Robots.txt használata

zimbo képe

Sziasztok!
Új vagyok, de elkészült nagyjából a honlapom, és a kezdeti tartalom meg is van, ideje optimalizálni... Bocs a gyenge kérdésért, de klassz, hogy a drupallal még egy elefánt is tud saját weboldalt csinálni.

Feltettem a Robots.txt modult... Ha úgy alapból nagyon jók a beállítások, mármint a robotok számára tiltott oldalak alapbeállítása megfelel az oldalam felépítésének, akkor mást nem is kell tennem, minthogy a
# Used: http://example.com/robots.txt
# Ignored: http://example.com/site/robots.txt

sorokban átírom az example-t a saját URLemre, és kész is vagyok?

köszi előre is

sgabe képe

Nem tudom pontosan mit szeretnél, meg azt se hogy egyáltalán Te tudod-e? :) De a RobotsTxt modul arra szolgál, ha több weboldalt üzemeltetsz azonos kódbázisra épülve (multisite) és mindegyik oldalnál más robots.txt fájlt szeretnél használni... Ebből van, ami igaz rád?

0
0
opera11 képe

ha a keresőrobotoknak akarod megomondani, hogy mit indexelhet, mit nem, akkor a Drupal gyökér mappában lévő robots.txt-t kell változtatni, de szerintem az jó van, úgy ahogy.

Egy kis magyarázat:
User-agent:* mindegyik keresőre vonatkozik
Disallow: nem engedélyezett url-ek és értelem szerűen van mappa, fájl, url is...)

Ha seozni akarsz, akkor inkább tedd fel a
-nodewords modult a meta tagok szerkesztéshez: http://drupal.org/project/nodewords
-a pathauto és a token modult, hogy ne node/125 legyen a cím, hanem blogbejegyzes-cime formályú
-XML sitemap modult: http://drupal.org/project/xmlsitemap , majd a Google webmester oldalán(https://www.google.com/webmasters/tools/dashboard) add hozzá a ?q=sitemap.xml címet, vagy a sitemap.xml címet. (Attól függ, hogy a rövid url engedélyezve van)

0
0
zimbo képe

Köszönöm, nincs multisite-om, ugyhogy a robots.txt úgy marad. Feltettem a modulokat, és megcsináltam mindent! Azthiszem rendben van.
Mégegyszer kösz a válaszokat!

0
0
aboros képe

ha van pathauto, ez is legyen! szerintem.

0
0

-
clear: both;

secunda képe

Nem indexeli az oldalam képeit a Google. Gondolom a probléma az lehetett, hogy a robots.txt fálban a /site - disallowra volt állítva. Most töröltem hátha segít a képek indexelésében. Érdekes, azt hiszem ez a 5 drupalban nem volt alapól tiltva ?

Egyébként, meglepően rosszul szerepelnek a Drupal oldalak a Google képkeresőjében.
Sajnos.....

0
0
aboros képe

meglepően rosszul szerepelnek a Drupal oldalak a Google képkeresőjében

a robotnak aztán édesmindegy, hogy milyen motorban írtad az oldalad, egész másra kíváncsi. akárhogyis, nekem egész mást mutat a tapasztalatom, mint amit te írsz. kiváló, néha már-már káprázatos eredményeket érnek el drupal oldalaim. sokszor egészen általános kifejezésekre is. úgyhogy ez a fenti egzakt kijelentés a legkevésbé sem helytálló.

a drupal csak egy eszköz, legfeljebb azt lehet mondani, hogy segíti vagy nehezíti a dolgod amikor kereső(re)optimalizálsz. én azt mondanám, roppant mértékben segíti a dolgom. hogy ki mennyire tudja használni az más kérdés, a válasz pedig akármi is legyen, semmiképp nem a motort minősíti. :)

0
0

-
clear: both;

secunda képe

Imádom a Drupalt, sőt elfogult is vagyok vele, minden oldalamat az hajtja. Én a Google kép keresőjében nem tudtam eddig megjelenni, olyan oldallal amin pl. 1000 kép van, alt taggal megspékelve. Ezért nem tudtam már mire gyanakodni, csak a robots.txt ben lévő >> Dissalow: site << könyvtártiltásra, mivel itt vannak a képek.

Esetleg az lehet a probléma, hogy túl mély a mappaszerkezet ahol a képek vannak ?
domain/site/default/file/images/ ???

0
0
opera11 képe

hogy leszokott lenni tiltva a robots.txt-vel a képeket tartalmazó mappa?

Az admin/settings/file-system oldalon egyébként megváltoztathatod, de csak óvatosan, mert ha hivatkoztál a képekre, akkor szép 404-es hibák lehetnek, szóval azt az elején érdemes beállítani...

0
0
secunda képe

A tiltást most már feloldottam, és sajnos rengeteg hivatkozás van a képekre, így utólag lehetetlen a képek tárolásának útvonalát megváltoztatnom...
Lehet, hogy most csak türelmesnek kell lennem...
Köszönöm szépen a tanácsokat.

0
0
d0r0ttya képe

Ez nekem is nagyon hasznos infó volt, köszönöm!

0
0