Scheduler modul időzítése

Paal képe

Sziasztok!

Próbálgatom a scheduler.module használatát. Sikerült rendben beüzemelni (a jscalendar és a jstools-szal 1ütt). :)

A kérdésem az lenne, hogy ismeri-e valaki, és el lehet-e érni valamilyen úton-módon azt, hogy a lejárat dátuma az automatikus generálódjon (mondjuk a létrehozástól számítva egy hónap) és tárolódjon el?

Állítási lehetőséget erre sajnos nem találtam, de 5letként az merült fel bennem, hogy csak annyira kellene belenyúlni a kódba, hogy lekérni az éppen aktuális dátum/időt és a lejárat mezőbe az egy hónappal későbbi időpontot kellene betenni és disabled-re állítani a beviteli mezőt.

Apróhirdetéshez gondoltam igazából az egészet, hogy definiálok egy olyan beküldhető tartalmat, amiben a lejárat időpontja automatikusan 1 hónap a létrehozástól számítottan.

A View pending feature requests oldalon nem találtam erre utalást. Esetleg tegyem fel mint javaslatot?

A weblaboron, hogy lett megoldva a munkaajánlatok lejárt időn túli kikapcsolása? Mintha valaki bennfentes azt írta volna, hogy van ilyen, csak nem találom azt a levelet :(

Köszi, Pali

Hojtsy Gábor képe

A weblaboron minden hirdetés megjelenik egyelőre, tervben van a lejárati idő automatizálása. Én azt tenném, hogy a beküldési idő (created) szerint vizsgálnám, hogy lejárt-e a hirdetés. Mindenesetre ha csak emiatt kellett a scheduler, akkor felesleges telepíteni, mert egy saját modulban implementálhatod a cron hurkot:

function modulom_cron() {
  db_query("UPDATE {node} SET status = 0 WHERE type='azallastipusa' AND created  < %d", time() - 60*60*24*30);
}

Ez ha minden jól megy a harminc nappal ezelőtti álláshirdetések megjelenését ki fogja kapcsolni.

0
0