Adott egy többnyelvű adománygyűjtő oldal.
A lépések:
- bejön az adomány paypallal vagy kártyáról
- "When an order is first paid in full" szabály az adományozó címére kiküld egy levelet. Erre több szabály van felállítva: ha az oldal nyelve angol, akkor az angol nyelvűt, ha magyar a magyar nyelvű levelet küld ki. A feltétel:
Parameter: Data to compare: [site:current-page:language], Data value: Hungarian
A gond: folyamatosan a default nyelven küldi ki.
Ugyanezen feltétellel ki tudom iratni az oldal nyelvét, tehát a szabály elméletileg jó. A gond az, hogy checkout után átugrik a paypalra vagy más szolgáltató oldalára, a fizetés után pedig vissza, s itt akad el a dolog.
Milyen feltételt kellene még beszúrjak? A user nincs bejelentkezve, tehát nem lehet a felhasználó nyelve ...
Köszönöm.
Ez sucks.
Ez sucks.
Sajnos most nincs előttem commerce install, de ebben az esetben jó eséllyel fel kell menned egy olyan entitásig, amihez van nyelv rendelve. Gondolom a payment transactionnek tutira nincs, de az ordernek már esetleg lehet. Line item/node-oknál nem tudom, van-e értelme keresgélni, mert mi van, hogyha a cart-on különböző nyelvű line_item-ek vannak.
Ha nincs az ordernek nyelve, akkor csinálj neki! :)
Adj egy mezőt az orderhez, pl field_language. Keress egy olyan rules eventet (most ezeket sem vágom hirtelen, hogy mi lehet (pl egy status váltás az orderen: after updating existing order; conditionben meg megadod, hogy az unchanged order status = valami and order status = ujvalami) Na akkor beállítod a field_language-t a [site:current-page:language]
Így a Data to compare az order field_language mezője lehet.
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.