Sziasztok,
Egy egyszerű saját modulban akarok blokkokat létrehozni. Látszólag minden rendben van, de a második blokk nem jelenik meg a blokkok admin oldalán, csak az első. Nem tudok rájönni, mi lehet a hiba, hátha valaki kapásból kiszúrja, mi a hiba.
<?php // $Id: datum_block.module Exp $ /** * Implementation of hook_block_info(). */ function datum_block_info() { 'info' => t('Date in head'), 'status' => 1 ); 'info' => t('Welcome in head'), 'status' => 1 ); return $blocks; } /** * Implementation of hook_block_view(). */ function datum_block_view($delta='') { switch ($delta) { case 'datum-block-id': $block['subject'] = t('Date in header'); $block['content'] = datum_block_contents(); break; case 'welcome-block-id': $block['subject'] = t('Welcome in header'); $block['content'] = welcome_block_contents(); break; }; return $block; } /** * custom html block * @return string */ function datum_block_contents() { $block = '<div class="header-date">... </div>'; return $block; } function welcome_block_contents() { $block = '<div class="header-welcome">...</div>'; return $block; }
Köszönöm!
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
Helyesbítek, egyik blokk sem
Helyesbítek, egyik blokk sem jelenik meg, csak volt az elsővel azonos nevű másik blokkom, az kavart be.
Úgyhogy végképp elakadtam eddig.
Csökönyi Ferenc
datum_block.module -> datum_block_block_info
A hook_* helyett datum_block_* kell legyen, ami így elég hülyén fog kinézni, de ez van. :D
datum_block_block_info()
datum_block_block_view()
pp
Palócz István
https://palocz.hu | https://tanarurkerem.hu
Köszi, ez valóban hiba volt
Köszi, ez valóban hiba volt (és nem szépséghiba :) , így inkább átneveztem a modult custom_module névre. Ennek alapján módosítottam a kódot, de sajnos így sem működik még. Inkább mindenhová betettem előre a modul nevét, bár egy részük nyilván felesleges.
Újabb ötlet esetleg?
Csökönyi Ferenc
Jobb híjján belenéztem az SQL
Jobb híjján belenéztem az SQL adatbázisba és a block táblában belekerült mindkét blokk. Viszont a 'region' érték üres maradt a '-1' helyett (a ami a tiltottnak felel meg).
Tehát módosítottam az block_info függvényeket így, és ekkor már jó lett:
Csökönyi Ferenc