Sértő tartalmakat feltöltő felhasználók

Alulim képe

Nemrég egy bosszantó jelenséggel találkoztam az egyik általam adminisztrált weboldalon. Egy frissen regisztrált tag elkezdett különféle undorító képeket kirakni hozzászólásaiba. Nagyrészt ilyen témákkal foglalatoskodó blogról linkelt be képeket, az img src parancs használatával. Szerencsére időben észrevettem, és töröltem a hetven darab képet. A képek törlése alatt blokkoltam a felhasználót, de percek múlva újra regisztrált, és megint elkezdett randalírozni. Meg kellett tiltanom a felhasználói regisztrációt. De rájöttem a megoldásra, letiltottam a képek megjelenítésére alkalmas beviteli formát a sima userek számára. így csak a blogger joggal rendelkezők rakhatnak ki képeket.
Csak szeretném figyelmeztetni a drupal.hu közösséget erre a jelenségre, szeretnék megóvni mindenkit a hasonló atrocitásoktól.
Javaslom, hogy tiltsák le a képkirakást biztosító beviteli formákat a sima felhasználók számára. így mindenki elkerülheti a meglepetéseket.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

Nem teljesen értem. Most akkor minden létező weboldalon le kellene tiltani ezt a hasznos funkciót, mert nálad gond van vele?

0
0

Nagy Gusztáv

Alulim képe

Nem úgy értettem. Csak az azonosított felhasználóknak nem kell engedélyezni. Én ezt a megoldást választottam, de lehet, hogy nincs igazam. Ön milyen megoldást választana?

0
0
szantog képe

Én speciel elérési szabályokban szoktam tiltani az ilyen spamrajó emailcímeket:%@prtnx.com, %@guerrillamailblock.com, %@12minutemail.com
Nekem eddig erről a 3-ról volt tömeges trollregisztráció, de ha tud még valaki ilyeneket, akár össze is szedhetnénk.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Alulim képe

Nekem valódi, hús-vér emberrel volt bajom. De jártak már nálam spambotok is, tessék, itt egy
lista

0
0
szantog képe

Nálam is. A "spamrajóemailcímek" olyan szolgáltatók, amik néhány kattintással elérhető emailcímeket adnak a usernek, tehát percek alatt le tud gyártani a troll egy rakással, és azokkal állandóan újraregisztrál az oldaladon. Amint ezekkel nem tud, megunja, mert egy új freemail fiókot nagyságrendekkel körülményesebb létrehozni, mint az ilyen eldobható emailcímeket.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Valace képe

Szantog, le tudnád írni, hogy hogyan kell megválósítani az elérési szabályokat vagy dobsz egy linket? Előre is köszönöm!
-----
Üdv: Valace
(Egy lelkes kezdő)

0
-1
csg képe

Az admin felületen a Felhasználó kezelés alatt megtalálod az Elérési szabályok menüpontot, és ott hozzáadod azt, amit le akarsz tiltani.

0
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

Sail képe

Ezt értem, és meg is csináltam. Ennek ellenére jönnek még spam robotok.
Főleg Gmail és hotmail címekről. Ezt hogy tudom kiszűrni?
Mert nem akarom hogy, rendes felhasználók ne tudjanak regisztrálni.
Captcha be van kapcsolva, a metamatikus.

0
0
hosszu.kalman képe

Probald meg esetleg a Honeypot modult, hatha azon nem mennek keresztul (vagy csak kevesebb) vagy a Mollom-ot

1
0
Sail képe

Köszönöm. Nézegettem őket, de nem tudom jók-e ilyen régi Drupalhoz.
Én nem találtam verzió kompatibilitási listát.
Azt hol tudom megnézni?
Drupal 5.2-ről van szó egyébként.

0
-1
nevergone képe

A Drupal 5 eleve nem támogatott, szóval komoly kockázatot vállalsz, ha azt használod. Ha mégis ennél a verziónál maradsz, legalább az alaprendszert és a használt modulokat frissítsd a legutolsó verzióra.

2
0
tamoca képe

Szia!
Miért engeded meg a hozzászólónak azt hogy linket beszúrjon.
A hozzászólók számára létrehozhatsz egy beviteli formát és kiszűröd html szűrővel a ckeditor beállításainál az profiljuknál. És akkor csak szöveget tud beírni linket nem. Ehhez nem is kell plusz modul.
Azonban a spamrobotok ellen tudsz védekezni a grafikai chaptaval a matematikait mostanában átugorják.

1
0

tamoca