Rövid webcímek és útvonalálnevek

pante képe

Sziasztok!

D7-est használok. Weboldalamon bekapcsoltam ma a rövid webcímek funkciót és útvonalálnevekkel láttam el a node-okat.
Ezzel kapcsolatban merült fel pár kérdésem:
1) Be van kapcsolva a visszajelzés (contact) modul, ez az alapértelmezett címe: http://gyongyosoroszi.hu/contact
Hogyan lehetséges ehhez hasonló moduloknak útvonalálnevet adni? pl. http://gyongyosoroszi.hu/visszajelzes legyen az elérési útvonala
De a többi modulnál is hasonló a helyzet: http://gyongyosoroszi.hu/search (/kereses) vagy http://gyongyosoroszi.hu/calendar-node-field-date/ (/naptar) ezek helyett szeretnék "szebb" elérési útvonalakat létrehozni.
2) Néhány helyen, ahol nem lett beállítva útvonalálnév, kiesnek a képek.
pl. http://gyongyosoroszi.hu/search/node vagy http://gyongyosoroszi.hu/calendar-node-field-date/month/2013-02 (az akadálymentes és a köszöntő blokkján látszik, Chrome-mal megnéztem az elem elérési útvonalát, az pedig jó, nem írja át semmi, mégsem jelenik meg, míg pl. a főoldalon igen) Ez mitől van és hogy lehet javítani?
3) Át lehet írni a node-ot pl. cikk-re? Tehát ne ez legyen a node-ra a hivatkozás: /node/ID hanem /cikk/ID ? Mert az útvonalálneveknél úgy láttam fix címet lehet megadni, ha már a köv. node is "cikk" álnevet kapna, kijelzi a D7 jogosan, hogy ezen álnév már használatban van.
4) Úgy állítottam be az útvonalálneveket, hogy ne tartalmazzanak ékezeteket és szóközöket. Erről jutott eszembe, hogy az útvonalálneveket csak a webszervernek kell támogatnia vagy a látogató böngészőjének is? (pl. előfordulhat-e, hogy 404 jön ki a tartalomra, mert a régebbi verziószámú böngésző rosszul kezeli a szóközt vagy az ékezetet a webcímben?)

Köszönöm a válaszokat!

Drupal verzió: 
aruna képe

1.

admin/config/search/path

Itt tudsz útvonalálneveket hozzáadni, pl. így bármilyen álnevet felvehetsz pl. a contact helyett.

2.

Az látszik hogy relatív az útvonal a képre, pl.: 'kepek/valami.png'

Ha a drupal gyökérkönyvtárához képest adod meg, pl. a ha sminked könyvtárában van a kép, akkor nincs ilyen gond, pl.
'/sites/all/themes/sminked/images/valami.png'

3.

Ha engedélyezed a 'pathauto' modult, akkor a beállításainál (admin/config/search/path/patterns) minden tartalomtípusra fel tudsz venni valamilyen nevet, pl. ebbe a mezőbe beírod:

Alapértelmezés szerinti útvonalminta Article számára (felhasználja minden olyan Article tartalomtípushoz, amelynek üres a mintája lejjebb):

cikk/[node:title]

4.

Az a legjobb, ha nincs se ékezet, se szóköz az álnévben.

1
0