Plusz közzétételi beállítási lehetőség

silytb képe

Sziasztok!
Adott egy D6-os hírportál, melynél szeretném megoldani azt, hogy a tartalmak beküldésénél ne csak a meglévő lehetőségek közül lehessen választani a közzétételi beállításoknál (közzétesz, címlapra helyez, kiemelt), hanem legyen egy plusz checkbox is.

Mondjuk létrehozok egy blokkot, nevezzük ezt fontos cikkeknek, és ebben a blokkban meg szeretném jeleníttetni azoknak a cikkeknek a címeit egymás alatt felsorolva, melyeknél be lett pipálva a fent említett plusz checkbox, és ezek a cikk címek linkként funkcionálnának.

Bármilyen megoldás jó, nem muszáj a közzétételi beállításos legyen..
a lényeg, hogy szeretnék a tartalom beküldésnél bővíteni a szerkesztők lehetőségeit, azzal, hogy egy cikket megjelölhetnek "fontosnak", és ezeknek a fontosnak jelölt cikkeknek a címei jelenjenek meg a blokkban, és linkként működjenek.

Erre tudtok, valami használható megoldást?
Elég a főbb iránymutatás is.. (első körben :) )

Előre is köszönöm.
üdv.

Drupal verzió: 
szantog képe

Flag modul, sima cck checkbox, de van valami célmodul is, ami ezeket a statusokat bővíti, próbálj rákeresni a dorgos modullistában, most ha megveszek sem jut eszembe a neve..

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

pityu73 képe

Vegyél fel egy CCK checkbox mezőt a megfelelő értékkel a tartalmadhoz.
Utána a view-ben erre lehet szűrni, amihez készítesz egy blokk nézetet a megjelenítéshez. A blokkot aztán kiteszed az oldaladra tetszés szerint.

4
0
silytb képe

Köszönöm mindkettőtöknek! Ez így menni fog :)

0
0
aruna képe

"Bármilyen megoldás jó, nem muszáj a közzétételi beállításos legyen..
a lényeg, hogy szeretnék a tartalom beküldésnél bővíteni a szerkesztők lehetőségeit..."

Szerintem erre való a taxonómia. Pl. létrehozol egy szótárat, abba berakod a kategóriáidat (többet is akár). A szerkesztők a tartalom beküldésekor a tartalmat ezekhez a kategóriákhoz rendelhetik, és ezután annyi blokkot hozhatsz létre, ahányat akarsz (views-al), pl. mindegyik blokkban más kategóriába tartozó tartalmakat raksz ki.

3
0
eMeLA képe

Azért ez így elgondolkodtató, mert akkor rögtön felmerül a kérdés, hogy a "Címlapra helyezve" és a "Kiemelt, az oldal tetejére" miért nem szótár kifejezés !? :) ;)

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

tatarbj képe

gondolom költői volt a kérdés :) de mégis én is elgondolkodtam rajta. aztán arra jutottam, hogy azért nem, mert d6 alatt a taxonomy nem egy core modul, tehát nem lehet alapfunkcionalitásként megvalósítani ezt :) ezért lett ez két külön mező a node-nál. meg egyébként is :)
üdv, tatarbj.

0
-1

---
Tatár Balázs János

aboros képe

"mert d6 alatt a taxonomy nem egy core modul,"
ezt viccnek szántad ugye? :)

2
0

-
clear: both;

Sk8erPeter képe

Igen, ezen én is meregettem a szemem a múltkor egy darabig, hogy csak én vagyok másnapos, és azért tűnik hülyeségnek ez a megjegyzés, vagy tényleg nagy tévedést tartalmaz.

Hogy konkretizáljam az eredeti kommentelőnek, egy screenshot egy 6-os Drupalból (/admin/build/modules):
http://i.imgur.com/h7e6C.png

A bekeretezett részt érdemes nézni.

0
0
szantog képe

Erről hirtelen annyit írtam, hogy blogbejegyzés lett belőle: http://szantogabor.com/hirek/hogyan-erdemes-valasztani-egy-feladat-lehet...

3
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.