelnek a VPS-ek is. Megjegyzem amíg nem ismertem a hostingot, addig ez is fehér holló volt, de egy két dolgot megcsináltam, utána már mindent értettem (mielőtt kapnék azért is magára a beállításokra gondoltam). Ilyen a tanulás.

Akkor inkább ezt javaslod ez a kettő között van az oldal leírása szerint :http://www.tarhely.com/virtualizalt-tarhely/)

0
-2
kalmarr képe

Végül a magyar szolgáltató mellett döntöttem, beszéltem velük elmondtam a problémáimat és mondták, hogy nyugodtan ki lehet akasztani a servert ;-) A viccet félre téve nekem ők jöttek be.

0
0
vajdasági képe

Futo pillantas alapjan egy osztott tarhelyet lecsereltel egy masikra.

Namost az elzonel az volt hogy szegeny szerver ameddig csak birta szusszal addig dolgozott neked meg elnem erte a vas korlatjait. Gondolom ezt megereztek masok is akik azon a vason voltak...

Itt meg le van korlatozva hogy menyi penzert mennyi jar. Ez nagyon jo, nem birod padlora kuldeni az egesz szervert. :) A te oldald meg olyan gyors lessz amenyire optimizalni tudod az egeszet ...

0
0
kalmarr képe

Illetve ameddig a pénztárcánk engedi, mert akár időszakosan is lehet venni erőforrásokat. Amit beszéltem is a rendszergazdával Ő sem tudta megmondani, hogy ilyen oldalnak egyáltalán mekkora vas kell, mondta ki kell próbálni és ha nem megy, akkor upgrade, vagy Drupal fórum.

Ezért is írtam le a fórum legelejére a "főbb" paramétereket :). Igaz a magyar a töredéke, de nem értek a VPS-hez :-), de gondolom elég lesz első körben...

0
0
pp képe

Ezzel a hozzáállással az a probléma, hogy vannak olyan beállítások és megoldások amiket pénztárcával nem lehet bírni.

Nekem egyszer sikerült egy olyan megoldást összekattintanom ami bármilyen nagy szervert leültet. (bármilyet, mivel önmagát dosolta)

Szakértettem olyan oldalt, ahol 1 oldalletöltésből csináltak 30-at különböző AJAXos megoldásokkal.

De ezek csak tipikusan hibás megoldásai egy egyszerű feladatnak. Vannak azonban olyan feladatok amikhez nem lehet gyors megoldást gyártani. Képtelenség. Ilyenkor a feladatot részfeladatokra kell bontani, amik már megoldhatóak rövidebb idő alatt. És itt az időt ne úgy képzeld el, hogy 2 perc, hanem az adott feladatba tartozó elemek számával arányos képletre gondolj. És ez a képlet nem mindig úgy néz ki, hogy mondjuk 2*N (ahol N az elemszám, mondjuk a node-oké), tehát ha kétszer annyi node-od van akkor kétszer annyi teljesítmény kell. Simán lehet valamilyen exponenciális összefüggés, mondjuk kettő az N-ediken.

http://www.cs.elte.hu/~kiraly/alg.pdf

Amiért biztosan hibás a „veszek még vasat” megoldás, mert nem létezik univerzális megoldás. Nincsen. Csak probléma van és megoldás, így együtt. Egy megoldás ami egyik problémára gyógyír lehet a másik problémádat épp elmélyíti. (pl. a veszek még vasat biztos károsan hat a pénztárcádra)

pp

8
0
vajdasági képe

Nezd, lehet hogy ridegen vagy nyersen fogalmaztam, lehet serto is voltam de nem akartalak sem megbantani sem megserteni. De fel kell fognod hogy vannak munkak amik nem amatornak valok, vagy ha az csinalja akkor olyan is lessz.

Szepen megirtam gondolom ertheto is volt hogy ha nem tudsz managelni egy VPS szervert, akkor vagy alkalmazz valakit vagy keress mas megoldat. Te mint amator aki most akarja megtanulni ne kezdj bele eles kornyezetben mert az oldaladdal megtobb gondod lessz mint eddig. Es nemcsak a Drupal felol lesznek gondjaid hanem a servernel is rengeteg gondod lessz. Es akkor nem csak itt kerdezel henem pl. hup.hu -n (egy kis reklam nekik) is megkapsz majd hideget meleget...

Egy tarhelyre feltolteni egy oldalt azert eg es fold egy vps-hez kepest. Az egyik kb. kiveszek egy kiado szobat mongyuk egy panzioban vagy hotelben. A masik meg hogy hazat epitesz magadnak.

Most mit hasznalsz a gepeden? Linuxot vagy mast?

1
0
kalmarr képe

- Bocsi ezt saját magunknak építem, és nem sértődtem meg (szeretem az őszinte embereket) csak mindig mérges vagyok, hogy mennyi mindent lehetne még tanulni és tudni, de ehhez gyakorolni kell.

- A VPS-t elfogadtam a magyart rendeltem meg.

- A HUP és a pcforum pedig nagyon gyors info gyűjtésre szolgált, mivel nem elérhető egyes oldalunk. (reklám mindenkinek kell)

Saját oldalunkat fejlesztem nem másét... Ha van "időm" ezt csinálom, ha nem akkor mást (rendszerint több ember helyett kell dolgozni)... Sajnos a költségvetésünk még nem engedheti meg, hogy tovább költségeket vállaljunk fel (ez a magyar valóság 10-15 óra munka hétvégén is, és egy másik fórum).

WIN7-et szeretem, de be akartam vezetni az Ubuntut is a céghez (servert sikeresen telepítettem és stabilan működik is), de a kollégák nem szeretik, ez van....

0
-1
nevergone képe

Biztos, hogy erre a fórumtémára szükség van itt? Eleve úgy látom, hogy a Drupalhoz szinte semmi köze sincs, vagyis ami volt, azt a másik fórumtémában már százszor körüljártátok.

2
0