sajat idozitett feladatok lista

alan képe

Sziasztok

Sajat modulban kellene ket tipusu idozitett feladatot letrehozni.
Cron-al meg sosem foglalkoztam, ezert mielott nekiszoknek leirom az elkepzelesemet es nagyon halas lennek ha valaki rabolintana, hogy jo-e az irany.

Az egyszeruseg kedveert mondjuk a kovetkezo ket feladatot kellene idozitve vegrehajtani:

CHECK_A - miutan letrejott egy uj tartalom, 1 napra ra ellenorizze le, hogy szuletett-e komment, ha igen lezarja kommenteket, ha nem akkor egy nap mulva ujra ellenorzi

CHECK_B - minden cron futaskor leellenorzi, hogy a close_comment_field mezo erteke 1 vagy 0, ha 1 lezarja a kommentelesi lehetosegeket ha nulla kovetkezo cron futaskor ismet ellenorzi

Amikor valaki letrehoz egy uj tartalmat, akkor kivalasztja az A vagy a B lehetoseget.

Ilyenkor egy adatbazis tablaba beirodik a kovetkezo:
X- NID,
Y- DATUM,
Z- CHECK_NAME

A modul amit irnek tartalmazna
- egy funkciot amely minden uj tartalom letrehozasa utan megvizsgalna, hogy az A vagy a B lehetoseg volt kivalasztva, ennek fuggvenyebe beirna egy sort a fennti adatbazis tablaba
- megirnam a CHECK_A es CHECK_B funkciokat
- a hook_cron() nem csinalna mast mint listazna az adatbazis tablat es ha az aktualis datum nagyobb mint az Y(datum) akkor lefuttatja az adott funkciot es torli azt a sort a tablabol (a CHECK_A es B ha szukseges visszairja uj datummal)

Ha nem igy ,akkor nagyon hhalas lennek ha valaki leirna nekem par sorban az idozitett feladatok logikajat.

Drupal verzió: 
szantog képe

Én nem makraméznék cronnal, rules (schedulerrel) szépen le lehet zongorázni.

A check A-nak az is jó lehet, hogy új komment beküldéskor egyszerűen lezárja a kommentet. Ha nem jó az azonnali lezárás, akkor node létrehozásakor időzíteni kell egy componentet, ami a comment count > 0-nál lezárja a kommentet, ha 0, akkor újraidőzíti saját magát egy nap múlva.

A check B is kb ugyanaz, csak nem +1napra, hanem +10percre időzíted a checket, hogyha be van pipálva a field, akkor lezár, ha nincs, akkor újraidőzíti saját magát.

Nem kell saját tábla, meg module sem.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.