Hello mindenki!
Most ismerkedek a Drupal 7-el és nem tudtam rájönni miért nem sikerül "regions" felhasználásával a node.tpl.php elhelyezni blokkot.
Drupal 6 alatt működik ott sikerült megoldanom (template.php) de Drupal 7-ben nem.
Utána néztem és kipróbáltam lehetőségeket, de valamiért nekem ez nem sikerült :(
"Bartik" sminket használok abba szeretnem ezt valahogyan bele tenni.
Valaki tudna nekem segíteni ebben, hogyan kell ezt megoldani?
Előre is köszönöm a segítségeket.
Taxonomy upgrade extras:
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
Tehát egy node-ba block-ot?
Gondolom ezért a node.tpl.php-t nézegeted.
http://stackoverflow.com/questions/4731420/how-to-insert-a-block-into-a-...
hogy mi hogy?
Lehet, hogy az én készülékemben van a hiba, de nem értem a kérdést. Meg tudnád fogalmazni őő másképp?
Lehet nem jól fogalmaztam meg
Lehet nem jól fogalmaztam meg :( elnézést kérek.
Én ilyet szeretnék:
----
bartik.info
regions[content_bottom] = Content Bottom
-
template.php
-
node.tpl.php
<?php print $content_bottom; ?>
----
ez van most Drupal 6-ban.
Nekem hasonló kellene Drupal 7–hez.
Találtam ilyet 7-eshez , de mindig template.php hibát irt ki :(
rejtélyes vagy :D
És az titok, hogy mit találtál, és milyen hibát ír ki? :D
Egyedi régió létrehozása sminkben
Röviden:
.info fájl módosítása, CSS, page.tpl.php-ben régió létrehozása.
Bővebben:
Én egy Zen alsminkben (remélem, Te is alsminkben próbálkozol!!) így hoztam létre saját régiót, itt a "banner" nevű a sajátom:
(a pontok azt jelzik, hogy van előtte-utána még tartalom, de az most nem lényeges)
A lényeg tehát ez:
regions[banner] = Banner
page.tpl.php
fájlba (tehát nem a node.tpl.php-be!!!)közvetlenül a
<header>
tag alá raktam be, mert ott volt rá szükség:Mindössze ennyi.
Ez is egy megoldás de a node
Ez is egy megoldás de a node.tpl.php azért jobb bele tenni mert utána könnyebben lehet sminkelni az adott node--valami.tpl.php -t.
Az én elképzelésem (ami eddig a drupal 6-osban működik) itt van:
- címkék
- szövegtörzs
+ blokk tartalma
- képek
míg a te megoldásodban csak így lehet:
- címkék
- szövegtörzs
- képek
+ blokk tartalma
vagy
+ blokk tartalma
- címkék
- szövegtörzs
- képek
a még jobb sminkelés miatt kellene ez a megoldás.
Ez milyen?
Insert Block
Én nem próbáltam ki.
Ez csak konkrét node-ba pakol blokkot
Szerintem ez nem jó, mert ez csak a konkrét node body-jába pakol be egy blokkot, gondolom a megfelelő filter segítségével:
Amúgy a leírása kicsit furcsa:
Nem vágom, miért írja kifejezetten a sidebar blokkot, miért ne lehetne akármilyen blokk. :) Az meg végképp nem tudom, mit jelent, hogy "default block". (??) Mivel egy modul akárhány blokkot is meghatározhat....
Szerintem ez segít
Szerintem ez segít abban, amit szeretnél:
http://drupal.stackexchange.com/a/20059
Ha smink preprocesseket írsz, akkor használd a Devel Themer modult, és pl. egy kpr($vars); segítségével nézd meg, hogy létezik-e egyáltalán, amit keresel (persze csak ha még nem használtad eddig).
Írj rám, ha érdekel a Győri Drupal Használói Találkozó.
Picit pazarló
Szerintem ez önmagában jó ötlet, de felesleges minden egyes régiót, minden egyes blokkot újból lekérni, még ha egyes tömbök referenciával is adódnak át, mégis túl sok az overhead, és igazából a legtöbb régió és blokk esetében feleslegesen, mert valószínűleg itt csak egy-két régióról van szó, aminek a megjelenítését a node.tpl.php-ban szeretnénk megjeleníteni.
Tehát szerintem értelmesebb lenne egy komplett foreach és sok-sok függvényhívás helyett inkább csak a tényleg szükséges régiókat és blokkokat lekérni, és annyi.
De mondom, önmagában a megközelítés jó, csak a megvalósítás pazarló.
Ezzel egyetértek
Ezzel egyetértek abszolút. Kicsit félve is tettem be ezt a megoldási javaslatot pont emiatt :) viszont kipróbálás után gyors volt az oldal betöltés.
Kíváncsi vagyok arra a megoldásra is, amit aruna linkelt, de azt még nem volt időm tanulmányozni.
Írj rám, ha érdekel a Győri Drupal Használói Találkozó.
Köszönöm mindenkinek a
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Ezeket tudtam hasznosítani: