Page típusú views egy tartalomtípushoz rendelése

Phoere képe

Sziasztok!

A válasz biztos tök egyszerű, de én még nem tudtam megtalálni. Hogyan tudom beállítani, hogy egy page típusú nézet csak egy adott tartalomtípus (pl. sajattipus) esetén jelenjen meg? A contextual filterben kell állítani, azt tudom, csak nem sikerült müködőképes beállítást találnom, milyen alapértelmezett értéket kell beállítani.
Az útvonal álnévre szűrés is megfelelne, mert saját előtagja van ennek a tartalomtípusnak. Így a nézetben a path értékét beállítottam sajattipus/% -ra, de kell a %-hoz a kapott érték. Próbálkoztam valahogy a "raw value from url" és az alias engedélyezésével, de nem jött össze.

Előre is köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

ha 'page' displaye van a nézetnek, annak saját útvonala van és azon jelenik meg. a contextual filter nem erre való, az egy olyan szűrő, aminek az értéke az útvonalból (is) jöhet. nem a nézet megjelenítését befolyásolja hanem a nézetben szereplő eredményhalmazt.

neked egy blokk display kéne, amit beteszel egy régióba és a blokk megjelenítési beállításainál használód a megjelenítés csak bizonyos oldalakon lehetőséget, ahol megadod a sajattipus/* útvonalat.

1
0

-
clear: both;

Phoere képe

Köszönöm!

Blokkal tudom, hogy megoldható, de akkor jön az a feladat, hogy eltüntessem az adott tartalomtípus alapmegjelenítését, hiszen azt akarom lecserélni, nem pedig hozzátenni egy blokkot.

Mivel a "path: node/%" esetén a "%" a contextual filterből nyerhető ki, (tehát a nézet megjelenítését befolyásolja), ezért feltételeztem, hogy a tartalomtípusra vonatkozó szűrés is megoldható így.

Viszont a "path: sajattipus/%" -ra sincs kész megoldás? Itt tehát az adott node alias-a kellene.

0
0

Csökönyi Ferenc

Phoere képe

Végül megoldottam, a tartalom típus mezőinek megjelenítését hidden-re állítottam, így csak nézetben jelennek meg. Így a blokk megfelelő megoldás lett.

Köszönöm!

0
0

Csökönyi Ferenc

aboros képe

de örülök, hogy sikerült.
nodeok megjelenésének befolyásolására használatos még a page manager + panels modulkombináció és a display suite is ilyesmit tud, vagy használhatod a panelizert is.

1
0

-
clear: both;

Phoere képe

Az volt a cél, hogy az adott nézet csak ennél a tartalomtípusnál töltődjön be, egyéb tartalomtípusoknál ne .
Ha a "path: node/%", akkor a Filterben tartalomtípusra szűrés csak azt vizsgálja, hogy az adott oldalon megjelenő tartalom típusa megfelel-e. Ha nem, akkor nem jelennek meg a nézet mezői - de semmi más sem, csak egy üres oldal! Tehát az összes node nézetét felülírja nézet, legfeljebb üres eredménnyel. Erre kerestem megoldást, hogy csak akkor kerüljön egyáltalán meghívásra, ha a megfelelő a tartalom típusa - tehát amit a blokknál pont meg lehet tenni. Én ezt page-re szerettem volna elérni.

A javasolt megoldásokat majd el kezdem nézegetni, a panellel már próbálkoztam, hogy egyedi node edit űrlapot állítsak össze.

Köszönöm a segítséget!

0
0

Csökönyi Ferenc

Sk8erPeter képe

Sztem mindenképp nézd meg az aboros által másodjára javasolt megoldásokat (én inkább azt +1-eztem :D), mert az való az alapértelmezett megjelenés felülbírálására. Azután próbáld meg a jelenlegi kényszermegoldást lecserélni. :) Azt írtad, a cél, hogy "eltüntessem az adott tartalomtípus alapmegjelenítését, hiszen azt akarom lecserélni, nem pedig hozzátenni egy blokkot", de azért a tényleg megfelelő megoldáshoz tudni kéne, mire szeretnéd lecserélni az alapmegjelenítést, hogyan nézzen ki a mostani helyett.

0
0
Phoere képe

Úgy nézzen ki, ahogy azt a nézetben összeállítottam. :) Egyes mezők megjelenítésére nincs szükségem, illetve más, a nézetben létrehozott mezőket viszont meg szeretnék jeleníteni, esetenként módosított tartalommal. Ennél pontosabban nem tudom meghatározni.

A panellel már próbálkoztam egy másik oldalon, de igazából csak ismerkedés céljából. Majd megnézem erre a konkrét feladatra. Szeretem konkrét problémák megoldásával megismerni a Drupalban lévő lehetőségeket. :)

Köszi!

0
0

Csökönyi Ferenc