Regisztrált felhasználó összesen

Antal Adrienn képe

Korábbi weblapomon volt ilyen funkció, egy blokkban kiírta az összes regisztrált felhasználók számát. Mivel megsemmisült a weboldalam (sajnos) újracsinálom és most egyszerűen nem ugrik be, hogy az egyik modul számolta-e? De melyik? Kétféle felhasználó listám volt. Az egyik mutatta a rövidített adatlapot fotóval, a másiknál keresni lehetett a felhasználókra kor, fotó, nem, lakóhely, stb. szerint. Ez utóbbi modult nem találom.
Van egy Image, Image Galery, Node Family, Node profile, és Usernode modul is fent, de nincs meg az amivel felhasználó keresés is volt fotóval együtt. Ennek a végén szerepelt az összes felhasználók száma is.
Tudtok segíteni, hogy melyik modul lehetett ez?
És melyik számolja a felhasználókat?
Bármilyen egyedi ötles is jól jönne most.
Köszönöm előre is.
Adrienn

Fórum: 
Antal Adrienn képe

Már kaptam tanácsokat, hogy csináltassam meg olyannal, aki ért hozzá..Na igen, de én szeretném megtanulni és megcsinálni.
Senkinek sem volt még ilyen igénye?
Vagy ez tabutéma?
Azt is megértem...
Ezt az ötletet már kaptam:

Az új modul megírásához a következőket tudom javasolni:

hook_nodeapi $op = view eseten érdemes növelni a számlálót. Ha csak teljes oldal, és nem lista (teaser) nézet esetén szeretnél növelni, akkor a feltétel bővül a !$a3 paraméterrel.

A szavazási lehetőséget szintén a fenti módszerrel, vagy a hook_link használatával lehet érdemes hozzátenni. Mivel tudod ki az aktuális felhasználó (global $user), nem nehéz eltárolni a $user->uid értéket sem, így tudod, ki szavazott.

Persze, ha nem értesz a PHP programozáshoz, és főleg, ha nem ismered a Drupal modulfejlesztés alapjait, akkor nem lesz egyszerű menet.

Valóban egy modult kell ehhez megírni?
Adrienn

0
0

Adrienn

Antal Adrienn képe

A következő kód szépen számolja a felhasználókat:

$num = mysql_numrows( db_query('SELECT * FROM users') ) - 1;
print("<center><b><font color=red>Regisztrált felhasználók:<br>$num</font></font></b></center>");

Ez kipipálva.
Adrienn

0
0

Adrienn

ninja képe

a valid kódot itt találod: /node/3055#comment-10575

ninja - http://alleycat.hu

0
0