Rövid url-ek és htaccess

xmasher képe

Sziasztok, szeretném használni a rövid URL-eket drupal 7 alatt, de a teszt negativ eredménnyel tér vissza. Megnéztem a mod_rewrite modult, ki van kapcsolva. a szolgáltató azt mondja, hogy htaccess-szal kapcsoljam be, de nem tudom hogy kell sajna:( Tud segíteni ebben valaki?

A másik kérdésem, ami a htaccess-szal kapcsolatos, hogy az url-ből hogy tudom eltüntetni a /drupal részt?

lsd.: xy.hu/drupal/?q=fooldal --> xy.hu/fooldal

nevergone képe

„A másik kérdésem, ami a htaccess-szal kapcsolatos, hogy az url-ből hogy tudom eltüntetni a /drupal részt?

lsd.: xy.hu/drupal/?q=fooldal --> xy.hu/fooldal”

A tárhelyeden a főkönyvtárba tedd a Drupalt, ne a „drupal” nevű alkönyvtárba.

0
0
xmasher képe

logikus:) de jobb szeretném ha ott maradna, tehát ez a megoldás kiesik.

0
0
nevergone képe

Akkor nincs általános válasz, mert ahhoz tudni kellene, hogy miért nem lehet a DocumentRootban? Van ott valami más oldal? Akkor azzal közösen kell a beállítást elvégezni, hogy mindkét rendszer szabályai érvényesüljenek. Szóval ennyi információ alapján nem lehet általános választ adni a kérdésedre.

0
0
xmasher képe

összesen két oldal van a root könyvtárban külön külön mappában, az első oldal a docrootban volt, de most tettem fel a drupalt és mostmár a /drupal-bol fut. a második oldal pedig a docroot/masikoldal mappában van és másik domainről eddig is elérhető volt

csak a /drupal mappára szeretném alkalmazni a szabályt.

0
0
Nagy Gusztáv képe

a mod_rewrite modult csak a szolgáltató tudja bekapcsolni. De ha ragaszkodik ehhez a véleményéhez, akkor kérj tőle konkrét kódot, hogy szerinte milyen kóddal lehet bekapcsolni.

2
0

Nagy Gusztáv

xmasher képe

RewriteEngine On - szerintem erre gondolt.

Amugy megoldottam mindkét problémát.

A rövid url-eket továbbra sem engedi bekapcsolni a drupal, úgyhogy htaccess-szal csináltam meg.

Az url-ből pedig úgy tüntettem el a /drupal részt, hogy az xy.hu/index.php-ből indítom a drupalt. Indítás előtt chdir-rel a drupal mappaba ugrok.

Az eredeti, nem röviditett url-eket pedig 301-el átirányitottam a rövid url-ekre szintén az xy.hu/index.php-ban. (Duplikálás elkerülése végett.)

1
0
xmasher képe

Amire nem tudok rájönni:

Az xy.hu/index.php ben a $base_url-nek meg kell adnom, hogy xy.hu/drupal, különben semmit sem tölt be rendesen az oldal fejrészében (css-ek, js-ek, stb) rossz lesz a fájlok elérési útvanala, ha nem irom a végére a /drupal-t.

Ebből kifolyolag viszont amikor belépek vagy kilépek a drupalbol, automatice az xy.hu/drupal-ra irányit az xy.hu helyett, ami azért nagy gond mert így nem tudom megoldani, hogy az xy.hu/drupal alol ne legyen elérhető az oldal, ami megintcsak duplikálás

0
0
Nagy Gusztáv képe

Egy normális tárhelyszolgáltatónál erre a nyakatekert trükközésre - szerintem - semmi szükség nincs. A Drupal eleve tartalmaz egy megfelelő .htaccess állományt. Ha az Apache mod_rewrite modul be van kapcsolva, akkor mennie kell a rövid webcímeknek.

0
0

Nagy Gusztáv

makgab képe

A mod_rewrite nem elég. Ezzel én is sokat bosszankodtam.
Az apache-ban (httpd.conf) az "AllowOverride" opcióval beállításával fog működni, ha jól emlékszem. Ezt ki szokták kapcsolni ("none") a szolgáltatók.
Ez engedélyezi a .htaccess használatát és ekkor működik a rövid url funkció.

Remélem jól emlékszem. :)

0
0