Schema.org Metatag egyedi elemekkel Drupal8-on

tiburi képe

Sziasztok!
A Drupal Metatag Schema.org modulja kiváló arra, hogy beállítsak mindent egy-egy tartalomtípushoz, ugyanakkor lehetnek olyan szövegelemek akármelyik contentben, amelyek jó ha +Schema-ként is felkerül az adott tartalomhoz. (Egy-egy faq jellegű kérdés, egy egy item list, stb.)

Drupal 7-ben simán lehetett tartalmanként is felülírni a metatag beállításokat, Drupal 8-ban azonban ilyen nincs. Lehet ugyan egyedi metamezőket definiálni, de sok meló ahhoz képest, hogy igen ritkán kel egyedi Schema-t beinjektálni a már meglévők mellé és ez olyan mintha ágyúval lőnék verébre.

A WordPressben lehet egyedi custom Schema-kkal dolgozni, ami kb. annyi, hogy a head-be egy plugin felnyomja a scriptet, amit az adott custom mezőbe betettem. Drupalban azonban ez nem működik.

Próbáltam Asset Injector-ral, de nem ment, a Header and Footer Scripts is csak global settingekre jó (tag manager stb.). Kipróbáltam az Add To Head modult is, de a schema script meg sem jelenik miután betettem.
Tud valaki erre jobb megoldást?

Ha nincs más megoldás, akkor marad az egyedi meta field és átírom a templatet, hogy a headbe printelje ki a mezőt, de olyan furcsa az, hogy nem lehet egyszerűbben megoldani...

Köszönöm!

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: