Összetett mezők előre definiált lehetőségekkel

hpeti képe

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy tartalomtípusnál előre definiált értékpárok közül kéne választani, amik összetartoznak. Pontosabban egy "írót" kell választani a cikkhez, de ez nem a felhasználók közül kerül ki. A lényeg, hogy lehessen hozzáadni "írókat" vhogyan(név+kép), amiket aztán egy hírhez mint mező ki lehet választani. Ezek a mezők ne legyenek változtathatóak egymástól külön, tehát ha kiválasztok egy nevet, akkor ahhoz jelölje ki a képet(szerkesztésnél akár lehet ez rejtett is).

Kicsit talán túlbonyolítottam a leírást, de remélem sikerült átadni a lényeget:) Tudnátok vmilyen megoldást javasolni erre?

Előre is köszönöm!:)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Illyés Edit képe

Hozz létre egy írók tartalomtípust, majd vegyél fel a cikk tartalomtípusodhoz egy szerző reference mezőt, ami az írók tartalmakat kínálja fel.

1
0
aruna képe

Ha van egy szerző vagy író tartalomtípusod, akkor ennek akárhány mezője lehet (név, kép, elérhetőségek stb.), a tartalom címe legyen a szerző neve pl.

A másik tartalomtípusban (nálad a hír), pedig megadsz egy node reference mezőt, amivel lehet választani az író tartalmak címei (az írók nevei) között.

A hír és az író összerendelésekor valószínűleg nem érdemes megjeleníteni az író képét is a szerkesztőnek, aki összerendeli a hírt és az írót.

Más nézetekben (amit mindenki lát, nemcsak a szerkesztő), ahol a hír vagy hírek látszanak, ott már kirakhatod az írók képeit is.

0
0
hpeti képe

hasonlókkal próbálkoztam én is, de amikor megjelenik a hír, csak egy link mutat az "író"-ra, nem pedig az író tartalom név-kép mezőit rendereli ki:( Egyébként a hír szerkesztése közben valóban nincs szükség mindkét mező megjelenítésére, elég ha csak a nevek közül választ. Tudnátok pár lépésben instrukciókat adni, hogyan lenne ez jó?

Köszi az eddigi tippeket!

0
0
Geva képe

ha az író tartalomtípus címe - mi más is lenne :-) az író neve, akkor a node reference mezőnél, a mező megjelenésénél kell beállítanod, hogy cím(hivatkozással)
pl.: Kurzust vezeti - ugyanez a szitu, mint a tiéd

0
0