Rules akciókban szereplő tokenek miértje

Anonymous képe

Mitől függ, hogy milyen tokenek jelennek meg a Rules adatkiválasztó listáiban? Azon kívül persze, hogy logikus az adott helyen való szerepeltetése.

Tehát beállítok egy eseményt a Rules-ban, pl. hogy a tartalmat megtekintették. Ezután be tudok állítani akciókat, ilyenkor megjelenik az adatkiválasztóban egy lista, amelyben a tokenek vannak.
Ebben az esetben pl. létre tudok hozni egy másik tartalmat, amelyiknél be tudom állítani, hogy a Entity Reference mező értéke ugyanaz legyen, mint ami az eredeti tartalomnál volt.

Ha viszont az esemény az, hogy a tartalom meg lett jelölve (Flag), akkor ezek a tokenek nem szerepelnek és bár tartalmat létre tudok hozni, de nem lehet a fenti mező értékét beállítani az eredeti tartalom alapján.

A kérdésem miért? Azaz mi az oka, hogy nincs a listában, mi a logikája?

Vagy van megoldás? Ugyanis így előbb meg kell jelölni a tartalmat és utána kattintani a tartalomra, hogy lefusson az akció, ráadásul nem akarom a tartalom megjelöléséhez kötni a dolgot, ez csak kényszer, mivel ott jelentek meg azok a tokenek, amik kellenek.

Szóval logikailag nem látom okát, hogy ha a Flag esemény hatására létre lehet hozni egy új tartalmat, akkor miért ne lehetne ugyanúgy beállítani a mező értékeit, mint, ha megtekintés lenne az esemény.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: