panels-6.x-2.0 és views-6.x-2.2 beállítása hírportálhoz 6.8 alatt

Sólyom képe

Nem adja könnyen magát a 6.8..
Feltettem a panels-6.x-2.0-alpha2 és a views-6.x-2.2 modulokat.. és az Drupál 5 alatt megszokottal ellentétben itt a következőket kaptam..

panels:
Mini panels
Node panes
Panel nodes
Panel pages
Panels
Panels exporter
Panels simple cache
Views panes

Views:

Views
Views exporter
Views UI

Mivel fogalmam sem volt mit is kapcsoljak be, mi szükséges a videó bemutatón megismert hírportál kialakításához, így bekapcsoltam mindet, aminek a nagy fehérség lett az eredménye. Nagy nehezen visszajutottam az oldalra és kikapcsoltam a modulokat,, Most ismét minden rendben van.. de nem tudom, hogy mit kapcsoljak be.. és mit ne.. Tudna nekem ebben valaki segíteni..?

Előre is köszönet

Drupal verzió: 
aboros képe

mert amiatt van ugye a félelmetes hófehér halál.

a panels alfa állapotú, éles oldalon nem biztos hogy érdemes használni. ki lehet a dolgait váltani simán, ilyen-olyan drup-fu technikákkal, kérdezz konkrétat, segítünk.

a views és a views ui kell a views működéséhez. a views exporter csak akkor kell, ha nézeteket akarsz exportálni. (hogy pl egy másik rendszerbe importáljad aztán azokat.)

a videó bemutatón megismert hírportál

melyik videón?

sokminden lesz még ami a drupal 5 -ben megszokottól eltér, tekintve, hogy a views 2 csak drupal 6 -ra készült el és az 1 után igen meglepő tud lenni az egész. próbálkozz és próbálj konkrétat kérdezni. nagyon álatalános kérdésre, mint ez is, csak nagyon általános válasz adható, ami ködösen hangzik, nem is biztos, hogy érthető, stb.. nem igazán az a win-win helyzet.

0
0

-
clear: both;

Sólyom képe

Köszönöm a választ!

6.8 alatt szeretném megvalósítani a „tanár úr kérem oldalon” bemutatott hírportált. A Pathauto modult, ha egy rakás hibaüzenettel is de sikerült működésre írni.

Most a panel és a views modulokat kéne beállítanom. Tudom, hogy alpha állapotban van a panels modul, de reméltem azért, hogy az itt bemutatott táblát csak el lehet készíteni.
Gondolom nem fog kelleni az összes modul elem ahhoz az egy panelhez. Az lenne a kérdés, hogy mit vagy miket kellene bekapcsolnom ezekből:

Mini panels
Node panes
Panel nodes
Panel pages
Panels
Panels exporter
Panels simple cache
Views panes

Sejtettem, hogy a memóriával van most gond, csak magam sem akartam elhinni. Egy hiper-szuper tárhelyem van és eddig semmi gond nem volt velük.

Állapot jelentésből:
MySQL adatbázis: 5.0.45
PHP: 5.2.5
PHP memória korlátozás: 96M

Webszerver: Apache/1.3.37 (Unix) mod_auth_passthrough/1.8 mod_log_bytes/1.2 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635.SR1.2 mod_ssl/2.8.28 OpenSSL/0.9.7a PHP-CGI/0.4mm

Ha nem fog menni a panels modullal, akkor majd keresek másik megoldást. De remélem menni fog, mert amit írtál lehetőségre rákeresve.. Nekem kínai volt minden..
Használnám az 5-ös Drupalt, de a sminkem hibás hozzá … Csak 6 alatt működik jól..

A views-et sejtettem, hogy ugyan úgy van, mint az 5-ön, avval nem volt gond.. Olvasgattam és találtam egy itt ajánlott videót a views-hez. Csak jussak el a beállításokig.. :-)

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!

Sólyom képe

Nos! Hosszas googlizás után arra jutottam a különböző információ morzsákból, hogy törlöm az oldalt és az adatbázist.. és feltettem újra.. Kikapcsoltam minden nélkülözhető modult és csak a panels és a views modult kapcsoltam be. Izgatottan vártam az eredményt.. minden rendben ment. Aztán bekapcsoltam mellé a Panel pages modult, mert egy valahol olvasott fél információból arra következtettem, hogy nekem is erre lesz szükségem. Aki ismeri a „tanár úr kérem oldalon” bemutatott hírportált és az új panels modult, az tudja mit és hogyan kellene csinálnom. Odáig jutottam csak el, hogy létrehoztam azt a panelt amire nekem szükségem van. Most a beállítások jönnének, de hiába néz ki szuperül az új fogd és vidd technika.. ha fogalmam sincs, hogy mit és hogyan kéne csinálnom..
Views vonalon is csak a nézet elkészítéséig jutottam, mert onnan csak egy nagyot néztem. Fogalmam sincs hogyan tovább. A masteringdrupal views2 bemutató videója nem indult el mostanáig. Nem tudom mi van vele, délután még jó volt. Most megyek aludni, mert lassan 20 órája fent vagyok..
Sejtem, hogy erre a hozzászólásra nem nagyon tudtok mit reagálni, mert nem kérdeztem semmit, de megmondom őszintén, nem is tudom mit kéne kérdeznem. Én magam is csak annyit tudok, hogy a „tanáruras hírportált” szeretném 6-os drupál alatt megcsinálni.
Minden bizonnyal nem csak számomra, hanem többünknek is az volna az igazi megoldás, ha legalább a 3 modul beállítása meg lenne csinálva ismét videóban.. Addig kialszom magam.. Ha valakinek van valami használható ötlete, annak tényleg örülnék..

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!

dj képe

A „tanár úr kérem oldalon” bemutatotthoz hozz létre egy view-t ez egy alapértelmezett nézet lesz, névnek add azt, hogy "cimlap". Itt állítsd be azokat az alap dolgokat amik minden nézetnél azonosak lesznek. Az egyszerűség kedvéért elsőre válaszd a "Row style" opciót "node"-ra, később macerálhatod a mezőket is, ha már érted a működését. Aztán állítsd be a szűrőt ( Filters ) a + gombra kattintva: "Node: Published True" ( ez a közzétett ), majd újra a + gombra kattintva: "Node: Promoted to front page True" ( ez a címlapra kerül ), újra + gomb: "Node: Sticky False" ( ez a nem kiemelt ). A rendezést ( Sort criteria ) a plusz gombra kattintva állítsd a beküldés dátuma szerint csökkenő sorrendbe: "Node: Published desc". Ezzel az alapértelmezés megvan.

Hozz létre blokk nézeteket: a Defaults alatti legördülő listából válaszd a "Block" opciót, majd kattints az "Add display" gombra. Az elsőnél a "Name" mezőnek add meg azt, hogy "kiemelt". Itt válaszd a "Node: Sticky False" szűrőt és állítsd True-ra, mert ebben a nézetben a kiemelteket akarjuk látni majd. Annyi a nehezítés, hogy nem az "Update default display" gombot válasszuk, hanem jobb oldalt az "Owerride" gombot, majd az ennek hatására megváltozott "Update" gombot.

Rendre létrehozod még a megfelelő blokkokat ( Block -> Add display, mint fentebb ) a taxonómia szerint ( neveket ne felejts el adni a blokkoknak ) és a szűrőben a taxonómia nevét választod ( Taxonomy: Term ), itt is ügyelsz, hogy ne írd felül a default displayt, hanem használd az owerride gombot, majd update.

Ha mindennel megvagy akkor mentés, így a view-k elkészültek.

A létrehozott panel content menüjében látnod kell sematikusan a panel felépítését amit választottál. Ha ott a + gombra kattintassz akkor kapsz egy listát amiben fel vannak a view-k is sorolva amiket elkészítettél. Értelemszerűen válaszd a megfelelő view blokkot a megfelelő helyre.

Üdv!
Dudás József

0
0

Üdv!
Dudás József

Sólyom képe

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Most feltettem az 5-öst, mert sikerült javítani a sminket, de hasznos lesz ez, mert amint használható lesz a panel 6ra is, megcsinálom az oldalt avval is. Még egyszer köszönet a válaszért!

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!

dj képe

a panel a D6-ban. Én használom, bár még csak a fejlesztésnél tartok. Kész oldal még nincs, mert rendbe kell tenni az IE6, 7 megjelenést amit rühellek :) egyébként is sok más ( nem drupal ) meló van.

Üdv!
Dudás József

0
0

Üdv!
Dudás József

zsopap képe

Idáig már eljutottam: http://test2.hungarydentistry.com/

De amint látható a panelem címe ott éktelenkedik a címlapomon. Elmondom hogyan csináltam és gondolom ebből majd kiderül a hiba. Bekapcsoltam a modulokat, letrejott egy uj tartalomtipusom panel neven. Ezzel letrehoztam egy panelt melynek a cime lathato is a cimlapon. Elkeszitettem a nezetek, majd bepakoltam őket a megfelelő panelekbe. Csak az a fránya cím nem kellene.

Bocs, h nem mindenütt írok ékezetesen, de angol kioztasu a laptop es olyan maceras igy gepelni.

Elore is kosz a segitseget

0
0

-------------------------------------------------
... értem értem hogy gőzzel megy! De mi hajcsa????

aboros képe

és vedd ki belőle a print $title részt.

0
0

-
clear: both;

zsopap képe

megfogalnazni, hogy mit nem ertek: es hogyan csinaljam :)

Beleneztem a jelenlegi smink mappajaba es latom, hogy ott van egy template.php. Gondolom a tpl.php is ez lenne csak roviditve. Az egyes nezetek php kodjait ki tudom exportalni, de ezekben nincs az altalad emliett $title ertek megadva, a panel eseteben pedig lovesem sincs hogyan juthatnek hozza a kodhoz amit majd beletehetek az uj tpl.php-ba.

Masik kerdesem, ha netan valami isteni szerencse folytán rajonnek a megoldasra akkor dobjam ki a jelenlegi template.php fajlt ami a hasznalt tema mappajaban van es tegyem be az ujjat? Netan hagyjam meg ott a regit is de tegyek be melle egy masikat valami mas elotaggal?

Az az erzesem, hogy majd ki kell dobnom, de ez csak megerzes. lelkes amator vagyok :)

Es koszonom, hogy iylen gyorsan reagaltal az elozo kerdesemre.

0
0

-------------------------------------------------
... értem értem hogy gőzzel megy! De mi hajcsa????

panucci képe

Én is találkoztam ezzel a problémával, hiába töröltem ki ilyen-olyan sorokat, nem oldotta meg.
Egyszer csak frissítettem és a legújabb panels-t és views-t raktam fel és végre nem volt ott a nem kívánt cím...

0
0
gergely képe

pedig rogton az elso oldalon a beallitasoknal meg lehet adni hogy legyen-e title vagy se.
admin/panels/panel-page/panel-name/edit

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

zsopap képe

Amint azt fenntebb leirtam en mint tartalmat kuldtem be a panelt. Valszeg ez nem a legjobb utja a letrhozasnak mert a panel pages listazo oldalonmeg sem jelent. Nosza, toroltem a regi panelt, letrehoztam egy ujat de mostmar a panel pages alatt, nem adok neki cimet es tadaaaa: http://test2.hungarydentistry.com/ most egy hulye nagy home felirat buszke birtokosa lehetek :)

A fennt emlitett .tpl temat nem vagom. Valaki megszanna, vagy esetleg valami tudasmorzsat adna, hogy hol kerulgessem a forro kasat?

0
0

-------------------------------------------------
... értem értem hogy gőzzel megy! De mi hajcsa????

dj képe

használok, azt blokként tudom kezelni és nem jelenik meg a címe sem, ha nem adok neki.

0
0

Üdv!
Dudás József

n3tg0d képe

Sziasztok!

Nekem is a panels-el vannak problémáim (6.x-3.1).. a views-ban (6.x-2.6) megcsinálom a nézeteket eddig ok...
Aztán a panels-ben szeretném berakni az helyére őket, de nem találok block megjelenítési lehetőséget. Érzem, hogy valamit nem jól csinálok, csak nem tudom mit. A tanárúrkérem már sokat segített, de valahogy az áttörés hiányzik...

A contentek között ezek vannak csak: Activity, Feeds, Menük, Misc, Page elements, Widgets... :(

Köszi,

0
0
aboros képe

köszi.

0
0

-
clear: both;

dj képe

az új téma nyitásra való felszólítás. Az nem lenne megoldható, hogy a rendszer pár hét "hozzászólástalanság" után zárná a szálat és nem lehetne már új bejegyzést írni?

0
0

Üdv!
Dudás József

aboros képe

legjobb lenne, ha olyasmi lenne az egész fórum, mint a d.o issue queue. még nem jutottam oda, de szerintem comment_cck -val tök jópofára meg lehetne ezt csinálni és a core fórumot meg ki kell kapcsolni és nézetekkel operálni helyette. facete_search vagy solr az meg aztán úgy már űberűber lenne.

0
0

-
clear: both;