Segítséget kérnék

SzaboZE képe

Sziasztok!

Van egy jó régen elkészített weboldala a klubunknak, amelyet ingyen kaptunk annakidején az egyik klubtagunktól. Ő akkor szép kerekre megcsinálta az oldalt, amivel nem is volt gondunk az elmúlt pár hétig. A szolgáltatónk ugyanis a PHP5.2-t lecserélte és azóta az oldal hibaüzeneteket generál a tartalmak közepette. Mivel magam láma vagyok hozzá és a klubtag már régen nem foglalkozik az oldallal keresek valakit, aki segítene a hibát kiküszöbölni. Mivel nonprofit tevékenységet végzünk, fizetni nem tudunk érte, de az elvárás sem egy komplett honlap építése :) A weboldal a www.mazdaklub.hu oldal. Szóval, ha valaki tudna pár sorral segíteni, nagyon megköszönném...
FTP és admin hozzáférésem is van az oldalhoz.

Köszönettel,
Szabó Zoltán

Fórum: 
csakiistvan képe

Nem tudom mennyire ismered a Drupal-t de a te oldalad 5.3-as verzioju, a ma elerheto legfrissebb 7.22, azaz le van maradva 2 fo es szamtalan alverzio frissitessel.
A PHP 5.2 mar sok helyen nem tamogatott, ez ellen nem tudsz mit tenni, 2 dolgot javaslok:

  1. vagy keresel egy szolgaltatot ahol par evig meg supportaljak a php 5.2-t es naluk maradsz
  2. vagy osszedobjatok az arat es felfogadtok valakit hogy upgradelje/migralja a siteot a most elerheto legfrissebb verziora, vagy ha ezt bevallalja free, mert kell neki a referencia, nektek csak jo
2
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

SzaboZE képe

A szolgáltatót nem váltanám, akkor inkább haladjunk a korral valahogy. Sajnos nekem teljesen ingovány a téma, utoljára html-el foglalkoztam :( Azt hittem párt sort kell átfirkantani és megoldódik, de ezek szerint ez komolyabb beavatkozást igényel?

0
0
csakiistvan képe

Igen, ez ennel komolyabb dolog, a Drupal modularis rendszer, lehet hogy a fo verzio elfut egy adott PHP verzioval, de nem biztos hogy a contrib (drupal.org on elerheto modulok) is supportaljak azt.

1
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

SzaboZE képe

Teljesen tájékozatlan vagyok, mekkora összeget kérhet el ennek a rendberakásáért egy hozzáértő?

0
0
pp képe

Bármekkorát. :)

Első körben kapcsold ki a hibajelzések kiírását.
Második körben próbálj meg frissíteni a legújabb verzióra, talán az segít: http://drupal.org/node/880550

Ez a legújabb verzió majd három éves, ami nálad fent van, az pedig majdnem hat. Számolj mondjuk egy szerény havi 5-40.000 forintos support díjat és szorozd meg hetvenkettővel. Ez az az összeg amit megspóroltál az évek alatt. Ehhez az összeghez mérd majd a hetesre migrálás költségeit.

Egyszóval, keress egy mazdaőrült drupalost. :)

1
0
SzaboZE képe

Na szép :) A hibajelzések kikapcsolása úgy tűnik segített ideiglenesen, köszi szépen! Az upgrade-nek hogy álljak neki?

0
0
csakiistvan képe

Nem a hibádon nem segített, csak nem írja ki a képernyőre, a hiba még megvan, csak eldugrad. Javaslom tölts le egy drupal 5.3 -at és olvasd át az UPGRADE.txt fájlt.

1
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

SzaboZE képe

Rendben, köszi szépen a segítséget!

0
0
szt képe

Az utolsó 5.x-es nyitott issue pont ezt a hibát próbálja meg orvosolni, esetleg egy tesztverzión ki lehetne próbálni a legutolsó patchet.
Mindazonáltal a jövőt tényleg az szolgálja legjobban, ha 7-es Drupalra kerülne valahogy az oldal...

1
0