A ReCaptcha megbízható?

freyr képe

Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy a ReCaptcha modul mennyire megbízható? Nemrég 38 random karakteres névvel ellátott hsz-t írtak egyik Drupal alapú oldalamra, ahol ilyenhez van kötve a hsz elküldése. Mégis szinte egyszerre jöttek ezek a hsz-ek, értelmetlen és teljesen irreleváns angol szövegekkel. Amúgy szerencsére elfogadáshoz vannak kötve, de akkor is, zavaró. Ez már a harmadik eset. Erősen kétlem, hogy emberek veszik a fáradtságot, hogy egy számukra jelentéktelen oldalt teleszemeteljenek ilyenekkel, főleg majdnem egy időben elküldeni mindet... ez egy script kellett, hogy legyen.
Lehet ezek ellen védekezni? Egyáltalán hogy kerülték meg a ReCaptcha-t?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szantog képe

Az a baj, hogy raklapszám vannak captchafejtő kisiparosok, akik hogyha egyszer megfejtik a foo captchát, akkor bármilyen oldalon, ami a foo captchát dobja ki nekik, simán átmennek a gazdáik által futtatott robotok, mindegy, hány jár látogató oda.

Nekem ami eddig bejött: mollom + rules blacklist (rules a commentekre, hogyha x szót tartalmazza, akkor automatice moderation queue), és olyat is tapasztaltam, hogyha erős a moderálás, akkor leállnak egy idő után.

Sajna nincs tuti módszer, ide is beesik néha pár, ki kell gyomlálni, jelenteni a mollomnak, ezzel kb megtettél mindent, amit lehet.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.