SEO - Google sorrend megtartása migráció után

kazoo képe

Sziasztok!

"A" oldalt be szeretném olvasztani "B"-be, tehát "A" megszűnik és a tartalom átkerül "B"-be. "A" oldal tartamát jó helyen indexeli a Google, "B" oldal fejlesztés alatt áll, nincs indexelve. Szeretném megőrizni "A" oldal tartalmainak jó helyezéseit, akkor is amikor már át lesz rakva "B" alá.

Magyarul:

Van-e valamilyen mód, hogy a "A.hu/content/tartalom" "B.com/content/tartalom"-ként is megőrizze jelenlegi helyét?
Be lehet-e jelenteni, meg lehet-e mondani a Google-nek, hogy milyen változás lesz?

Drupal, Webmaster Tools, egyéb trükk.. ?

Kösz

Drupal verzió: 
Fórum: 
szantog képe

Erre szerintem a seoforumon tudnák megmondani a tutit, aztán az alapján ki tudjuk találni itt, hogy van-e rá céleszköz a drupalhoz.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

kazoo képe

Google SEO fórumra gondolsz vagy Drupalosra? Linket légyszi, ha van.

0
0
szantog képe

http://seoforum.hu/
lehet, hogy találsz valami instant okosságot.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

d0r0ttya képe

Nem lehetne fordítva csinálni, B-t olvasztani be az A-ba? Egyébként a Webmester eszközökben jelezheted, hogy az oldalad címe megváltozott (webhely konfiguráció / webhely címének módosítása), viszont mivel az új oldalon ugyanazok a tartalmak más oldalcím alatt lesznek elérhetők, a külső hivatkozásokat így is bukni fogjátok. Az A oldalra legalább egy 301-et érdemes volna majd rakni.

0
0
kazoo képe

Nem lehetne fordítva csinálni, B-t olvasztani be az A-ba?

Nem sajnos, ez adott ;)

0
0
nemethf képe

Nekem nem egyértelmű, hogy egyszerű domain név váltásról van szó vagy A és B is jelenleg rendelkezik különböző tartalommal, külön drupal motorral.
Ha külön drupal, akkor van-e sminkváltás. Az egyes SEO szempontból fontos html elemeket két smink akár teljesen külön is kezelhet (pl. h1-ben a weboldal neve szerepel vagy az adott tartalom címe)
Fontos szempont a domain nevekben előforduló kulcsszavak is. Ha A paradicsom.hu volt és irogep.com -ra költözik, akkor a "paradicsom" keresésre nyilván vissza fog esni.

2
0
kazoo képe

A és B is rendelkezik különböző tartalommal, külön Drupal motorral és másik sminkkel, sőt különböző tárhelyen vannak. A domain nevek nem tartalmazzák a kulcsszavakat. A h1-ben az adott tartalom címe szerepel és a domain név nem szerepel.

0
0
nemethf képe

Itt érdemes még körülnézni, kérdezni:
http://entity.hu/domain-es-url-kezeles/

Ha A.hu költözéskor ugyanazt az IP címet kapja mint B.com, és ugyanarra a virtual host-ra esik be, akkor a .htaccess-ben szépen meg tudod csinálni a 301-es domain átirányítást a default drupal .htaccess modrewrite szekciója alapján ('www.' prefix -es rész )

Szerintem www.A.hu és A.hu átirányításait is meg kell tenni.

De az alapkérdéssel kapcsolatban nézz el a fenti fórumokra.

0
0
kazoo képe

Kösz az olvasnivalót!

0
0