Quiz és a Drupal 8

HF leon képe

Kedves Drupal 8 fejlesztők!

Szerintetek drupal 8 alatt melyik megoldás lenne a leginkább célravezető egy kvíz elkészítéséhez?
Még sosem készítettem kvízt. Azt látom, hogy drupal 7 esetén volt erre egy külön quiz modul. Sajnos 8 esetén nincs.

Választípusok:

  • n válaszból egy jó
  • n válaszból több jó
  • n válaszból egy jó és néhány részben jó (a részben jókért nem jár teljes pont és a végén egy megjegyzés kerül a kiértékelésben a válasz mellé)
  • n válaszból egy se jó

A kérdések megjelenésben változók, néha grafikai elemekkel fűszerezettek.

A válaszmezők, vagy válaszmező elrendezése is változó, van, amikor a kérdésbe, vagy egy grafikai elemben kell elhelyezni.

Tehát előfordul, hogy teljesen egyedi űrlapokat kell készíteni.
A kvíz lehet egy lapból álló, de állhat, akár 100 lapból is. Van amikor egy lapon több kérdés és válaszmező szerepel, van, amikor csak egy.
A kvíz végén meg kell jeleníteni egy kiértékelő lapot. Egyes kvízek esetén az eredményt az adott felhasználóhoz kell kapcsolni, hogy az eredmény tárolódjon és az adott felhasználó ezt megnézhesse. Más esetekben nem szükséges a kiértékelés, illetve az eredmény tárolása.

Tehát szerintetek mivel lehetne megvalósítani a fenti feladatot? Először a webform-ra gondoltam kiindulási alapként.

Örülnék, ha tudnátok javaslatokat mondani, mely modulokkal lehetne ezt megvalósítani.

Előre is köszönöm!

Drupal verzió: 
nevergone képe

Én a webformmal mennék neki, esetleg a Poll modullal összeokoskodnék valamit. De inkább a webform.

0
0
HF leon képe

A vicces, hogyha nem drupal-lal kéne összehoznom, akkor jóval könnyebb lenne :D.

Alapvetően egy kvíz nem más mint egy összehasonlítás. Ha egyezik a megadott válasz az eltárolttal, akkor jár a hozzá kapcsolt pont, ha nem, akkor nem. A többi eset is jól kezelhető program szinten. Alapvetően semmi nehéz nincs benne. A több válasz esetén is csupán vannak válaszlehetőségek, amik adott pontokat érnek. A szöveges válaszoknál is vagy tökéletes egyezés kell, vagy alkalmazható a több válasz lehetősége, illetve néhány automata szövegszűrő. Leegyszerűsítve a kiértékelő rész kb ennyi.

A beviteli rész sem lenne olyan nehéz. Egyszerűen vannak különféle szöveges, képes, stb. elemek, amelyekbe be kell szúrni pár beviteli mezőt és ezek voltak a bonyolultabbak. A másik amikor nem kell összepárosítani és külön van a kérdés, valamint mondjuk alatta a válaszmező, vagy mezők.

Alapvetően html, css és némi javascript az egyik oldalon, míg a másikon a beérkező válaszokat a lehetséges eredményekkel összehasonlító php, ami aztán visszadob egy egyszerű, vagy egy összetettebb kiértékelést és a kapott pontszámot. Esetleg elmenti a bejelentkezett felhasználóhoz a kvíz címét és az érte kapott pontszámot a kitöltés dátumával.

A nehezebb rész, hogy mindezt hogyan tudom a drupal rendszerrel megoldani, illetve, hogyan lehet ezt a drupal felhasználói felületével összepárosítani. Sajnos kvízekre kevés példát találtam a webform-mal kapcsolatban. Sokszor felbukkant a hetes quiz modulját behozó eredmény a keresések alatt.

Most próbálom végigjárni, mit és hogyan lehet a webform moduljaival kialakítani.

Minden esetre köszönöm a választ!

0
0