Regisztrációs űrlapon csoportok kiválasztása

hu0882 képe

Szeretném megvalósítani, hogy a regisztrációs űrlapon két csoport/profil (pl. felhasználó, cég) közül lehessen választani, és választástól függően különböző mezőket kelljen kitölteni.

Amit eddig tettem: Létrehoztam egy "csoportok" könyvtárat "Felhasználó" és "Cég kifejezésekkel. Létrehoztam egy "csoportok" tartalomtípust, content taxonomyval hozzárendeltem a csoportok könyvtárat és beállítottam, hogy checkbox-al lehessen választani a két kifejezés között. A content profile segítségével a csoportok tartalomtípust hozzáfűztem a regisztrációs űrlaphoz úgy, hogy regisztrációkor megjelenjen és kötelező legyen a kitöltése.
Szintén a content profilt felhasználva létrehoztam két profilt :"cégprofil" és "felhasználóprofil" , természetesen más és más CCk mezőkkel. Mindkét profilt úgy állítottam be, hogy ne jelenjenek meg a regisztrációkor. Azt szeretném, ha a megfelelő csoport kiválasztásának eredményeként jelennének meg a kitöltendő mezők. Persze gondoltam rá, hogy két csoportra szedve mindkét profil mezőit megjelenítem a regisztrációs űrlapon, és a regisztráló választja ki, hogy mi vonatkozik rá. Ha viszont egyes mezőket kötelezővé teszek mondjuk a cégprofilban(pl tevékenységi kör), akkor ez nem lesz jó megoldás.

Triggered rules-el próbáltam konfigurálni a dolgot. Az volt az elképzelésem, hogy "Event"-nek megadom: hogy "User account has been created" majd két "condition"-t és akciót:
- "csoportok field" has value "cég" akkor cégprofil beküldése, és ha
- "csoportok field" has value "felhasználó" akkor felhasználóprofil beküldése.
Igen ám, viszont ha "User-csoporthoz kapcsolódó eseményt választok, akkor CCK mezőket nem lehet konfigurálni. Túltettem magam rajta és még számtalan dologgal próbálkoztam-amiket most nem szeretnék részletezni-, de nem találtam a megoldát. Biztos velem van a baj, rossz a megközelítesem,vagy....
Sajnos a PHP-nyelvet nem "beszélem", de már erősen gondolkodom rajta...
Van valakinek ötlete?
Előre is köszönöm!

Üdv.: Kovács Miklós

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

van ilyen modul, hogy 'conditional fields'. beszédes. :)
http://drupalmodules.com/module/conditional-fields

elég lesz egy darab 'profil' típus, hozzá a 'csoport' szótár, benne a két kifejezés, mezősítve content taxonomyval. ebbe a típusba raksz minden mezőt és a conditional fields modullal állítod be a 'csoport' mező értékétől függően melyik jelenjen meg. lehet a kötelezőséget ez se oldja meg.

egyébként szerintem úgy működni fog, hogy nem user létrejötte az event, hanem node létrejötte ÉS node type 'csoportok' ÉS node->taxonomy 'cég' akkor irányit cégprofil beküldés. ugyan így a nemcégre.
ha a 'csoport' profil node űrlapja rajta van a regisztrációs űrlapon és a mezőből a választás kötelező, akkor a regkor létre is jön a csoport node, szóval ugyan ott vagy 'eventileg', mintha user reg lenne az event.

0
0

-
clear: both;

hu0882 képe

Köszönöm, kipróbálom!

Próbáltam ezt a node type-os megoldást is. Ezzel az volt a problémám, hogy a regisztrációt admin elfogadáshoz kötöttem. Tehát a regkor nem jön létre ill. nem engedélyeződik automatikusan a felhasználó. Ha ilyenkor ráirányítottam a cégprofil beküldésre, az ott megadott adatok, tehát a profil nem kapcsolódott az éppen regelt felhasználóhoz. Vagy tévedek, elnéztem valamit...? Ezt is kipróbálom még egyszer:-)

0
0

Miki

hu0882 képe

Kaphatnék egy kis segítséget a conditional fields-hez, please? Tényleg ez lesz a megoldás a problémámra, de sajnos nem tudtam "beüzemelni". Letöltöttem, installáltam, engedélyeztem...A tartalomtípusoknál adott tartalomtípuson belül meg is jelenik egy conditional fields fül, ahol az alapbeállításokat lehet eszközölni, de konkrétan az egyes CCK mezők beállításainál semmilyen változást, a conditional field-ek szerkesztésére használható lehetőséget nem találtam. Hogyan működik ez?

Kovács Miklós

0
0

Miki

hu0882 képe

Van valakainek tapasztalata a conditional filed modult illetően? Már többször nekifutottam, elolvastam a dokumentációt, de mégsem tudom használni. Nem jövök rá, hol és hogyan lehet a fieldeket "triggerelni"...

0
0

Miki