Regisztrációnál csoport választás

Gabee képe

Üdvözlet!

Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy hogyan lehet automatikusan egy adott felhasználói csoporthoz rendelni regisztrációkor az user-t. Hozzáadtam a reg.-hez egy új select mezőt ahol kiválaszthat két opció közül egyet és a kiválasztott csoportba kéne "rakni" a user-t.

Erre van valami ötlet??
Már egy ideje olvasgatom a fórumot,de még csak hasonló kérdéssel se találkoztam.

Köszi
G

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
ggabor képe

Én már korábban próbáltam ilyen irányú kérdést föltenni itt. Sajnos nem volt megnyugtató a megoldás és azóta sem tudom hogy lehetne elérni. A gond ott van, hogy:
1. ha bárki szabadon választhat, akkor nem biztosított, hogy oda fog regisztrálni mindenki, ahova te szeretnéd, hogy regisztráljon - hiszen megteheti hogy a másikat választja.
2. ha ez nem is érdekes, csak az számít hogy valamelyiket válassza, még akkor is lehetséges, hogy olyan regisztrál egyik vagy másik csoportba, akit nem is szeretnél, hogy a csoportba regisztráljon - hiszen ha automatikus a rendszer, akkor bárki aki regisztrál és választ, egyik vagy másik csoportba tartozik.
3. Nálam most úgy működik, hogy aki regisztrál, bejelölheti hogy kíván-e valamelyik csoportba tartozni. Ha igen, akkor ezt bejelöli, viszont ezzel még nem éri el a kívánt csoportba tartozást, mert ahhoz kell részemről (mint admin) egy elfogadó jelölés. Ezt a felhasználókezelésnél lehet beállítani azzal, hogy bejelölöd a felhasználót abba a csoportba, amelyikbe te szeretnéd. eléggé barkácsmunka szerintem, de egyelőre nem tudok jobbat. Viszont engem is érdekelne egy jobb megoldás.

0
0

ggabor

aboros képe

http://drupal.org/project/autoassignrole
pont ezt tudja.

azért óvatosan.

I am not writing updates between beta releases.

az a helyzet, hogy ez elég fura, mármint az, hogy a usereid szabadon dönthetnek, hogy melyik csoportba akarnak tartozni. miért jó ez? jogokban különbözik a két csoport? és szabadon dönthetek, hogy ilyen-olyan jogokat kapjak? fura. nemtom mire kellhet ez.

0
0

-
clear: both;

realdream képe

Van erre modul, de még sajnos dev.
http://drupal.org/project/user_types

A felhasználó típus nagyon sok esetben szükséges lehet, hogy az elérhető és szükséges funkciókat különböző felhasználóknak biztosítsuk. Nagyon sok webhely működik így.

Ilyen eset lehet pl:

Több céges webshop: Lehet regisztrálni eladó és vevőként is.
Itt az eladó funkcióival nem kell terhelni a vevőt....

On line tanácsadás: Lehet regisztrálni tanácsadó és normál felhasználóként is..

Márkaszervíz adatbázis: Márkaszerviz feltölthet adatlapot és fizethet érte, normál felhasználó pedig olvashat hírlevelet, kereshet a szervizek között stb...

Ezekben az esetekben már az user profile adatlap is más mezőket kell, hogy tartalmazzon.
Az, hogy ki hova tartozik azt pedig ő tudja és nem az admin dönti el.
Az admin csak ellenőrzi a bevitt adatokat.

0
0

-------------------------------
http://www.realdream.hu

aboros képe

meg amúgy is gondoltam ám, hogy ha van rá 5 különböző modul, akkor ez valós igény, csak hirtelen nem tudtam elgondolni magamnak mire lehet jó. my bad. ;)

0
0

-
clear: both;

Gabee képe

szerintem akkor egyelőre marad az a megoldás hogy én adom meg a csoportot regisztráció jóváhagyáskor.

0
0