Rejtett tartalmak jogosultsága

Pali0121 képe

Sziasztok!

Drupal 7-et használok és belefutottam egy olyan helyzetbe, hogy több szintet kellett létrehoznom az oldalunkon a szerkesztők között és a terv az, hogy az újoncok adhatnak hozzá cikkeket és alapból rejtve vannak a tartalmaik, ezeket csak egy szerkesztő hagyhatja jóvá. Egy apró probléma, hogy olyan jogosultságot nem sikerül adnom a szerkesztőknek amivel a mások által létrehozott rejtett tartalmat megtekinthetik, csak ha megkerülöm a teljes vezérlést de akkor olyan beállításokhoz is hozzáférnek amit nem szeretnék.

Ezt az egy dolgot, hogyan tudom elérni a drupalban, hogy a rejtett tartalmakat mások is lássák a tartalomkezelőben?

A segítségeteket előre is köszönöm!

aruna képe

Egy megközelítés:

- Az újoncok bevisznek egy cikk tartalmat, ami látszik is mindenkinek, pl. a node/X útvonalon.

- A fenti cikk tartalomtípusba felveszel egy státusz mezőt (benne egy "jóváhagyva" checkbox-al.

- A státusz mezőt csak a szerkesztő állíthatja (az újoncok nem), pl. ez a modul is tud mezőnként jogosultságot állítani: http://drupal.org/project/field_permissions

- A cikkeket views-al listázod, és csak azokat a cikkeket mutatod a listában aminek "jóváhagyva" a státusza

- Esetleg lehet még a full node view (node/X) láthatóságát is korlátozni.

1
0
Pali0121 képe

Szia!

Köszönöm a választ!

Azért fontos, mert az oldal végülis mint egy magazin működik, és nem akarok rosszul formázott, összerakott cikkeket kiengedni, és a régi motorosokat akarom, hogy monitorozzák az újoncok tevékenységét mielőtt a látogatókhoz eljuthatna az adott tartalom.

0
0
szantog képe

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

aboros képe

én a workflow modult ajánlom, azzal kiválóan lehet ilyen munkafolyamatok, tartalom állapotok dolgokat építeni, direkt arra van. http://drupal.org/project/workflow

1
0

-
clear: both;

Pali0121 képe

Köszönöm!

Ahogy nézem ez meghaladja a tudásomat, azt hittem egyszerűbb lesz megoldani, majd kiadom valakinek a munkát.

Köszi nektek a segítséget! :)

0
0