Regisztrációs mezők kiíratása és Profile2

vidra képe

Szeretnék, egy kis segítséget kérni, hogy merre fele keresgéljek.

Szeretném azt megvalósítani, hogy a regisztrációs oldalon a form elemit ki tudjam írni tetszőleges sorrendben.

Ezt meg is találtam, hogy hogyan, ennek a cikk segítségével: http://beyrent.net/blog/2011/05/theming-drupal-7-user-registration-form

Viszont ezzel ugye az a baj, hogy így a Profile2 mezői nem jelennek meg.

Hogyan lehetne a profile2 mezőit kiíratni, akár egyesével vagy megjeleníteni az egész formot?

Drupal verzió: 
Fórum: 
eMeLA képe

Szerintem neked a hook_form_user_register_form_alter() helyett a hook_form_alter() kell, mert az utóbbiban (a $form-ban) már a profile2 mezőinek is benne kell lennie.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

szantog képe

Ebben a sorrendben hívódnak a form_hookok:
hook_form_alter, hook_form_BASE_FORM_ID_alter, hook_form_FORM_ID_alter implementations. Szóval ha nincs benne FORM_ID_alterben, akkor az form_alterben sem lesz ott.

Nem ismerem a profile2-t, tutira nincs rá kattintgatós felület? Anélkül szvsz nem lesz nagyon egyszerű, mivel ha alapból nincsen benne a reg_formban, akkor előbb drupal_get_formmal hozzá kell csapni, ki kell találni, hogyan ne vesszenek össze az eredeti formmal, lehet, hogy saját validálás, submit kell hozzá, vagyis kőkemény form api mélyéreásósvarázslás - de hátha valaki tud bíztatóbbat mondani.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

eMeLA képe

Valahogy csak belekeverednek azok mezők. Másként hogy tud belekerülni, mint a form_alter-rel? Egyébként a profile2 modul forráskódjából ki kell derülnie...

Akkor meg lehetne próbálni a modulsorrendet megváltoztatni, hogy a saját modul "később fusson le" mint a profile2...

A system táblában a weight értéket kell állítani.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

aboros képe

mert én kíváncsiságból végigcsináltam a linkelt íráson látható lépéseket, mindent implementáltam szépen és nekem megjelenik a regisztrációs űrlapon a profile2 modullal készített profil.

milyen sorrendezést szeretnél kb elérni? két account mező közé akarod beszúrni a profile2 űrlapot vagy teljesen össze akarod mixelni az account meg a profile2 mezőket?

0
0

-
clear: both;

vidra képe

Nos ahogy a leírásban volt, meg ahogy megcsináltad úgy nekem is sikerült kiíratom mind az accountot mind a profile2-t.

Viszont azt szeretném, hogy soronként írja ki az account mezőit és és hozzácsapja a profile2-t is. Gondolom az már még bonyolultabb lenne, ha a profile2 mezőit és az account mezőit vegyesen keverné és tetszőleges elrendezést csinálnék.

Valahogy így írtam ki az account mezőit:
print drupal_render($form['account']['name']);

De amint olvasgatom, ez nem túl egyszerű dolog, inkább keresek valami alternatív megoldást, mert nem nagyon értem mit miért és hogyan dolgot.

0
0