Search miatt borul a cron

nepkert képe

A search modul (6.15) cron hookjával lehet valami gond, mert végigellenőriztem az összes többi modulét, és simán lefutottak. A Search ezzel szemben arra panaszkodik, hogy letelt a rendelkezésre álló idő, amit apache .htaccessben átállítottam a default 30-ról (?) 1000-re. Amúgy mindezt kb. 0.01 s után dobja.
Kell a search, tehát nem akarom kikapcsolni, ráadásul emiatt kénytelen voltam csinálni egy saját cron-t, ami kihagyja, de ez csak áthidaló megoldás. Index nincs cron nélkül, anélkül pedig keresés.
Találkozott már valaki ilyesmivel? Mi lehet a gondja? Ellenőrizzem végig az összes update_index hook-ot, amit a search_cron meghív? Nagyon szorít az idő :(

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
nepkert képe

A node_update_index-nél hal meg, sikerült kiderítenem.

0
0
sgabe képe

Csökkentetted már a cron futásonként indexelt tartalmak számát?

0
0
aboros képe

van vagy három lehetséges módja, hogy futtatod?
eddig futott? mióta nem fut? bármi indexelést befolyásoló modulod van? beleszólsz a cronba bármilyen módon? van saját modulod aminek van hook_cron hurka?

0
0

-
clear: both;

janoka képe

Szia!

Drush is tudja a cron-t futtatni:

drush cron

Egy tesztkörnyezetben, vagy a webszerveren érdemes ezt is kipróbálni.
A webszerver időlimitjeit -- szerintem -- nem veszi figyelembe (max a php cli beállításait, linuxon pl.: /etc/php5/cli/php.ini).

Azzal is gond lehet, ha nem te vagy a szerver rendszergazdája, azaz idegen helyen host-toltatsz, hogy a webszerver beállításaiban eleve korlátozzák a futási időket, magyarán .htaccessben azokat nem tudod felülbírálni.

Üdv:

János

0
0
nepkert képe

Kössz mindenkinek, de nem a futtatási idő és nem is cron volt a gond. Ehelyett - szerintem 6.15-ös bug - dump-oltam a node_update_index-et és kiderült, a php-s beviteli formájú node-okkal hibaüzenet nélkül meghal a rendszer. Miután kikapcsoltam a phps bevitelt (moduloknál), lazán lefutott, és azóta is fut gond nélkül :)
Ami azért zavar egy kicsit, mert tesztelni szoktam php-s oldalakkal olyan függvényeket, amit másképp nehézkes.

0
0
hosszu.kalman képe

Lehet hogy az egyik php bevitelű node-nál olyan fgv-t hívtál meg ami nem létezik, ezért elhalt az egész. Amikor a cron futott és a keresés megpróbálta beindexelni akkor lefuttatta az oldalt emiatt elszállt a futás.
Ha tesztelésre szoktad használni, akkor könnyen lehet, hogy kikapcsoltál egy modult, vagy megváltozott egy fgv neve stb, ami miatt bekövetkezett a baj. Persze ugyanez bármely php-s error miatt is bekövetkezhetett.

Szerintem valami ilyesmi lehet a jelenség oka.

Ha ezeket az oldalakat csak tesztelésre használod, akkor szerintem nem jó ötlet fent is hagyni, felesleges beindexeltetni, és ha be akarja indexelni akkor gondolom publikus is (bár az igazat megvallva nem tudom most hirtelen teljes bizonyossággal azt mondani, hogy a nem publikus tartalmakat nem indexeli, de úgy lenne logikus), ami szintén nem a legjobb.

0
0