*.patch-ok windozen hogyan?

Anonymous képe

Sziasztok!

Letöltöttem a "http://drupal.org/project/taxonomy_access"-ről a modult. Az install útmutató hiánya ellenére, bemásoltam a taxonomy acess control modult a modules könyvtárba és az sql táblát is létrehoztam. A patc-al azonban nem boldogulok.
Infót közvetlenül nem, csak rákeresés után a "http://drupal.org/node/324"-on találtam, de használható megoldást itt sem leltem.
Ha útmutatót kapok, hogy kézzel mit/hol javítsak vagy esetleg valaki linuxon belefordítaná az 5ös drupalba a patchet azt nagyon megköszönném.

Üdvözlettel:Kuller

Hojtsy Gábor képe

Először is ha 4.5.0-t használsz, akkor miért nem a tartalom szintű elérési sémák egyikét használod, amivel a taxonomy_access funkcionalitása is lefedhető (tudomásom szerint), és még patchelni sem kell?

0
0
kuller képe

Azért nem használtam a cvs dolgokat, mert úgy tudtam, hogy fejlesztés alatt állnak és a végleges verziót mindíg felrakják a drupal.org-ra. Most már nem is értem a koncepciót, hogy mi van itt és mi ott..
Kipróbáltam az ajánlott modulokat és jól működnek, úgyhogy köszönöm a segítséget.

0
0
Hojtsy Gábor képe

A node level permissions (tartalom szintű jogosultság) valóban csak gyerekcipőben van. Mintaimplementációk vannak a CVS sandboxokban, ezeket mutattam. De a tapasztalatok szerint ez is jól működik már. Az alapmotor tudja a keretet támogatni, ezek a megvalósítások pedig abba illeszkednek. Mivel eléggé egyszerűek a kódok, érdemes megnézni, és rögtön világos lesz :)

0
0
kuller képe

Eddigi 1-2 napos:) tapasztalatok alapján a következő apróságokat találtam amin javítani kéne (Menükészítésre a taxonomy_menu modult használom.):
nodeperm_user.module: A tartalom beküldésénél kipipálható userenkét a hozzáfárási és edit jog. Probléma: nem lehet általános irányelveket megadni, tehát nem mondhatom, hogy ezt az oldalt mindenki láthatja. Emiatt új felhasználó felvételénél az összes eddigi nodet át kell nézni jogosultság szempontjából. (Speciális esetben jól jöhet, de általános megoldást nem nyújt.)
nodeperm_taxonomy.module: Itt a felhasználóknál állíthatóak, hogy melyik menüpontot láthatják és melyiket nem. Probléma: inaktív menüpontok is láthatóak, csak ott a "Jelenleg nincs beküldött tartalom a kategóriában." megtévesztő felirat olvasható. A másik, hogy az anonymous userek nem látnak semmit még a kezdőlapot sem, mert nekik nem lehet beállítani jogot.
nodeperm_role.module: A tartalom beküldésénél kipipálható jogosultsági csoportonként a hozzáfárási és edit jog. Helyrerakja az előző hiányosságot, evvel már lehet az anonymous userek is jogot adni különböző nodek-hoz.

Összefoglalásként: Minden kapcsolaódó probléma megoldható ezekkel a modulokkal, csak az inaktív menüpontokat nem tudtam eltüntetni.

ÜDv:K

0
0
Hojtsy Gábor képe

Én arra tippelnék, hogy a taxonomy_menu nem veszi figyelembe azt, hogy nincs node level permission szerint tartalom az adott kategóriában, és ezért listázza...

0
0
kuller képe

Mivel történelmi okokból ide került a node level permissional kapcsolatos tartalom, folytatnám:

Egy olyan jogosultsági rendszer kidolgozása volt a feladatom, ahol a felhasználók maguk állíthatják be, hogy mely jogosultsági csoportok láthatják és szerkeszthetik az általuk beküldött tartalmat. További problémát okozott, hogy a tartalamakat egy előre definiált menü rendszerben kellett tudnia elhelyezni az usereknek.

A megoldás:
1.) taxonomy_menu modulal a taxonomiának megfelelő menürendszer generálása. (Ez esetemben a cég szervezeti felépítése volt.) Az alap menükészítő menüpont nem alkalmas több tartalom megjelenítésére egy menüpont alatt, mert csak egy node elérési útját lehet megadni. (Ha van más megoldás jelezzétek, mert emiatt az inaktív menüpontokat nem tudom eltüntetni..)
2.) nodeperm_taxonomy.module-al beállítható, hogy az userek melyik taxonomia részhez férnek hozzá, és evvel együtt a menük által hivatkozott tartalom hozzáférési joga is állítódik.
3.) nodeperm_role.module engedélyezi a node modul/admin: jog birtokosainak a szerkesztési és hozzáférési jogok megadását a tartalom beküldésénél. Probléma: Ez viszont csak a rendszergazdának járó jog, mert az összes tartalomhoz hozzáférést enged.
4.) Az alap menübeállításból kivenni a "friss tartalmak" és az "adminisztráció/tartalmak" menüpontot.

Ha valaki profibban meg tudja oldani a problémát (fejlesztés nélkül) kérem jelezze.

Problémák:
1.) Az egész menüstruktúra mindenkinek látszik.
2.) A friss tartalmak és tartalom adminisztrálása a rendszergazda számára is problémás a menüpontok hiánya miatt.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Mivel más kérdés kapcsán úgyis felmerül majd, és úgyis itt keresik majd az emberek, néhány link, ami segíthet patchelésben Windows rendszere: Parancssori patch Windowsra (ez a Linuxos patch Windows portja), azért jó, mert ehhez szoktak tudni segítséget nyújtani, bár nem túl vizuális. WinMerge és Araxis Merge szép vizuális eltérés mutatók. Felteszem, hogy tudniuk kell patch-elni is, de nem vagyok benne biztos.

Különben ha valakinek ennél konkrétabb válasza van, akkor az mindig jól jöhet :)

0
0
Hojtsy Gábor képe

A drupal.org kézikönyvben egy külön oldal foglakozik ezzel, csak ez korábban elkerülte a figyelmem...

0
0