Regisztrált felhasználók átköltöztetése a drupal 6-ból a 7-be

tamoca képe

Szervusztok DruPálosok!
Van egy oldal sok felhasználóval, a regisztrált felhasználókat az új drupal 7-es oldalra szeretném átvinni az adatbázisba valahogy beimportálni valami módon. Hogyan lehetne? Szeretnék nekik továbbra is küldeni körlevelet stb. A drupal 6 van jelenleg a régi oldal mellett elkészítettem egy 7-es új oldalt és már csak ez van hátra és a domaint rá is irányíthatom , csak nem tudnának belépni....
Köszönettel előre is az ötletekért.

Drupal verzió: 
Közszolga képe

Szia, van valami oka, hogy nem az upgrade módszert követed? (Legfrissebb 6-os verzióról a legfrissebb 7-esre)
Ezzel egy az egyben átkerülne a 7-es oldalra az adatbázisod, felhasználókkal együtt.

Részletek itt: https://www.drupal.org/node/2508427

0
0
tamoca képe

Szervusz!
Igen van, az 5-ről a 6-ra sose tudtam normálisan átvinni semmit , pláne mert több nyelvűek az oldalak a taxonómiák stb. nem mentek jól át. A 6-ról 7re is sok a különbség a többnyelvű dolgok miatt, meg se próbáltam megmondom őszintén.
Mindent újra rakok , nem gond ez csak a felhasználókat kellene áttennem. Elsősorban nem mysql-ben szeretnék matatni hanem esetleg valami modullal átvinném a felhasználókat. Nem tudom a 6 nak 7 nek mennyire már a felhasználói adattábla szerkezete, lehet az lesz belőle , hogy kénytelen leszek barkácsolni, de hátha van rá működő kész modul.

0
0

tamoca

Nagy Gusztáv képe

Ha egyiket se ismered, és ugyanazon a tárhelyen építed az új verziót, a Migrate modult javaslom.

0
0

Nagy Gusztáv

tamoca képe

Szervusz kedves Gusztáv!
A szolgáltató ua. , de a szerver nem a drupal 7-nek már más php mysql verziót tettek fel az uj szerver korszerűbb.
Azt nézem nem ugyanaz a tartalma a két táblának. A 6-osban van 3 oszlop mode sort threshold ami a 7-esben nincsen. Azonban az adminok kivételével ezek az oszlopok 0-a ártékkel vannak. Nem sok vizet zavarnak, de lehet, hogy itt dől el a felhasználó szintje, hogy admin-e stb. csoportok gondolom...
A Feeds modulon gondolkodom a leírás alapján. Tegyem fel a 6osba meg a 7esbe is és akkor valami filet majd létrehoz a 6osból és a 7esbe meg beemeli?

0
0

tamoca

Nagy Gusztáv képe

Először is a szükséges adatokból kellene pl. CSV-t csinálni. Egy fapados megoldás, hogy csinálsz egy olyan táblázatos Nézetet, amibe minden szükséges adat benne van; átmásolod vágólapon keresztül Excelbe, és elmented CSV-be.

Másodszor a Feeds CSV importját használod.

2
0

Nagy Gusztáv