patch

knauszi képe

Telepíteném a localization client modult Drupal 5.2-höz. Ehhez azonban alkalmazni kellene egy patcht a locale.module-on. Na most én ilyet nem tudok, és ahogy tanulmányozom a dolgot, látom, hogy ehhez azért egy csomó mindent kéne érteni, amit én nem értek, és úgy tűnik, nem is kell a Drupal adminisztrálásához és a legtöbb modul telepítéséhez. Azt képzelem laikusként, hogy itt tulajdonképpen ki kéne cserélni egy fájlt egy másikra, ami nem tűnik olyan komplikált dolognak, mint egy patch alkalmazása. Vagy ez hülyeség? Szóval mit csináljon az, aki nem ért a programfejlesztéshez? Van nekünk valami segítség? Persze, ha azt mondjátok, hogy a patch nem is olyan nagy boszorkányság, és pár egyszerű lépéssel végrehajtható, én szívesen megtanulom azt is, de abba, amit a drupal.org-on erről olvastam, beletört a bicskám.
Köszönök minden segítséget.

knauszi képe

Hát mivel sok ötletet nem kaptam, megcsináltam (?) a patch-t kézzel, szövegszerkesztővel. Nem értek a php-hoz, sem a patch szintaxisához, úgyhogy nem tudom, jól csináltam-e, viszont az eredmény érdekes. Minden működik, hibaüzenet nincs, megjelenik a fordító widget is, megnyitható, a jobb oldali oszlopba beírható az új változat, csak egy apró gond van: a szövegmező alól hiányoznak a gombok. Én abszolút felkészületlenként azt képzelem, hogy ez nem függhet össze egy hibás patch-csel, de hát mit tudom én. Mi lehet a hiba? És ha mégis elszúrtam a foltozást, valahogy segítenétek ebben is? Valahogy nem hiszem el, hogy pc gurunak kell lenni ahhoz, hogy egy ilyen felhasználóbarát eszközt használjon az ember.

0
0
knauszi képe

Én itt jól elvagyok egyedül. Megoldottam a dolgot, és gondolom, helyes, ha mások okulására elmondom a megoldást. Szóval a localization client és az FCKeditor nem bírják egymást, nálam legalábbis ez a helyzet. A megoldás: az FCKeditor beállításaiban ki kell zárni (exclude) az edit-target elemet. Így az editor megmarad, de a translate text gomb nem hívja elő, és így nem kavar be a localization client működésébe.

Különben baromi jó ez a modul. De most komolyan: mért nem lehet patched fájlokat beletenni a telepítőcsomagba? Mért kell feltételezni minden drupalosról, hogy simán tud parancssori műveleteket végezni php-fájlokkal?

0
0
Pasqualle képe

mivel a patch az alap drupal 5hoz van, amibe mar nem tesznek uj fejlesztest, tehat nem valoszinu, hogy belekerul a drupal 5be. masik dolog, hogy a fajl megis valtozhat kesobb, tehat a patchelt fajlt frissiteni kellene ha jon egy ujabb drupal5, bar az is igaz, hogy akkor a patchet is frissiteni kellene. de mindenesetre a patch az biztosabb mert amig a regi felpatchelt fajl meg mindig mukodne az uj kiadasssal addig a patch nem mukodik..

nagyon bonyolultan magyaraztam el.. a lenyeg, hogy aki mukodesre akarja birni a modult az meg tudja csinalni, es kozben meg tanulhat is valami ujat..

0
0