PDF ill. külső weblap megjelenítése törzsben

sanmarco képe

Van-e arra lehetőség, hogy egy pdf fájlt vagy egy külső weblapot megjelenítsek egy drupal tartalom törzsében?

Fórum: 
pp képe

iframe...

de minek... ;)

pp

0
0
Nagy Gusztáv képe

Miért nem jó, ha letöltheti a pdf-et?

0
0

Nagy Gusztáv

sanmarco képe

...de az ember főnökénél nincs csodálatosabb.
Azért kell a pdf-nek megjelenni a maga valójában, mert a megrendelő így kívánja. De az iframe tökéletes megoldás. És köszi!

0
0

Kovács Márk

crt képe

Most offtopic leszek.

Miért kell erőltetni valamit, ami nem arra való? Nem mindenkinek van veszett gyors gépe tele rammal és egy ilyen akció - főleg nagyobb pdf-ek esetén - eléggé le tudja lassítani az amúgy sem túl gyors böngészőket. Sőt sokszor el is száll az egész, az összes megnyitott ablakával együtt. És a potenciális megrendelőt vagy a látogatót nem fogja érdekelni mitől van ez, legközelebb már nem jön.
Mindezt felhasználói szemszögből írtam le, személy szerint én menekülök az ilyen oldalakról. A főnököd is elmélázhat ezen ha gondolja.

Elnézést ha zavart valakit.

Üdv: Zoli

2
0
rendszereto képe

Rákerestem pdf témára, de ezt találtam ami ide vonatkozik, remélem nem baj, hogy ez már 2008-as téma.
Őszintén szólva nem tudom mikor illik inkább új témát nyitni, ha már korábban szó volt egy dologról.

Szóval: tök jó, szerintem is jobb, ha nem jelenik meg a hozzászólásnál, hanem megnyílik egy böngésző ablakban plugin segítségével, vagy letöltést ajánl fel a rendszer. Csakhogy Firefoxban hibaüzenetet ad egy normál csatolásos (alaprendszer) pdf, viszont Chrome-ban megjelenik rendesen.

Mivel az olvasók nagy részétől nem várható el, hogy pluginokat telepítsen... legalább annyi lenne jó, hogy a Drupal felajánlaná a hiányzó plugin telepítését, vagy a letöltési ablak ugrana be.

Itt jegyzem meg, ha szabad: minden kép és csatolmány a szülő ablakban jelenik meg, de sehol sem találok a felületen megoldást, hogy egy új ablakba tegye ezeket (könnyen elvész így a felhasználó, honnan is indult).

Talán a a programkódban kellene beállítani ezt? Csakhogy a core-t nem illik ugyebár beleizélgetni :-)

0
0
Nagy Gusztáv képe

és konkrétabban, akár linkkel bemutatni, hogy mi a hibajelenség. Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, mit szeretnél.

0
0

Nagy Gusztáv

rendszereto képe

Amit írtam, a többi részét átírtam egy olyan témához, ahol a linkek új ablakban való megnyílásával foglalkoznak. Remélem jól tettem, mert a keresésnél jó, ha kevesebb találat van ugyanabban a témában, mint ezer helyen. Ezért nem nyitottam egy új témát.

Ami ide vonatkozik: a pdf-et én sem akarom, hogy megjelenjen a törzsben, viszont ha Firefoxban kattintok rá, nem a letöltés ajánlja fel az alap Drupal, hanem egy plugin hiányára való figyelmeztető üzenet jelenik meg. Chrome böngészőben gond nélkül megjelenik.

Szóval szeretném, ha a letöltést ajánlaná fel eleve minden böngészőben, az legalább mindenhol működhet.

(Nem tudok linket mutatni, mert lokálon van még.)

0
0
Nagy Gusztáv képe

akkor ez nem azt jelenti, hogy nem az oldallal van gond? Mert azt, hogy egy PDF állományt megnyisson, vagy letöltésre ajánljon fel, a FF alatt konfigurációval állítható. És én, mint felhasználó, ragaszkodok is a beállításaimhoz, ne egy honlap akarja már eldönteni, hogy én hogyan szeretem a PDF-eket megnyitni.

0
0

Nagy Gusztáv

rendszereto képe

Teljesen egyetértek. Nem is akartam én ilyet. Azért írtam ezt a kérdést eredetileg, mert más honlapokon meg tud nyílni a pdf gond nélkül, illetve felajánlja a letöltését, csak itt, az alap drupalomban, ha csatolok egyet akkor történik ez a furcsaság. Mindössze ezt szeretném orvosolni, hogy a normális működés jöjjön elő.

Tegnap kaptam egy magyarázatot, miért kell új témát nyitni mindennek, ezért már tudom, nem ide kellett volna írnom ezt, mert én nem akarom, hogy a törzsben megjelenjen a pdf, csak mivel pdf-fel kapcsolatos, a keresésben ezt a témát találtam és ide írtam.

Ezért lehet, hogy félreértik itt a kérdésemet, mintha én is a törzsben akarnám megjelentetni.

Szóval bocs, ez volt az utolsó, hogy nem nyitottam új témát :-)

0
0
Désiré képe

Nem tudom, van-e Drupalos megoldás ilyesmire, majd a guruk talán tudják, de a
http://issuu.com/
oldal nyújt egy olyan szolgáltatást, hogy feltöltött PDF-eket illeszthetsz be bármilyen HTML kódba, úgy mint például egy youtube vieót.

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

silwar képe

Köszönöm, éppen erre kerestem megoldást, de ez nem szép, hanem gyönyörű! Tud full screen prezentációt is...

0
0
aksza képe

Van még egy nagyon jó lehetőség, a google dokumentumok (ha van mail címed ez is elérhető) közé feltölteni a pdf fájlt, választani, hogy megosztod interneten, ezután felkínálja az iframe kódot. Nagyon szépen mutat, léptethető stb.

0
0
shooter képe

Sziasztok!
Drupal 7 re feltelepítettem a fileviewer modult és a pdf kiegészítőt amit kért. Most úgy néz ki, hogy minden rendben nem hiányol semmit, de nem tudom, hogy kell beállítani a bookreadert szeretném használni.
Ha valaki tudna segíteni a témában azt megköszönném.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Itt az a szokás, hogy új kérdést új témaként teszünk fel. Kérlek te is ehhez tartsd magad.

0
0

Nagy Gusztáv