Overlay képmegjelenítés

Anonymous képe

Bocs, de nem tudtam erre hogyan rákeresni itt, hogy van-e ilyen téma.

Szóval Drupal 7-esben szeretném azt, hogy ha rákattintok egy képre, amire pl. bélyegkép megjelnítést állítottam be a tartalomban, akkor ne a szülő ablakban jelenjen meg, szokás szerint egy üressé váló oldalon a bal felső sarokban, mert az nagyon gáz és elveszti a fonalat a felhasználó, hogy hol is van, és sokan a Backspace gombot nem használják.

A hagyományos elugró ablakot itt nem preferáljátok, viszont van a manapság szinte mindenhol használt képkezelési megoldás, hogy egy kis ablakocska mégis csak feljön (akár kihalványítva a hátteret), amire rákattintva el is tűnik a nagyított kép.

Nem galériát akarok, mert egy tartalomban csak egy-egy kép van.

Mi az a legegyszerűbb, legkisebb, de jól máködő modul, ami ezt az egyszerű dolgot megteszi?

A lightbox-nak még nincs kész verziója a 7-esre.

Ugyanide tartozik, hogy hol lehet alapból megváltoztatni azt a múködést, hogy egy linkre kattitva a szülőablakba töltődjön a tartalom. Mert ez nagyon hülye ötlet.

Miért? Mert ha be van jelentkezve valaki, akkor egy-két katt és már azt se tudja hol van és sokan szintén nem fognak backspace-szel visszanavigálni, inkább elhagyják az oldalt (ami nem jó), viszont bejelentkezve maradnak, amiről nem tudnak és ez nem biztonságos.

Nem is tudom, hogy hová tűnik az autentikáció, amikor végülis kilép az oldalról, de nem jelentkezik ki. Meddig hagyja bent a Drupal 7?

Drupal verzió: 
symon00 képe

Colorbox modul:
http://drupal.org/project/colorbox

Kedves Drupalos társunk, Den leírásból is sokat megtudhatsz:
http://internode.hu/blog/drupal-7-es-kepek-2011-03-26

0
0
vacati képe

Kösz, igen ezt néztem, de úgy értelmeztem a gyenge angol tudásommal, hogy ez egy plugin a lightbox mellé, tehát kell hozzá az is.

Na, telepítettem és a drupal.org oldalon írt egyetlen recommended dolgot is, azt az API modult, de így is, ha be akarom állítani a colorbox modult ez jön:

"
You need to download the Colorbox plugin and extract the entire contents of the archive into the sites/all/libraries/colorbox folder of your server.
"

Ezen az oldalon viszont bármi lehet, nem a drupla.org és ott nem is írják, hogy még kell hozzá valami.

Most akkor miért nem elég az, amint a drupal.org oldalon írnak?

0
0
dj képe

dorgon mi recommended s mi nem, de ez nem úgy néz ki amit még veszettül fejlesztenek, hogy használható legyen.

0
0

Üdv!
Dudás József

vacati képe

Az zavart meg, hogy az all/modules mappába bekerült az az API modul libraries könyvtárnévvel, és ezt a plusz valamit az all/ mappára kellett tennem, egy külön libraries mappát csinálva neki.

Így működik, de fenntartom, hogy az orgon miért nem jelezték, nem szívesen teszek fel a tárhelyre bárhonnan való file-okat, nem beszélve a kissé következetlen mappaszerkezetre.

Ha én egyszer modult leszek képes csinálni, egybecsomagolom hozzá, ami kell.

Ez a másik, amit utóbb te ajánlottál nemrég frissült modul, mint a colorbox, tehát miért nem fejlesztik szerinted és ugyanazt tudja?

OFF: Jó lenne, ha miközben írom a választ, mint más fórumoknál legalább a legutolsó hozzászólóét látnám közben...

0
0
aboros képe

majd ha egyszer képes leszel modult "csinálni", akkor arra is rájössz, hogy miért. a sites/all alatt kapnak helyet a modulok a sminkek és a külső forrásból származó kódok pedig ugyanide, egy libraries mappába kerülnek. például a korolboksz vagy akármelyik visivig editor. ellenkező esetben, ha mondjuk a kolorboksz modul könyvtárába lenne a colorbox _külső_ alkalmazás maga is, akkor egy kolorboksz modul updatenél tölthetnéd le újra a colorbox, mert az updated felülvágta a mappát és emiatt sutty, eltűnt a külső kód.

igazából a telepítés le van írva a README.txt fileban és van a telepítésről/beállításról oktatóvideó is, csak nem szúrja ki a szemed. https://skitch.com/aboros/fif3f/colorbox-drupal.org

reoff, miközben ezt írom, látom, hogy mire válaszolok. igaz csak 4.6 verzió óta drupálozok, de ez azóta így van. https://skitch.com/aboros/fif27/uj-hozzaszolas-drupal.hu

2
0

-
clear: both;

vacati képe

"
reoff, miközben ezt írom, látom, hogy mire válaszolok. igaz csak 4.6 verzió óta drupálozok, de ez azóta így van. https://skitch.com/aboros/fif27/uj-hozzaszolas-drupal.hu
"
Jó neked.

0
0
aboros képe

direkt kipróbáltam most egy tök új felhasználóval, aminek ugyanolyan jogkörei vannak, mint neked és csodák csodájára ő is pont úgy látja, mint én. mondjuk nem is értem, hogy minek próbáltam ki, szuperbiztos, hogy te is ugyanúgy látod, mint mindenki más.

0
0

-
clear: both;

symon00 képe

Nézz körül mindig a modulok readme.txt-ben, ott leírják mit is kell, még ha nem is tudsz angolul, nagy valószínűséggel megérted.

1. Download and unpack the Colorbox plugin in "sites/all/libraries".
Link: http://colorpowered.com/colorbox/colorbox.zip
Drush users can use the command "drush colorbox-plugin".
2. Download and unpack the Colorbox module directory in your modules folder
(this will usually be "sites/all/modules/").
3. Go to "Administer" -> "Modules" and enable the module.

Kihagytad az 1. lépést:
Letöltöd és kicsomagolod a Colorbox plugint a sites/all/libraries mappába.

1
0
vacati képe

Megelőztelek, de kösz :-)

0
0
vacati képe

Viszont nem működik, azaz továbbra is úgy mennek a képek, ahogy eddig, pedig azt a tartalomtípust, vagyis annál azt a fieldet, ami a képeket kezeli beállítottam hogy KÉP helyett Colorbox legyen a működés, de semmi.

Aztán a Colorboxnál is beállítottam majd minden lehetőséget, de továbbra is mintha nem is lenne ez a modul, pedig a telepítés sikeres, nincs hibajelzés sem.

Mi a fenét kell még beállítani, hogy működjön?

0
-3
duc-sai képe

"Mi a fenét kell még beállítani, hogy működjön?" Nem tudjuk, hogy pontosan mit csináltál...Nézd meg a videókat, és csináld végig ugyanazt. (Még angoltudás sem nagyon kell hozzá). Ettől több segítséget nem lehet adni (nekem is így sikerült). Sok sikert!

0
0
vacati képe

Megnéztem a videót a colorboxról és megállapítottam, hogy eleve mindent úgy csináltam, ahogy ott mutatják.

Mégsem történik semmi. Arra gyanakodtam, hogy a már meglévő tartalmaim nem fognak így működni, ezért felvittem egy új tartalmat egy képpel, de így sem.

Megpróbáltam azt is, hogy új tartalomtípust vittem fel, és korlátlan képfeltöltést állítottam be az 1 helyett és felvittem 3 képet. De semmi.

Mindegy, próbálkozom tovább...

0
0
aboros képe

21800 oldalnak valahogy már sikerült beállítani.

1
0

-
clear: both;

vacati képe

Értem a célzást...

Nem lehet, hogy a tárhelyen nincs valamilyen szolgáltatás?

Mert - bár nem csak ennél - de a telepítéskor ez a hibaüzenet jön föl mindig, majd gond nélkül továbblép:

"
Hiba történt.
Tovabbi információ a hiba oldalon
An AJAX HTTP request terminated abnormally. Debugging information
follows. Path: http://.../authorize.php'
batch=1&render=overlay&id=41&op=do StatusText: ResponseText:
ReadyState: 4
"

0
0
aboros képe

sose láttam ezt a hibaüzenetet

0
0

-
clear: both;

vacati képe

Az egyik videón, ami a colorbox telepítését mutatta, szintén megjelent ez a hibaüzenet, és ahogy nálam is, el is tűnt.

Közben sikerült a dolog, működik.

Nem tudom, hogy én mint "hülye" lehetek-e annyira szerénytelen, hogy leírjam, hogyan sikerült megoldani?

0
0
vacati képe

Oké, közkívánatra:

Nos arra gondoltam, hogy az lehet a baj, hogy a library-t később telepítettem, mint a modult, mert mint mondtam, a modul leírásánál csak egy API telepítése volt megnevezve, amit meg is tettem.

Ezért leszedtem a modult, majd ismét feltettem.

Azóta minden rendben.

A modul működésével kapcsolatban egy kérdés, ha szabad:

el lehet-e érni azt, hogy automatikusan a kép megjelenjen a colorboxban? Azaz ha pl. rákeresek egy tartalomra, és ott a kép, rá kell kattintanom, hogy nagyban megjelenjen. A képnek van egy linkje végülis. Hogyan lehetne úgy hivatkozni rá, hogy egy adott linkre kattintva egyből nagyban nyíljon meg.

Továbbá más képmegjelenítőknél akkor szokott a kép visszamenni kicsibe, ha a képre kattintunk. Itt ha mellé. Ezt lehet szabályozni különösebb kódolás nélkül?

0
0
vacati képe

Mielőtt beküldeném ISSUE-ként: kérem nézze meg aki használja a Colorbox modult, hogy nála is fellép a következő hiba:

IE8 esetén (egyébként az ovelay hatás nem olyan, mint az FF és CH böngészőben, gondolom ez is a png megjelenítés miatt van), szóval IE8-ban, ha nem teljes méretben használjuk a böngészőt, akkor a képet nem normálisan nagyítja ki, hanem csinál egy furcsa dolgot: kétszer dobja ki, olyan, mintha animálódna.

0
0
vacati képe

Sziasztok. Javítva lett az IE hiba.

0
0