Panels 6.x-3.0 csak UFÓ-k tudják használni?

Közszolga képe

Most frissítettem Drupal 5-ről 6-ra és abban a szerencsében részesültem, hogy a frissítéshez letöltött modulok közt ott van a drupal.org-on néhány napja megjelent Panels 6.x-3.0-rc1 verzió is.

Amin nem tudok kiigazodni. Már kb. 1 napom ment rá.

Két kérdésem lenne:
1. Honnan tudnám letölteni a jó öreg Panels 2-es változatot Drupal 6-hoz?
2. Ha valaki ismeri a Panels 3 verziót, és van kedve tanácsot adni, leírom, hogy mibe futottam bele: Egyrészt bonyolultabb, mint a korábbi, mert nem egyszerű oldalakat lehet létrehozni, hanem azon belül is verziókat - ez az első logikai ugrás, amihez hozzá kell szokni, de ezt még abszolváltam. A fő gond az, hogy amikor el szeretném helyezni a tartalmakat a panelekben, nem jelenik meg a korábbról ismert + jel, csak a kis "fogaskerék" és arra kattintva sem jelenik meg a kis ablak, ahol beállíthatnám a dolgokat, hanem egy "ismeretlen fájltípust" akar mindenáron telepíteni a gépemre. És itt megáll a dolog. Csak arra tudok gondolni, hogy valami hiba van az új modulban - ebben az esetben Return to 1.
Ha én csinálok butaságot, kérlek mondjátok meg, hogy mit követtem el...

Drupal verzió: 
aries képe

Közszolga képe

Köszi, végül innen töltöttem le: http://drupalmodules.com/module/panels
Apróbb hiányosságokkal - pl. az előnézet nincs - de egyelőre működik komoly gondot nem látok. Amíg ki nem jön a Panels 3 következő változata, inkább ezt hagyom az oldalon.

0
0
sgabe képe

a dorgon a modulok aktuális kiadásai alatt van egy linkecske, hogy view all releases... bizony visszamenőleg minden kiadott verzió letölthető, akár a legelső 4.7.x-1.x-dev verzió is...

0
0
aries képe

sgabe képe

The Drupal 6 version of Panels 2 is at a dead end. No more commits will be made to Panels 2. It works sort of, but not very well. Very soon that version will be removed from the project entirely.

Amúgy látnám... Egyébként így nem hiszem, hogy jó ötlet azt a verziót használni.

0
0
Pasqualle képe

ahogy a projekt oldalon olvashato:
a Panels 2 Drupal 6-hoz mukodik, de nem eleg stabil, es ez a verzio nem lesz tovabb fejlesztve mivel a megoldas egy "zsakutca".

Mindenkepp problemaba fogsz utkozni ha a 2-es verziot hasznalod..

0
0
Közszolga képe

Jeah, már az admin felületen is megjelent a következő üzenet:
Visszavont kiadás: A projekt éppen telepített kiadását visszavonták, és már nem tölthető le. Erősen javasolt kikapcsolni minden ezzel a kiadással járó funkciót vagy frissíteni egy újabb elérhető kiadásra.
Tartalmazza: Panel pages, Panels

Kár. Pedig nekem nincs szükségem az új funkciókra, egyszerűen a címlapra el kell helyezzek 2-3 Nézetet két oszlopban...

0
0
sgabe képe

Oldd meg blokkokkal vagy egyedi page-front.tpl.php sablonnal.

0
0
Közszolga képe

Köszönöm a tippeket. Mindenesetre ha lenne valaki, aki már kipróbálta a 2009. július 23-án kiadott Panels 3 változatot, kérem szóljon, hogy neki működik-e a panelekbe tartalmat feltöltő kis alkalmazás.

0
0
aboros képe

ma telepítettem, hibátlanul működik ahogy kell.
panels 2 -t meg ne használjad, mert zsákutcába tolod magad vele, nem fogsz tudni updatelni 3 -ra.

0
0

-
clear: both;

Közszolga képe

Köszi, akkor már biztos, hogy nálam a hiba... Megpróbálom mégegyszer egy "gyári új" Drupalon, hátha a korábbi beállítások zavarnak be.
A tartalom feltöltése itt is a + jellel kellene törtéjen, ahogy a 2-es verzióban?

0
0
lazar képe

E beszélgetéshez csatlakoznék én is a panels-el kapcsolatosan: sehogy nem megy a frissítés, egyfolytában hibaüzenetet kapok. Egy halom panelt alakítottam ki az oldalon, ha nem muszály nem csinálnám újra az egészet. A kérdés hogy telepítsem "tisztán" az új verziót (így meg elszáll minden), vagy pedig kínlódhatok még a felfrissítéssel? :) (Ezt legalább lehet, mert localhostra tettem az egészet - mert mikor élesben elszállt megállt a szívverésem, jó hogy volt backup)

A hibaüzenet pedig ez: Fatal error: Call to undefined function panels_get_argument() in C:\xampp\htdocs\szucsag\sites\all\modules\panels\panels_page\panels_page.menu.inc on line 384

0
0
lazar képe

végül nekiláttam újraépíteni. Hát mit mondjak - ezt az új panels-t még meg kell szokni/tanulni, mert elégé más az előző változathoz képest ...

0
0
Pál úr képe

Sajnos a nagyverzióváltásoknál az ilyesmi előfordul...

0
0
Közszolga képe

Bocs, hogy visszatérek a témára, de időközben kipróbáltam a Panels 3-mat frissen telepített rendszeren és ezen valóban működik gond nélkül. A probléma tehát valahol az eredeti adatbázisomban lehet, amely Drupal 5-ös és az ehhez tartozó Panels 2 volt az ugrade előtt. Az eredeti adatbázist viszont nem tudom nélkülözni, túl sok tartalom van rajta, tehát a nulláról újrakezdés nem lehetséges.
Mielőtt megkérdezitek, azt a kört már megfutottam, hogy kikapcsoltam és eltávolíottam a régi Panels modult, mielőtt az újat feltettem volna.

Van esetleg ötletetek arra, hogy mit csináljak az adatbázissal, hogy ne zavarjon be a Panels 3 telepítésébe? (Tehát megismétlem: a gond az a telepítés után, hogy valami Javascript nem fut megfelelően azon az oldalon, ahol a tartalmat lehetne a panelbe feltölteni.)

0
0
Pasqualle képe

kikapcsoltam és eltávolíottam a régi Panels modult

uninstall volt e? az eltavolitas uninstall-t jelent vagy csak konyvtar torlest?

Az uninstall kitorol minden panels beallitast. Drupal 5-ben elkeszitett paneleket egesz biztos nem tudod D6 alatt hasznalni (amig a modul nem valosit meg upgradet), tehat a paneleket ujra kell keszitened.

0
0
Közszolga képe

Kikapcsoltam a pipát a modulok listáján, utána átmentem az eltávolítás oldalra és ott is pipáltam. Ezek után töröltem a tárhelyről. (Ez az eltávolítás a sokadik kísérletezés után volt a teszt szerveren, miután láttam, hogy nem működik a telepített 6-osra való Panels és kezdtem előlröl az eredeti 5-ös adatbázissal és fájlokkal az egész procedúrát...) Abba már belenyugodtam, hogy újra kell alkotni a paneleket, csak működne a modul.

0
0
fox mulder képe

A modulok teljes eltávolítás után is hagynak olykor ezt-azt például a variable táblában (legalábbis tapasztaltam már ilyet). Én megpróbálnék egy
SELECT * FROM variable WHERE name LIKE '%panel%';
lekérdezést. Hátha.

0
0

Fox Mulder

Közszolga képe

Köszi, megnéztem, üresnek találta.
Közben ismét végigcsinálam az egészet a tesztszerveren, szabályszerűen kikapcsolva a Panels modult a Drupal 6-os upgrade előtt, de megint bejön ugyanaz a hiba.

0
0
Közszolga képe

Mindenkinek nagyon köszönöm az ötleteket, javaslatokat, de úgy látom, egyelőre nem sikerül továbblépni. Mindenesetre az utókor kedvéért összefoglalom, ami történt:

- Az általam használt technikai feltételekkel a Drupal 6.13-mon a Panels 3 modul rendben működik frissen telepített adatbázissal
- Ha a régi adatbázisommal próbálok upgrade-lni Drupal 5.19-ről 6.13-ra, akkor a modul tartalomfeltöltő funkciójában az "add content" feliatra kattintva a Javascript letöltése helyett a következő jelenik meg (képernyőkép): http://kzsz.extra.hu/hiba.png (én sajnos nem értek a Javscripthez, de hátha másnak mond ez valamit)
- Ez történik akkor is, ha az upgrade előtt szabályszerűen eltávolítom a Panels modult és a 6-oson újratelepítem.

0
0
Közszolga képe

Gondoltam megosztom veletek: egy hét tipródás után kiderült, hogy az általam eddig használt Amadou smink volt a bűnös. Garlandra kapcsolva megy a Panels, mint a kisangyal. (Ezért ment simán a frissen telepített adatbázissal, mert ott nem variáltam a sminkkel, még frissen Garlandban kipróbáltam... A programozáshoz értők biztosan tudják majd, hogy mi az oka, én a jelen topicon is nyomon követhető egy hetes görcsölés után most nyugovóra térek.
Ismételten megköszönöm, hogy ilyen sokan próbáltatok segíteni.

0
0
informaciok képe

Nekem más problémáim vannak, mint neked, de én is azt tapasztaltam, hogy a legelső dolog a megfelelő smink kiválasztása. Vannak olyan dolgok, amelyek nem működnek, hiába olvasod el a dokumentációt, és azért nem működnek, mert a smink nem támogatja azt a műveletet.
Pédául volt egy olyan smink, amelyikbe nem tudtam favicont illeszteni, pedig nagyon egyszerű művelet, mert az a smink nem támogatta a faviconokat. Végig is néztem az összes sminket, hát van mit nézni rajtuk, aztán 66-ot letöltöttem, és próbálgatom őket. Ezzel kell kezdeni a Drupal tanulást, ha nem találsz egy normális sminket, akkor csak kínlódni fogsz, de ritkaság az a smink, amelyik minden modult támogat, úgy hogy hosszú ideig kell tallózni, ameddig megtalálod azt a sminket, amelyik neked megfelelő.

0
0
aboros képe

tippelek, de az lesz a baj, hogy a smink (amadou) nem írja ki a $closure -t. nézd meg a page.tpl.php -ban van e ilyen rész, hogy print $closure. ha nincs, akkor tegyed bele a végére, így:

<?php print $closure; ?>
</body>
</html>

figyeld meg, hogy közvetlen a /body tag előtt kell ezt kiírni. az a funkciója ennek a változónak, hogy bizonyos modulok ide pakolják a js kódokat amiket az oldalhoz akarnak adni. ha ez elmarad, csomó dolog nem működik. lásd panels kezelőfelülete, vizuális szerkesztők, google analytics modul, sokminden ami masszívan jses.

0
0

-
clear: both;

Közszolga képe

Köszi, megnéztem, de benne van (csak a pontosvessző hiányzott, azt betettem, de semmi változás). Az analytics-et még nem próbáltam újraindítani, mert tesztszerveren van a dolog, de most egy kicsit elkezdtem aggódni :-) A Panelst már beállítottam Garlandon, aztán visszakapcsoltam Amadoura és működik a dolog. Ha más Javascript dolgokat is zavarni fog, keresek másik sminket...

0
0
Paal képe

Nagyon régen használtam utoljára panels-t, de egy csomó hiba miatt dobtam én is.
Mit tud a panels, amit nem lehet régiókkal/blokkokkal megoldani? Persze így nem "kattintgatós" a dolog teljesen, de legalább működik, és verziótól független.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

aboros képe

ugyan azt tudja pont, mint amit masszív sminkeléssel elérhetsz. más használatra gondolj. nem van 2-6 "paneled", hanem naponta születnek a panelek számolatlanul, mert pl egy panel ami megjeleníti egy og news and events részét. erre pedig azért van szükség, mert valahogy nodeosítani kell a nézet, hogy ogbe lehessen sorolni, hogy az adott "microsite" sminkjében jelenjen meg az.

persze máshogy is el lehetne érni, hogy egy nézet egy adott og sminkjében jelenjen meg. a panels egy megoldás, ami még ennél sokkal többet is tud, én se régóta használom, de szerintem remek. (3.x)

0
0

-
clear: both;

Luigi.hu képe

Van arra vmi statisztika, tapasztalás, ... hogy ha panels-t használok az mennyivel lassabb, erőforrás igényesebb annál, mintha pl. views + smink matatással pakolom ki ugyanazt az oldalt?

0
0
aboros képe

én személy szerint még nem találkoztam ilyen összehasonlítással, de ez elég sok mindentől függ amúgy is. sminkeléssel helyettesítést is lehet csinálni ezerféle képpen, lehet úgy is, hogy letérdel tőle akármilyen erős szerver, lehet úgy is, hogy lassabb lesz a panelsnál meg biztos lehet úgy is, hogy gyorsabb.

ha szeretnél 1-2 "panelt", ami nem változik túl gyakran, akkor én inkább "gyalogosan" sminkeléssel csinálnám. ha gyakran változó paneljeid vannak vagy sok paneled fog menet közben születni vagy eleve több tucat panellel nyitsz, akkor inkább modul.

0
0

-
clear: both;

thamas képe

Mustardseed Media – Panels 3 Basics: http://mustardseedmedia.com/podcast/episode32

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

thamas képe

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás