Pathauto a drupal.hu-n?

Sk8erPeter képe

Sziasztok!

Az a kérdésem, hogy a drupal.hu-n lévő "Magyar Drupal Kézikönyv"-bejegyzésekhez nem tudnátok esetleg belőni a Pathauto modult?

Csak mert amikor valakinek linkeljük egy topicban például az "Egyszerű alsmink készítése" c. bejegyzést, akkor egy felhasználóbarátabb URL sokkal beszédesebb lehetne:
http://drupal.hu/node/15822
helyett lenne mondjuk
http://drupal.hu/kezikonyv/sminkek/15822/egyszeru-alsmink-keszitese
a kezikonyv/sminkek/[node:nid]/[node:title] mintára, vagy ahogy Ti jónak látjátok.

Előre is köszi a választ/esetleges intézkedést!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
csakiistvan képe

Minden megoldhato, szabadido keredese, igyekszunk megoldani, koszi a jelzest

2
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Sk8erPeter képe

Ez jó hír, köszi szépen előre is!! :)
Tök jó, hogy nyitottak vagytok a kérésekre/javaslatokra.

0
0
szantog képe

Haaat, nem tudom, szerintem nem véletlenül nincs pathauto sem a dorgon, sem itt a könyvoldalaknál.
Mivel ezek wiki oldalak, a cím is szerkeszthető, ezért az álnév vagy nem lesz állandó, így lesz egy csomó halott link változás után, vagy az álnév tud nagyon elmászni címtől, akkor meg már nem teljesíti azt, amire az álnév való.

Szóval szvsz ezt még dobd be az admin listára, mielőtt uccuneki.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

csakiistvan képe

nyilvan

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Sk8erPeter képe

Hmm, ebben van valami, de azért a cím szerintem viszonylag ritkán változik, aztán ott van hozzá még a Global Redirect, ami a régi URL aliasokról átirányít, mert megjegyzi azokat (vagy az a Redirect - na mindegy, most hirtelen nem vágom). Vagy ezek csúnya plusz terhet raknak a szerverre a kötelező path lookup miatt? De egyébként köszi, most rámutattál, hogy a dorgon miért nincs engedélyezve, már korábban felmerült bennem a kérdés, de most megmagyaráztad, "és tényleg!!" :D
Csak annyi miatt lenne tök jó a mi szempontunkból, hogy a fórumokban belinkelésnél már a keresőbarát URL-ből is lehetne tudni, hova visz.
Mondjuk ha nagyon akarom, így is linkelhetem:
http://drupal.hu/node/15822/kezikonyv/sminkek/egyszeru-alsmink-keszitese
:P
No mindegy, bárhogy is lesz, köszi, hogy foglalkoztatok a dologgal!

1
0
Robert Petras képe

Sok esetben ami felhasználóbarát megoldásnak tűnik máshol buk el, lásd ez esetben. Én megértem, hogy az Adminok az DO példát követik, mert azt könnyebb karban tartni vagy biztosabb útvonalat jelent a fix azonosító miatt. Csak halvány lövésünk lehet, hogy mennyire nagy monstrum a DHU. Persze emiatt le kell mondani mindarról amit javasoltál, ami néha tényleg jól jönne.

Sebaj, ha háromból legalább egy javaslatot be lehet építeni és azzal megkönnyíteni a portál használatát (lásd pl. a egyedi tartalom szűrés vagy az editor kérdése), már megérte ide beírni. Köszi!

1
0