Paraméteres taxonomy redirect

MrPrise képe

Sziasztok!

A saját node típusomat a views module filterei segítségével teszem az oldalon szűrhetővé, termek alapján. Ennek a formja URL-ben adja át a module-nak az aktív szűrőket. A node-oknál ki vannak rakva a hozzájuk tartozó termek is, viszont ha ezekre kattintok akkor a views module szűrői eltünnek, ha jól sejtem azért mert ezt az oldalt már a taxonomy module generálja.
Tehát a feladat: Ha bármelyik node mellett lévő termre kattintok akkor az legyen egyenértékű azzal mintha views module szűrőjével választottam volna ki. Keresgéltem és a taxonomy redirect module-t találtam. Ez azonban nekem nem teljesen felel meg, mivel csak az útvonalat tudja megváltoztatni, mert a hook_term_path()-ot írja felül (ami egyébként hiányzik az api doc-ból).
Végül sikerült megoldanom, ha érdekel valakit majd megírom ill beküldeném patchként is, de ennek még van akadálya lásd lentebb. Előtte kíváncsi vagyok, hogy van-e erre más, szebb, jobb megoldás?
A megoldásom nagy vonalakban: a taxonomy redirect module-t módosítottam, hogy a path mellett meg lehessen adni paramétert is (vocabulary-ként úgy ahogy a path-ot is) és ezt a db-ben is tárolja.
Ezután már csak a probléma lényegét kellett megoldani ;-) Az fv-t ami az új urlt a term-ek számára előállítja, a template.php-be raktam, a kódját a taxonomy redirect-ből másoltam ki. Gyakorlatilag a taxonomy_redirect_term_path() picit módosított verziója, hogy a kreált url-be a megfelelő paraméter is bekerüljön. Ezt a rutint nem sikerült a taxonomy redirect module-ba raknom, pedig az lenne a szebb megoldás és akkor be tudnám küldeni a taxonomy redirect module-hoz mint patch, talán másnak is hasznos lenne.

Nem lennék meglepve ha létezne erre már valami szebb megoldás ;-) Nem most fordulna elő velem először, hogy újra feltalálom a kereket, mert nem ismerek valamit még teljesen. Természetesen az ilyen kis felfedezések sem feleslegesek, mert ezzel is sokat lehet tanulni.

Hojtsy Gábor képe

Nekem a leírásod eléggé egyéni igénynek tűnik, legalábbis a hasonlókat egyedi megoldásokkal szoktam lefedni. Ha van két modulod, és nem tökéletes az együttműködés, akkor gyakran hasonló megoldásokhoz kell folyamodni.

0
0