Regisztráció közben hivatkozás tartalomra, ha nem létezik, mezők felajánlása, létrehozás

TommyChris képe

Sziasztok!

Az alábbi szkenáriót kéne megvalósítanom, de egyelőre a tervezés során elakadtam, s nem tudom, hogy miként lenne a legjobb, ezért szeretnék segítséget kérni.

Regisztráció során szeretnék bekérni az emberektől adatokat, ezt-azt, amik között olyan mező is lenne, hogy melyik céget képviseli, majd ezen cégről egy pár adat. DE mindez csak akkor, ha a cégtől még senki nem regisztrált, s nem adta meg az adatokat (pl. weboldal, tevékenységi ág,...). Ha már volt ilyen cég, akkor a mező autocomplete-al töltődjön ki, s tiltódjon le a többi/rejtődjön el.

A letiltást/elrejtést a Dependency-vel meg lehet oldani. Az Autocomplete-hoz van node reference, vagy taxonomy kéne - a node megoldás jobbnak tűnik, hisz a field-eket egyben tudja kezelni, míg a taxonomy nem. Az egyedi node címekre a Unique modul használható.

Tehát hogy lehet elérni, hogy a regisztráció során, ha még nem volt olyan címmel node, akkor ajánlja fel a mezőit, és hozza is létre a node-ot?

D7-ben gondolkozom.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Den képe

http://drupal.org/project/node_widget - ezt próbálnám meg, ha D6. D7-hez, a leprogramozáson kívül, jobb ötletem nincs.

0
0
aboros képe

a node megoldás jobbnak tűnik, hisz a field-eket egyben tudja kezelni, míg a taxonomy nem

ez már nincs így. a taxonomy szótáraknál be tudsz állítani ugyan úgy "cck" mezőket mint ahogy a node típusoknál. ez bazi hasznos, óriási újítás. sose próbáltam de elvileg a user entitáshoz is simán hozzáadhatsz aztán egy olyan term reference mezőt, ami az egyik taxonómiához rendeli majd a usert.

szóval szerintem lehetséges ez taxonómiával, hogy van egy cégek szótárad, minden kifejezéshez név, cím satöbbi tartozik..

csak azzal is lesz így gond szerintem, hogy mikor regisztrálok simán csatlakozhatok _bármelyik_ céghez? nemár.. :) erre amit csinálni akarsz organic groups pont való szerintem amúgy.

0
0

-
clear: both;

TommyChris képe

Átgondolom és köszönöm, nem is tudtam a taxonomy node-osításáról!

0
0
nevergone képe

Tévedés, a taxonomy nem lett node-osítva. Drupal 6-ig kizárólag csak node-okhoz lehetett mezőket csatolni, és addig valóban volt egy olyan irány, hogy minden legyen node. Ez azonban rossz irány, a Drupal 7-ben ezért megjelent az entitás fogalma. Entitás az egy önálló objektum, amelyekhez mezők csatolhatóak, ilyen a node, a comment, az user, a taxonomy term, stb. :)

Szóval nem lett node a taxonomy, hanem létrejött egy új fogalom, amelyekhez mezők csatolhatóak, és amelybe a taxonomy is beletartozik.

0
0
TommyChris képe

Thx :)

0
0