Sziasztok!
Nem biztos, hogy ide való, de még mindig inkább, mint a modul fejlesztésbe :D
Egy D7-es oldalba bele kellene illesztenem egy egyedi slideshow-t (jquery-s).
Az egyik block pozícióban lenne jó helye. Ezt meg lehet oldani?
Maga a slideshow nem komplikált, de a views slideshowban, és a .org-on található modulok között sem találtam megfelelőt, illetve olyat, amit kicsit átalakítva a kívánt formát adta volna.
Köszönöm!
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
Sokféleképpen meg lehet
oldani. Ha jól értem már kész van a slideshow, csak valahogy bele kell integrálni egy drupál blokkba.
Talán a legszebb megoldás számomra, ha írsz egy saját modult, amibe a slidshow-hoz tartozó, html, css és jquery kódot egy helybe tudod gyűjteni és kirakni egy blokka.
Ez a kód majdnem minden tud, amit kell hozzá, nem bonyolult:
http://www.montanaprogrammer.com/drupal/drupal-block-add-js-css/
Igen, jól érted. Van egy
Igen, jól érted. Van egy .html file-om, egy .css-s és egy .js, vagyis egy önállóan működni képes slideshow.
Megnézem, amit javasoltál. Meg utánaolvasok, mert eddig nem volt szerencsém ilyen feladathoz.
Üdv,
Zoltán
Ezt még nem tudom megcsinálni
Ezt még nem tudom megcsinálni.
Egy ilyen megoldást javasoltak:
Készítsek és page--front.tpl.php a page-tpl tartalmával.
Másoljam bele a javascriptet. A képeket tegyem fel a banner1 blockba úgy, ahogy a slideshow php-ban volt.
A css ide vonatkozó részeit bemásoltam a template css-ébe.
Egy része rendben van, a slideshow viszont nem működik.
Szerintetek?
Üdv,
Zoltán
Ezer és egy oka lehet miért nem megy
Ilyenkor általában lépésről lépésre kell megkeresni a hibát.
Betöltődik-e tényleg az általad módosított html, a css és a javascript? Látod a böngésző forrásában is?
Ha lefut a javascript kód, mit csinál meddig jut el?
Pl. telepakolhatod a javascript kódot log-okkal.
Ha egy jQuery plugin, akkor lehet, elég csak ügyesen paraméterezni, de ha nincs szerencséd, akkor lehet hogy meg is kell érteni mit csinál a javascript kód.
Talán most az lenne a legjobb
Talán most az lenne a legjobb, hogy ha találnék egy olyan slideshow-t, ami eleve drupalhoz van, és a nagy képek alatti thumbnail-eket át tudnám alakítani a kérés szerint.
Végignéztem a modulokat a .org oldalon, de mintha egyik sem a kívánt lenne :(
Üdv,
Zoltán
Views slideshow
Én ezt használom sok helyen: http://drupal.org/project/views_slideshow
Nagy Gusztáv
Ezt én is szoktam, csak ezzel
Ezt én is szoktam, csak ezzel az a gondom, hogy a thumbnail képeknek a nagy képtől eltérőnek kell lenniük. Ha jól sejtem, ebben csak az eredeti képet tudom thumbnail-ként is megjeleníteni.
Üdv,
Zoltán
Nézd meg ezt a videót
Talán látszik rajta a lényeg.
http://www.youtube.com/watch?v=k2Olg2M1P18
Ugyanaz a képet kétszer (kis és nagy méretben) adja hozzá a mezőkhöz.
Ebből kiindulva te megteheted azt is, hogy a tartalomtípusodba két különböző kép mezőt használsz, egyet a kicsi és egyet a nagy képnek. Így a views mezőihez ezeket hozzáadva nem lesznek egyformák a képek.
"hogy a tartalomtípusodba két
"hogy a tartalomtípusodba két különböző kép mezőt használsz" ezért felesleges újabb mező, egyetlen korlátlan mezővel meg lehet csinálni.
Itt views export, ha field_images a korlátlan kép mező értéke, már működik is:
Ez lesze belőle: http://goloro.com/tip/sali-dugi-otok
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.
Küldj egy képernyőképet
a már meglévő slideshow-ról, hogy néz ki, úgy könnyebb tanácsot adni, hogy mivel/hogyan érdemes csinálni.
Egész konkrétan:
Egész konkrétan:
http://smile-art.hu/slideshow_smile-art/jquery.html
Üdv,
Zoltán
Abszolút views_slideshow
Abszolút views_slideshow compatibilis a cucc. Összeszedsz minden mezőt, ami az felső részhez kell, és ami a klikkelhető állapotokhoz szükséges - ezeket exclude from display-el.
Hozzáadsz egy Global: Custom text mezőt, ebben tokenekből befaragod azt a html-t, amit a pagerhez akarsz használni, ezt szintén exclude from display, és a slideshow settingsben ezt a global mezőt állítod be pagernek.
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.
Köszönöm a tippeket,
Köszönöm a tippeket, tanácsokat, idővel egy nem éles oldalon megpróbálom megvalósítani.
Egyelőre más módszerrel (nem jquery) végre működik a címlapon.
Már csak egyetlen problémám van (nem tudom, nyissak-e hozzá másik kérdést), vagyis FF (Chrome és IE alatt rendben van) alatt a slideshow alá csúszik a content és a bal oldalsáv.
Update:
Erre kiderült, hogy a módosított drupal.js, illetve a banner1 blockba beillesztett div-ek és ul-ek közé tett képek zavarnak be.
Üdv,
Zoltán
Az alábbi lett a megoldás:
Az alábbi lett a megoldás:
A js ide vonatkozó részei bemásolásra kerültek a drupal.js-be.
A css pedig a template saját css-ébe.
A Banner 1-be bekerültek slideshow képeinek kódrészletei (eredeti képek és thumbnailek is)
A slideshow fut, egyetlen szépséghibával, de ez korrigálható lett egy 0px-es "üres" képpel: valahol van egy hiány valamelyik modulban ami ezáltal előjött, s a weboldal nem slideshow-val rendelkező oldalai szétcsúsztak.
A page.tpl.php-ban 50-50 db és páros van, a nem slideshow-val rendelkező oldalak forráskódjában pedig 53 - 52, pedig a banner 1-be rakott div-ek megvannak.
Üdv,
Zoltán