PECL uploadprogress nem müködik

vikicica22 képe

win7 64-bit alá feltettem a xampp-win32-1.7.7-VC9 programot és a drupal -on belül látom, hogy az uploadprogress nem működik. Valaki le tudná írni nekem hogyan, kell életre kelteni.

Több helyről is letöltöttem már a php_uploadprogress-1.0.1-5.3-Win32-VC6-x86.zip -et bele is másoltam a php/ext könyvtárba a php_uploadprogress.dll -t majd a php.ini –be bele írtam a extension=uploadprogress.dll -t, de nem hajlandó elindulni :(

Drupal verzió: 
balazsgabi képe

próbáld meg: extension=php_uploadprogress.dll

mármint az ini-ben

igaz nekem winXP x86 alatt ment, de elméletileg azért van a Program Files (x86), hogy az abban levőket ne 64bitesként kezelje.

0
0
vikicica22 képe

Próbáltam, de nem működik :(

0
0
balazsgabi képe

komolyra fordítva:
régebben használtam xp alatt, ezért most kíváncsiságból ismét kipróbáltam már win7 64 alatt. Bevallom elsőre nem ment, de nekem tolt egy hibaüzenetet, mi szerint a modulfordító és a php fordító nem egyezik (valóban volt 3 év eltérés ha az egy dátum volt amit kiírt, bár ezt nem tudom pontosan mit jelent)így gondoltam valami frissebbet kell nézni. Dátum alapján ez sem ropogós de nekem működik.

xampp: xampp-win32-1.7.7-VC9-installer
drupal: 7.10

én ezt választottam:
http://downloads.php.net/pierre/php_uploadprogress-1.0.1-svn20091009-5.3...

a php/ext könyvtárba kicsomagoltam, majd az ini-ben beírtam, apache restart és a status/reports oldalon

Upload progress Enabled

amit most még észrevettem, a xampp controll panelről hiába stoppltam az apache-ot (nem mindig!), az még attól futott, legalábbis a feladatkezelő szerint. próbáld meg onnan leállítani, hátha csak ez volt baj.

1
0
vikicica22 képe

Köszönöm. Ezzel tökéletesen működik:
php_uploadprogress-1.0.1-svn20091009-5.3-vc9-x86.zip

0
0
dyra képe

Win7 64 alatt folyamatos problémáim voltak az xampp-al. Szerintem egy nagyon jó megoldása a helyzetnek, hogy telepítesz a gépre egy VirtualBox nevezetű progit (Magyarul beszél és felhasználóbarát) amiben létrehozhatsz egy virtuális környezetet a jó öreg Windows XP-nek :). Azon az operációs rendszeren szépen és atomsatabilan működik az xampp. A nagy előnye, hogy a saját rendszeredet így nem kell bolygatni. A virtuális gép IP címén meg eléred az oldalad. A használatához itt van is egy nagyon jó leírás!

2
0

honlapom http://dyra.eu/

Sk8erPeter képe

Előre is elnézést kérek, nem kicsit OFF a téma, de ha már Windows+XAMPP témáról van szó, hadd szóljak hozzá.

Korábban én is telepítgettem XAMPP-ot, EasyPHP-t és egyéb kész csomagokat Windows-ra, de több helyen is olvastam (pl. most hirtelen ezt találtam), hogy a Microsoft eléggé ráfeküdt a PHP-témára, így IIS alatt kipróbáltam a FastCGI PHP-t, valamint telepítettem hozzá a WinCache-t, és engem kifejezetten meggyőzött teljesítmény tekintetében. Eddig két szerveren kipróbálva Windows alatt (Server 2008, Windows 7) IIS-sel érezhetően gyorsabb ugyanaz a Drupal site, mint a korábbi, jól konfigurált Apache-csal (de pl. Debian alatt lehet, hogy gyorsabb lenne ugyanez a honlap Apache-csal, mint Windows-ra telepített Apache-on, ilyen jellegű összehasonlítást még nem végeztem). Igencsak meglepett a dolog, mert nem igazán vártam teljesítményjavulást, sőt, eleinte eléggé szkeptikusan álltam a dologhoz...

A Web Platform Installer segítségével kattintgatós módszerrel lehet felrakni akár a Drupal-t is, és ez be is húz minden függőséget (pl. PHP, MySQL megfelelő verziója), szóval elég jól összerakták.
Az IIS kezelőfelülete meg kifejezetten kényelmes, számomra nagy megkönnyebbülés, hogy végre nem kell konfigfájlokban kotorásznom (pedig rengeteget konfigoltam korábban Apache-ot, és valahogy nem sírom vissza); a jogosultságok is gyorsabban beállíthatóak (UNIX-alapú rendszereken persze ez a téma szerintem kisebb probléma, mert kézenfekvő).
A PHP Manager meg szintén must-have.
Magánvélemény, de én Windows-ra most már mindenképp ezt ajánlanám, főleg a meglepően jó teljesítmény győzött meg, ezen a platformon nem térnék vissza Apache-ra.

0
0