potx kinyerés nem aktív link

makgab képe

Üdv!

A potx modullal szoktam kinyerni a .po fájlokat a modulhoz.
Eddig ki lehetett választani (linkként), hogy pl. a "sites/all/modules" könyvtárből melyik modulból (alkönyvtárból) szeretném kinyerni a fordításokat. Nem is működik a kinyerés. :(
Most nem aktívak ezek a linkek (lsd. kép).

Mi történhetett?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
CsatolmányMéret
Kép ikon potx kinyerés link nélkül32.49 KB
csakiistvan képe

OFF:
Annyira kocka vagyok, hogy soha nem hasznaltam az admint, sőt azt se tudtam hogy letezik ilyen!! En mindig odaballagok terminálban a modulomhoz, bemásolom a potx.inc és a potx-cli.php fájlokat a modulom gyökerébe és kiadom a php potx-cli.php parancsot. Kb ennyi a történet. Próbáld ki, neked így se megy?

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

makgab képe

Próbáltam úgy is, de csak egy sablont generált (.pot), fordításokat nem rakott bele.
Valószínű én nem jól használom. Hogyan kellene futtatni, hogy a pl. magyar fordítást is beletegye a .po fájlba?
Én ezt szeretném.

0
0
eager képe

Well, wow.

Amennyit én tudok a potx-ről, akkor pont sikerült is elérned, amit tud, és nagyon jól: készített neked egy sablont, hozzáláthatsz a fordításhoz.

Ha saját modulokat készítesz, vagy a smink template-eidben egy halom string van, akkor ez a legnagyszerűbb eszköz, hogy összeállítsa neked a listát azokból a stringekből, amit te "szórsz szerteszéjjel" a kódodban. A potx össze is gyűjti neked, meg előre megadja a visszaimportálható formátumot, neked már csak annyi dolgod van, hogy kitöltöd ezt a szimpla listát, visszaadod a drupalnak, és _készen_ is vagy. A potx erre való.

Amire neked van szükséged - ha jól értelek - az az, hogy (ha emlékeim helyesek) kikeresed a contrib modul projektjét a localize.drupal.org-on, és és letöltöd onnan a .po file-ját; ebben meglesz a legfrisebb állapot, amit a magyar fordítógárda addig megcsinált belőle (elég jó hányadban szoktak lefordítva lenni dolgok).

(Ja igen: a fordítás önkéntes alapon zajlik, te is és bárki feliratkozhat a localize.drupal.org-on a magyar csapatba fordítónak, és akkor a még hiányzó stringekre is lehet küldeni be fordítási javaslatokat, ami így a teljes közösség számára elérhető lesz.)

1
0
makgab képe

Akkor nem értetted, hogy mire gondolok.
A saját modulban levő stringeket fordítom. A "Fordítás" menüben (fülön) le is fordítom és kinyerem az oldalból a kész magyar .po fájlt (erre van a "Kinyerés" fül).

Na most ebben nem aktív valamiért 1-2 dolog... :o

0
0
eager képe

Ezek szerint arra gondolsz, hogy ha a te saját modulodban van egy t('Submit'), akkor annak a fordítását találja meg a már meglévő fordítások között (gondolom a core .po-ban vagy x egyéb helyen van már rá fordítás, hogy 'Beküld'), és töltse is ki a te sablonodat a már ismert fordításokkal, hogy neked már csak azokat kelljen fordítani, amit máshonnan nem talált meg?

Ha igen, akkor bocs a fenti tájékozatlan hozzászólásért, ennek az opciónak a megléte fel sem tűnt. (Bár ott az a legalsó form-elem csekkbox annak tűnik.)

EDIT: Körbejártam a kérdést.

1. A php potx-cli.php --help alapján én a cli implementációban ilyenre való opciót nem találtam.

2. Viszont az adminfelületen igen:

A lényeg, hogy ne a nyelv-független sablont válaszd, és kérd a "Fordításokkal együtt"-et.

  • Ha a "magyar fordításhoz tartozó sablon"-t választod, de a "Fordításokkal együtt" checkboxot nem, akkor kapsz egy .pot kiterjesztésű file-t (a t=template, gondolom), amiben semmi nincs még lefordítva (viszont a "fejlécében" azért már előre ki van töltve, hogy magyar fordítás lesz ez).
  • Ha a "magyar fordításhoz tartozó sablon"-t választod, és a "Fordításokkal együtt" checkboxot is bepipálod, akkor kapsz egy kész .po kiterjesztésű file-t, és ebben már ottvannak az ismert stringek fordításai, és csak azok hiányoznak belőle (csak azokat kell kitöltened benne), amikre nem talált már létező fordítást.
0
0
eager képe

Persze azt is félreérthettem, hogy mit és hogy értesz kinyerés alatt, mert én fordított logikával, először elkészíttetném a .po file-t, és abban töltögetném ki a maradék fordítani valókat egy szövegszerkesztőben, majd úgy importálnám vissza.

Viszont vissza az eredeti kérdéshez: írod, hogy nem aktív linkek vannak az admin-oldalon.

A képeden benyilazott fieldseteket egy js normál esetben legördíti, és belül radio-gombokkal választhatsz fordítandó könyvtárat. Ezek szerint neked le sem nyílnak ezek? Gondolom, ha nem aktiválsz egy radio buttont sem ezeken belül, akkor nincs mit feldolgoznia?

(Nekem, ha a formon egyből a Kinyerésre kattintok (és előtte semmi másra), a Stark theme sablonját adja... (nem ismerem a Drupal formokat eléggé, hogy tudjam, hogy hogyan tesz bele default choice-t, vagy hogyan emlékezik korábbi választásokra).)

Szóval még mindig nem világos, hogy mi hogy nem működik nálad.

(Arra is gondoltam, hogy ha ezek a cuccok nem nyílnak le, ahogy kéne, akkor hátha az admin interface-ed törött el, mindenesetre egyszer megnézném a javascript konzolt ezen az oldalon, nem ír-e hibát)

(Vagy hogy Firebugban a problémás <fieldset>-eknek a collapsible collapsed form-wrapper collapse-processed classai mellett nincs-e valami további beszédes class-uk, amiből lehetne továbbgondolkodni.)

0
0
makgab képe

A fordítás fülön szoktam fordítani és utána csak kinyerem a .po fájlt.
Nekem kényelmesebb így.

Szóval igen, a linkek nem aktívak amelyek lenyitnák radiogombokat. Úgy tűnik, mintha 7.23 óta csinálná, mert eddig jó volt.

„TypeError: $(...).once is not a function
http://localhost/misc/collapse.js?v=7.23 Line 58”

A kérdéses sor:

 $('fieldset.collapsible', context).once('collapse', function () {
...

Valami bug lesz?

0
0
eager képe

Oké, úgy néz ki, hogy ennek a potx-hez semmi köze, hanem smink problémád van, konkrétan jQuery ügyben.

A csatolt képeden látszik, hogy nem a gyári Seven-t használod admin sminknek, hanem valami mást. Bármi a hiba, könnyen lehet hogy abban a sminkben van.

  • Az adminsminket próbaképp állítsd vissza Seven-re. Ha működik úgy, akkor tényleg a sminkedben kell körülnézni.
  • Ha Sevennel is ez a probléma, akkor pedig a jQuery library hozzáadása körül keresném a problémát.

Nem mindegy, milyen verziójú jQuery-t használsz, és milyen módon adod az oldalakhoz. Amellett, hogy arra is figyelni kell, hogy nehogy kontroll nélkül kétszer is definiálva legyen. Nézz körül, hogy hány helyen van hozzáadva jQuery library modulból, sminkből esetleg. ( lásd: https://drupal.org/node/995268#comment-7202002 )

A gyári Drupal az 1.4.4-es jQueryt alapból hozzáadja az oldalhoz. Ha neked más verzióra van szükséged belőle, akkor a jquery_update vagy a jquery multi modulokat használd, semmilyen más módon ne próbálj jQuery libbel kapcsolatban manipulálni (és a sminkednek se engedd).

Tegnap én próbaképpen feltettem a jquery_update-t, és feltoltam 1.8-ra a jQuery verziót, hogy lássam, nem az ment-e félre nálad, de 1.8-as jQueryvel is lenyílogattak a fieldsetek rendben.

(Bár, hogy alapos legyek, el kell mondanom, hogy ahol kipróbáltam, az nem 7.23-as core volt (hanem asszem 7.22, de most, mikor ezt írom, nem férek hozzá a localhostomhoz, így nem tudom ellenőrizni), tehát a 7.23 aktuális helyzetről valóban nem tudok.) (De én továbbra is a custom adminsminkedre gyanakszom.)

2
0
makgab képe

Igen, köszönöm. Talán megtaláltam a problémát.
Egyébként az admin smink a "Seven", nem szoktam átállítani.

A modulomban használtam a jquery-2.0.3-t.

Jó hogy előhoztad a kérdést. A jquery-ket hogyan érdemes használni a modulokban? A Drupal sajátját használja a modul is inkább? Hogy definiáljam? Pl.:

# .info

scripts[] = /misc/ui/jquery.ui.core.min.js

Illetve, ha saját jquery scripteket attached-ben töltöm be a formba:

$form['#attached'][js][] = array(
  'data' => drupal_get_path('module', 'mymodule') . '/js/myscr.js',
  'type' => 'file'
);

Remélem így jól teszem.

0
0
makgab képe

Ez nem jó:

# .info

scripts[] = /misc/ui/jquery.ui.core.min.js

mert a modul útvonalához fűzi hozzá és így a JS-ek nem is működnek. :(

Ez látszódik a forrásban:

http://localhost/sites/all/modules/mymodule//misc/ui/jquery.ui.core.min.js

Hogyan adhatom meg, hogy a Drupal "/misc/ui/jquery.ui.core.min.js" használja? Ne is az .info fájlban adjam meg?

0
0
eager képe

Ez egy másik kérdés, új témát érdemel.

Amíg létrehozod az új témát, addig is szerintem a jquery multi modullal kéne ismerkedned. Az az oldalon futtatandó scriptekhez több, egymástól függetlenül működő, eltérő verziójú jQuery library-kat tud biztosítani egyidejűleg, úgy hogy semmi se akadjon össze. Ha nagyon muszáj.

0
0