Rendszerinformációk eltüntetése

Tony73 képe

Szervusztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy azokat a rendszerinformációkat, amik megjelennek egy oldal tetején (pl. aggregator infok) azokat hogyan tudom nem megjeleníteni, tudom egyáltalán befolyásolni a megjelenést? Vagy csak sminkeléssel tüntethető el.

Lehet hogy én vagyok a láma, de sehol nem találom.

Köszönöm

Drupal verzió: 
Tony73 képe

hülyeséget kérdeztem?

Dolgoztam, kísérleteztem, de még mindig nem tudom hogy hogyan lehetne eltüntetni ezeket az üzeneteket. Nagyon zavaró, mert sok hírcsatorna, illetve szabály és szabályváltozás van az oldalon, s ezt minden látogatónak, illetve felhasználónak látható.

Ha valaki tudja a megoldást ne rejtse véka alá :-)

Köszönöm

0
0
vikicica22 képe

Drupal melyik verziója ez pontosan 6.xx???

0
0
Tony73 képe

a neobase-n 6.20, de localon is ezt csinálja a 6.24.

0
0
nevergone képe

Tudom, hogy csúnya kérés, de adnál egy képernyőképet a hibáról? Biztos az én agyam satu így reggel, de nem vágom még kérdést, pedig elolvastam vagy kétszer.

0
0
Tony73 képe

Remélem ez a link működik. Máshogy nem tudom megmutatni. Nem vágom hogy ide hogyan lehet képernyőképet küldeni.

https://picasaweb.google.com/109890437047232815843/DropBox?authkey=Gv1sR...

0
0
nevergone képe

Oké, az ott státusz üzenet.
A kérdés az, hogy kinek jelenik meg? Mert ha csak az adminnak, akkor én nem piszkálnám: Tájékoztató üzenet, neked szól.
Ha mindenkinek megjelenik (vagy tényleg zavaró), akkor két lehetőség jut eszembe:

1. Kiszedném a sminkből a státusz üzenetek megjelenítését. Ez egy elég rossz módszer (mert ettől kezdve egyik sem jelenik meg), és lehetnek ott sokkal fontosabbak is. Ha ezt szeretnéd, akkor a sminked page.tpl.php fájljában keress egy ilyen részt és töröld ki: <?php print $messages; ?> Drupal cache ürítés szükséges lehet.
  2. Ha pedig csak az üzenet nem kell, akkor egy kis PHP varázslással kiszedheted a theme_status_messages() sminkfüggvényben, Drupal cache ürítés kell.

Amúgy mi lenne, ha letiltanád az érintett hírcsatornákat?

0
0
Tony73 képe

Köszönöm a lehetőségeket, az első egyszerűbbnek tűnik :-). A hírcsatornák a kisebb gond. Az a helyzet, hogy az oldalon különböző jogosultságok és elévülések vannak, így azokat is mindig kiírja. Ráadásul nem csak admin-nak, hanem mindenkinek, nem csak bejelentkezett felhasználónak.

Kipróbálom a lehetőségeket

Köszönöm

0
0
Tony73 képe

Az első megoldást alkalmaztam. Most rendben van. Igaz ez inkább tüneti kezelés, de legalább a célt szolgálja :-)

KÖSZÖNÖM

0
0
nevergone képe

Örülök, hogy sikerült megoldanod a problémát, de remélem a tanulságokat is levontad belőle. :)
Pl. hogy érdemes rászánni az időt és rendesen, érthetően leírni a kérdést, na meg azt is, hogy mi lenne a cél, amit szeretnél elérni. Illetve hogy sokszor egy jó kép többet ér ezer szónál. Úgy is mondhatnám: Érdemes legalább annyi erőforrást beletenni a kérdés leírásába és a próbálkozásokba, mint amennyit elvársz másoktól segítségként.
Pl. a fenti képernyőkép nélkül az életben nem jöttem volna rá, hogy mi a problémád. :)

2
0
Tony73 képe

a dorgálást. Igyekszem :-)

0
0