Search module - tartalom duplikálás

ninja képe

Több drupalt futtató oldalamon (4.6 x, 4.7x, 5.x) észre vettem, hogy a keresésnél ugyan azok a találatok többször is megjelennek. Itten van egy példa.

Nálunk úgy működik, hogy a beküldött a tartalmak nem kerülnek ki a címlapra, a szerkesztők emelgetik ki .

Valami ötlet?

Illyés Edit képe

Nem néztem még a search modult, de ha úgy működik, mint a Google, azaz linkről linkre jár, akkor két különböző útvonalon elérhető oldalt – /node/123 és /utvonalalnev – két különböző oldalnak tekint.

(Persze a Google összehasonlítja a tartalmakat is, és ha egyformák, akkor rögtön feketepontot ad érte... ennek elkerülésére találták ki a Global Redirect modult).

0
0
ninja képe

nem minden tartalom duplikálódik.
a duplikált tartalmak linkje megegyezik, soha nem a /node/123-ra visz, hanem az utvonalálnévre.

0
0
Illyés Edit képe

soha nem a /node/123-ra visz, hanem az utvonalálnévre

Persze, ha be van kapcsolva a path modul. De attól még a /node/123 címen is elérhető marad a tartalom, és ha valahol a webhely egy eldugott sarkában van egy link, ami a /node/123-ra mutat az útvonal álnév helyett, a Google – és talán a search modul is – megtalálja, és jön a bünti (Google), ill. a duplikált listázás (keresés találati lista).

De ez csak egy feltételezés, lehet, hogy nem is így működik a search modul, meg kellene nézni.

Másik lehetőség, hogy ezeket a tartalmakat előbb elmentetted /node/123 címen, és csak utána tetted rá az útvonal álnevet, a search pedig mindkét URL-en beindexelte.

0
0