Saját terhelyet hozok létre és társakat keresek!

venis képe

Üdv.

Olvastam már egy párszor hogy szolgáltatót keres egy két személy. Hát én most nem reklámozni szeretném magam de január 1-jére egy saját debian vagy ubuntu szervert akarok építeni. Csak egy kisebb gond van hogy havonta nettó 20e Ft lenne a szerverteremben elhelyezni. Ezért keresek olyan emberkéket akik beszállnának. A szerver már meg van és fel is tudom telepíteni. Amire én gondoltam az az lenne hogy 20 személy összefogna és évi 12e Ft/-ért kapna a szerveren korlátlan tárhelyet,korlátlan email,ftp,aldomain,sql stb. Plussz amit szeretnétek azt még megbeszélnénk.Az egésznek nincs hátulütője az egész arról szól hogy meguntam a mostani szolgáltatómat és csináltam egy szervert de nincs elég pénzem betenni egy szerverterembe. Elnézést ha ez reklámnak minősül de nem annak szántam csak szeretném elindítani a szerveremet. Amennyiben valakit érdekelne vagy itt vagy a következő email címen keressen fel. info(kukac)bitpatika.hu

Üdv.
Venczel István

Mivel a téma már erősen túlhaladott és offtopic, a további témarombolás megelőzése érdekében a témát lezárom. Kérdés, probléma, visszajelzés esetén javaslom a személyes kapcsolatfelvételi űrlap használatát. - NeverGone -

nevergone képe

Márpedig ez reklám és semmi köze a Drupalhoz. Ne értsd félre, de amúgy ez a hoszting remek példa a "mit ne válasszunk" témához, lásd pl. itt: http://drupal.hu/node/11461

0
0
sgabe képe

Szerintem ez nem reklám, a srác társakat keres közös szerver üzemeltetéséhez és nem ügyfeleket, akik megvásárolnák a szolgáltatásait. Ez a poszt nyílván azoknak szól, akik például szeretnének tapasztalatot szerezni szerver üzemeltetés terén stb. és nem az egység sugarú usereknek.

0
0
venis képe

A szerveren mindenki csak a saját dolgait állíthatná egy panel programmal. Tehát mondjuk a linux-ot nem fogják tudni elérni (ami szerintem nem is baj). viszont az biztos hogy egy próbahónappal fogok kezdeni hogy minden menjen flottul.
Amennyiben sokaknak úgy tetszene hogy hozzunk létre egy nonprofit szervezetet Én abban is benne lennék. És így már mindenki biztos lehet abban hogy nem meggazdagodni akarok mint sokan mások. de azért köszönöm a pozitiv hozzászólást.
Üdv.
Venczel István

0
0

Üdv.
Venczel István

"Csak a puffin ad neked erőt és mindent le bíró akaratot."

sgabe képe

Ez így már nem hangzik olyan jól. Szerintem kivitelezhetőbb, ha teljes jogú társakat keresnél közös szerver üzemeltetéséhez. Mellesleg ebben a formában ez mégis reklám.

0
0
venis képe

Az a baj ha mindenki beletudna nyúlni a szerverbe akkor szerintem elég hamar összeomlana a rendszer. De ha valaki állítgatni akar akkor az beszáll vps-sel és azt csinál a sáját vps-én amit akar. Szerintem ez így már korrektebb. És bocs a reklámért de az eddigi felvetések sok mindenben segítettek nekem.
Pl.
legyen vps-annak aki azt akar.
legyen tárhely panel-lel szintén annak aki ezt akar
hogyan oldjam meg ha elszáll az egyik hardver a szerverben
support kérdés is elég jó volt (ez valószínű én leszek és íy belegondolva igaza volt CHX-nek az nem kevés idő)

Ha még lesz pár ilyen gondolat az sokat segítene nekem.
Üdv.

0
0

Üdv.
Venczel István

"Csak a puffin ad neked erőt és mindent le bíró akaratot."

venis képe

Nem reklámnak szántam tényleg. Nekem az lenne a fontos hogy a drupal-os oldalam átköltöztessem a mostani tárhelyemről. Azért gondoltam arra hogy a drupal forumon keresek társakat mert gondolom Ők is drupalhoz keresnének szervert mint ahogy én is és nem kellene minden cms-hez bekonfigolnom a szervert, és így már van köze a drupalhoz. Elolvastam a amit kiirtál, a szerveremen futna egy panel (amit most nem szeretnék reklámozni) ahoz mindenki kapna felhaszt de csak a saját dolgait állíthatja. De ezeket inkább majd a jelentkezőkkel szeretném megbeszélni. Elnézésedet kérem amennyiben zavartalak ezzel a topic-kal nem ez volt a célom.
További szép napot.
Üdv.
Venczel István

0
0

Üdv.
Venczel István

"Csak a puffin ad neked erőt és mindent le bíró akaratot."

chx képe

Ezt így jól átgondoltad? Ha legalább VPS-t adnál akkor a T. userek megfelelő korlátok között legalább fel tudnának tenni bármit maguknak. De ha ilyen panelos bizniszt akarsz vinni akkor te egyedül vagy a rendszergazda a support és minden más. Elég rémálom lesz annak a pár embernek aki ebbe beleszáll.

És akkor nem beszéltünk még arról hogy mi van ha kicsiny szolgáltatócéged (mert ez az) egy szál szerverében berosál egy hardverelem.

Szép kis uptime-nak nézünk elébe, no.

0
0
venis képe

A vps-t már kérdezték de mi van ha valaki nem akar vagy nem tud szervert beállítani??
Valószínű menni fog a vps-es megoldás is annak aki így kéri.
Az viszont jó kérdés hogy mi van akkor ha a szerver meghal jelenleg van egy itthoni dell használt szerverem (fél éve) azt nem akartam betenni viszont ugyan olyat szeretnék venni. De szerintem ez más szolgáltatónál is fennál ez a lehetőség és szerintem Ők sem azért üzemeltetnek 2 vagy 3 szervert mert egyik a másikának a pót szervere. Hanem mert kinőtték az előzőt és kellett egy másik szerver.
És én nem rendszergazdákat keresek akik játszhatnak a szerveren a beállításokkal mert annak szerintem nem sok értelme lenne sőt biztos halál. Szerintem egy szervernek elég egy rendszergazda az is összetudja zavarni a dolgokat nem???
Én csak a mostani drága tárhelyem helyett szeretnék egy olcsobbat és gyorsabbat ugyanis most évi 48e Ft-ot adok ki tárhelyre és mindig csak a gond van velük.
Köv:
...egyedül vagy a rendszergazda a support és minden más...
Ezen nem gondolkodtam olyan sokat ugyanis az elején mindenkivel megbeszélnénk hogy mi kell vagy mit szeretnének (időben ez novemberben lenne) és lenne egy hónap próbaidő amikor mindenki kipróbálhatná(december).Januártól indulna élesben és persze csak onnan kellene fizetni.
Ja amúgy rendszergazda vagyok és kitelik az időmből egy kis support (bár azt azért annyira nem szeretem). És a panel elég sok mindent megenged a felhasználóknak persze csak a saját tárhelyükön.
Köszi a felvetéseket.
Üdv. Venczel István

0
0

Üdv.
Venczel István

"Csak a puffin ad neked erőt és mindent le bíró akaratot."

chx képe

Szóval szerinted ha egy szolgáltatónál kihal egy szerver akkor addig nincs szolgáltatás amíg abba a szerverbe pótalkatrész kerül? Ráadásul, beköltözöl a szerverterembe? Egy rendes szolgáltatónál van ügyeletes aki kihúzza a diszket (szerk.: akarom mondani diszk tömböt) az egyik szerverből, betolja a pótszerverbe (nem kell minden szerverre egy pót, nyilván), átüti a switchben az IP címet és kiküldi a "bocs, volt tíz perc downtime" üzenetet. Ha meg ráadásul SAN van akkor csak konfigurálásra van szükség...

0
0
venis képe

valószinű azért lesz egy backup szerver hogy ilyen ne forduljon elő.tehát nem egy szerver lesz mint már mondtam.
Te valószínűleg nem akarsz betársulni ezt megértem.A hozzászolásaidat pedig köszönöm sok mindenben segített.
Részletezem egy kicsit mire gondoltam bár nem akartam ide kiirni mert szerintem elég annak tudni aki benne lesz.
Kettő darab dell szerver lesz az egyik a működő és ami a netre lesz kapcsolva a másik az csak bent lesz a szerverteremben és ha gáz van akkor valószínű ott is lesz egy droid aki átteszi a hálókábelt. Lesz rajta egy pár vps akinek ez kell az használja persze ennek még nem tudom az árát de valószínű nem annyi lesz mint a tárhely de olcsobb mint máshol (remélem).
Egyelőre ennyi remélem kielégítő volt.
Üdv.

0
0

Üdv.
Venczel István

"Csak a puffin ad neked erőt és mindent le bíró akaratot."

leonidasz képe

Mi is kell ehhez?

2- server: ami hight clusterként működik
a második serveren legyen backup, ha jól megy ez mehet a 3. serveren.
Cluster miatt nagy a rendelkezésre állás, ami igen fontos, a backup kell a hülye usrek miatt akik törlik az adatokat, majd vissza szeretnék kapni.
Egy mai 100mb-es vonal bérlés 20.000 bruttó, 2 server esetén már 40.000 Ft plusz hardwer + a telepítések és configok.
Ha minőségi szolgáltatást akarsz nyújtani, akkor ez a minimum.

0
0
venis képe

most ajánlottak egy 9900 Ft+áfa/hó 100mb-és vonalra. az elég jó de azért utána járok a dolognak. Ezt a két szerveres dolgot még nem csináltam tehát ennek utána kell járnom.
Pont azért nincs kp-m mert meg akarom venni még a 2. szervert (persze használtat). A telepítést én szeretném megcsinálni már csak a tanulás vagy tudás vágy miatt is de ha nem megy ezt még valahogy megoldom januárig van még idő.

Üdv.

0
0

Üdv.
Venczel István

"Csak a puffin ad neked erőt és mindent le bíró akaratot."

leonidasz képe

Akkor nézz utána mi a szerződés, mekkora a rendelkezésre állás (min. 99,5% legyen, de inkább 99,95).
Milyen korlátok vannak és milyen múltú a cég aki szolgáltatja. Én az ATW-re esküszöm, öreg és stabil cég. Megéri azt a különbséget. Nahmeg hol van a szerverterem? Victor Hugo?

Nem szabad ilyenkor az olcsóbbat választani!!!

0
0
venis képe

victor hugo utcában és 99,9-et irnak rendelkezésre állást,ja és 100 mega a sávszélesség amiből 100 mega használható nem pedig 30 mint egy pár helyen. Én is olcsonak találom de ha szerződésbe belemerik irni akkor biztos annyi. ha érdekel melyik cég irj az emailremre és válaszban megirom a veboldalukat.

0
0

Üdv.
Venczel István

"Csak a puffin ad neked erőt és mindent le bíró akaratot."

chx képe

gyakorlatilag keves shared hoster fog neked HA clustert nyomni...

egyebkent HA celokra veszettul felesleges ket szazas vonal, a masodiknak eleg fizikai hely+aram, internyet nem kell.

0
0
leonidasz képe

Host miatt kell és openvz miatt is!!
Amúgy meg 3000 bruttó összeg a különbség a tárhely és vonalbérlet között.

0
0
aries képe

Egy terhelésmegosztó kell a két gép elé, és akkor nem kell második vonal. Szerintem erre gondolt.

0
0
venis képe

December 1-én indul a szerverem nagy sokára kész lett minden.
A címet nem mondom mert az reklám lenne.(Ha valaki kiváncsi rá irjon privátban)

Amit sikerült megvalósítani:
2 db szerver + 1 db nas szerver

1. Dell 860 (dual xenon,4 Gb ram, 2*500 GB HDD raid tükörben)
2. Dell 850 (dual xenon,2 Gb ram, 2*500 GB HDD raid tükörben, ez csak bent van tartalék szervernek ha valami hardver megállna)
3. Nas szerver (linksys nas200) biztonsági adatmentés (hetente, mert van backup az 1. szerveren)

Remélem sikerül. Ja a drupal.hu felhasználói 20% kedvezményt kapnak (Én így szeretném a közösséget támogatni).
Köszönöm a jó tanácsokat.

Üdv.
Venczel István

0
0

Üdv.
Venczel István

"Csak a puffin ad neked erőt és mindent le bíró akaratot."

kismocsy képe

Szeritnem a szabályzat nem azért títlja a reklámot mert az oylan rossz dolog lenne, sokkal inkább azért, hogy megvédje az olyan usereket (mint te) attól, hogy unszimpatikussá váltjanak mások szemében ( mint pl az enyémben ).

0
0
leonidasz képe

Egyet értek Veled! Ennyi erővel minden második ember írhatna ilyet, de nem teszik!!!

0
0
kismocsy képe

"Az aláirásban is számít a reklám?"

0
0
leonidasz képe

Ez miért lenne reklám? Nem mondom senkinek hogy kattintson oda, nem reklámozom magam. Amúgy meg a fórumozók 50%-ának ott van a blogja/weboldala kiírva. Ha szól egy adminisztrátor, hogy mostantól senki nem rakhatja ki a weboldala címét az aláírásába, akkor leszedem, ahogy mások is majd megteszik.

Ennyi erővel egy megadott e-mail cím is reklám, mert legtöbb esetben a domainje mail címet használja. Akkor csak gmail, meg freemail címeket használjon az ember?

Itt olyan reklámról van szó ami előttünk 4-vel látható.

0
0
venis képe

"Egyet értek Veled!" Hmmm pedig te jobban reklámozod az oldalad mint én.
Ugyanis én legalább nem írtam ki a címét.
Tehát én is egyetértek vele hogy te reklámozod a saját oldalad.

0
0

Üdv.
Venczel István

"Csak a puffin ad neked erőt és mindent le bíró akaratot."

venis képe

Szerintem akkor lehetnék unszinpatikus ha minden fórum hozzászóláshoz belinkelném a címet (sőt akkor inkább b.nkónak mondanám magam de ezt akkor sem csinálnám ha csak így tudnák ügyfelet fogni).
Az előző hozzászólást azért hoztam létre hogy elmondjam mit sikerült megvalósítani.
A kedvezmény az meg csak egy felajánlás. Aki akar él vele aki nem az nem.

0
0

Üdv.
Venczel István

"Csak a puffin ad neked erőt és mindent le bíró akaratot."

kismocsy képe

Nem te döntöd el, hogy nekem (egy másik embernek) szimpatikus vagy-e vagy nem.

0
0
nevergone képe

Oké, akkor én most lezárom ezt a témát, mielőtt elmérgesedik, további szép hétvégét mindenkinek! :)

0
0