Quotes modul duplikálása

Anonymous képe

Előre is elnézést, ha ostobaságot kérdeznék, de én nem programozói ésszel gondolkodom, hanem mezei felhasználóként.
Találtam a drupal.org-on egy Quotes nevű modult. Aki esetleg nem ismerné, ez egy tartalomtípust hoz létre, aminek segítségével a látogatóim idézeteket küldhetnek be a portálra, amik egy külön blokkban is megjeleníthetők rotálva.
Nagyon tetszik benne, hogy például nem ragaszkodik ahhoz, hogy címet adjon az ember a tartalomnak. (Mondjuk egy idézetnek még külön címet is adni valóban nem lenne semmi értelme.)

Az jutott eszembe, mi lenne, ha megdupláznám ezt a modult, mégpedig a következő módon:
Mivel gyakorlatilag két lényeges fájl jöhet szóba (quotes.module és quotes.install), ezeket arra alkalmas szerkesztőprogrammal megnyitva kicserélném az összes "quot" karaktersorozatot például "vicc" karaktersorozatra. Természetesen a modul könyvtárát is átnevezném Vicc-re.

Telepítve - az elgondolásaim szerint - kapnék egy újabb tartalomtípust, aminek segítségével vicceket küldhetnének be a látogatók. Telepítés után átnézném az oldalt, és ahol a mezei cseremódszer miatt "érdekes" karaktersorozatokat fedeznék fel (pölö: quotating => viccating), azt a Nyelv menüpont Karaktersorozatok kezelése fülre kattintva manuálisan "lefordítanám".

Járható út-e ez, vagy most igen széles mosolyra fakasztottam a szakmabelieket?
A választ előre is megköszönöm.

pp képe

Elvileg igen, de egy próbát megér. Azért ne éles rendszeren csináld!

Ha a modul neve az, hogy "quotes", akkor a fájlnevekben és magában a fájlokban is az összes "quotes"-t cseréld le "vicc"re, tehát ne csak a quot karakter sorozatot! (vagy az a célod, hogy azt kapd, hogy vicces?;))

pp

0
0
Anonymous képe

Azért gondoltam, hogy csak a quot karaktersorozatot cserélem le, hogy ne maradhassanak ki a ragozott alakok sem, például quotes, quotating, stb. Tehát ne legyen semmi összeakadás. És később majd manuálisan el lehet bogarászni például a felbukkanó "viccating" alakkal. Meg a viccessel is. :-)

0
0
Sweetchuck képe

Én első körben a CCK és Views modulokkal próbálnám összerakni a kívánt funkcionalitást.
Mit tud még az a modul amit annyira szeretnél, hogy a "viccek" is tudják?

0
0
Anonymous képe

Hát csak azt, hogy szerfölött egyszerű. ;-)

0
0
Molesz képe

Egyszer régen nekem is ilyesmi gondom volt, hogy modult kellet dupláznom. Ez nem drupálon volt (Jajjj... meg ne kövezzetek érte...), de én is úgy oldottam meg, hogy kicseréltem a dolgokat, és utána telepítéskor, már azzal a névvel hozta létre a táblákat az sql-ben, és onann is olvasta. De élesben én sem ajánlom, mert ciki, hogyha egy hirtelenvezérelt ötlet szétvágja a lapot.

0
0
Illyés Edit képe

Minden frissítéskor hozzá kell majd nyúlnod ehhez a modulhoz, átvezetni a Quotes alapján a módosításokat. A CCK az elején több munka, de valószínű, hogy később megtérül.

0
0