panels2 modullal kapcsolatos kérdések

jailhouse képe

Sziasztok!

Kezdő vagyok a drupal használatában. (De eddig nagyon tetszik).

Több hasábos főoldalt szeretnék és ezért telepítettem a panels2 modult. Hogyan lehet azt megadni, hogy pl egy panel left side-ba mindig a legfrissebb node-ok kerüljenek és ne én frissítsem őket manuálisan egyesével, illetve hogyan tudom megadni, hogy a panelba ne a teljes node (mondjuk írás) szerepeljen,hanem csak a bevezető és a címre kattintva jelenítse meg az egész tartalmat.

Válaszokat előre is köszönöm.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
opera11 képe

amikor különböző tartalmakat szeretnél listázni, arra a views modul való.

Teljesen kezdő koromban először nagyon megijesztett a kezelőfelülete, de nagyon-nagyon hasznos. Drupal 5-öt, vagy 6-ot használsz? (Mert eléggé eltér a két views modul használata)

0
0
jailhouse képe

Köszönöm a tanácsot! Nagyon hasznos volt, szépen össze is állt a főoldalam. Viszont a jobb oldali panelba olyan node-okat szeretnék rakni, amelyek nagyon bonyolult feltételnek felelnek meg és egyszerűen a views-nak a filterében nem tudom összekattintgatni.. Kérdésem, van -e arra lehetőség, hogy a query-t egyedileg írjam meg? Mert látom, hogy legenerálja és megmutatja, hogy miket sikerült összekattintanom, de azt én tovább szeretném bővíteni (subquery, group by, min, max stb...)

Köszönöm a válaszokat előre is...

0
0

valaki, valahol

Illyés Edit képe

A Views 2 mintha már támogatná a db_rewrite_sql()-t. Nem próbáltam. Views 1-hez ilyen gányolgatós megoldás van, ezt csak akkor érdemes használni, ha nagyon nem éri meg a Views által biztosított körítést (pl. felfedett szűrők) lekódolni.

Egyébként ha leírod – új témában – hogy milyen bonyolult feltételnek kell megfelelnie a jobb oldali panelbe kerülő node-oknak, lehet, hogy kapsz rá tippeket. A szűrőkön kívül még sok okosság van a Views-ban. (Azt is áruld majd el, hogy milyen Drupal és Views verziókat használsz.)

0
0
crt képe

Szia.

Rég használtam már panels modult, de ha jól emlékszem a panelekbe útvonal alapján is lehet tartalmat tenni. Ha itt megadod a 'node' útvonalat az nem jó? Mert az pont így működik, amit Te is szeretnél.

Üdv: Zoli

0
0
opera11 képe

, akkor a viewsnak van egy frontpage nevű nézete, azt engedélyezni kell, majd a panelsben hozzáadni

0
0
aboros képe

ha azt akarod, hogy egy /node szerű oldalon teszem azt két hasábban jelenjenek meg a node-ok bevezetői, akkor annak elvileg csak css -ből is mennie kell, nem kell a panels egyátalán.

views2 modult felteszed, létrehozod a nézeted, aztán ilyesmit kell a css-ben csinálnod:

div.view-hirek.view-display-id-page .views-row-odd {
width: 50%;
float: left;
}
div.view-hirek.view-display-id-page .views-row-even {
width: 50%;
float: right;
}
div.view-hirek.view-display-id-page .node {
padding: 1em;
}

én egy olyan nézetet generáltam, a 'hir' tipusú node-okat mutat és a neve 'hirek' ezért a view-hirek -el tudom célozni. ez nálad más lesz (meg talán sok más is más lesz) de az irányt elég jól mutatja, kábéra legalább.

0
0

-
clear: both;