Oldalon belüli mozgás

kalmarr képe

Sziasztok,

szeretném megkérdezni, hogy melyik modul képes arra, hogy egy Drupal 7-es smink oldalán pl: hivatkozásokra kattintva fel-le mozgassa megadott pozicióra az oldalt?

Pl: http://www.wampserver.com/en/

Esetleg, ha nem modul oldja meg ezt a problémát, akkor milyen más megoldást javasoltok ami jó D7 alatt?

Üdv.

KALMI

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
eager képe

Modul:

Házi barkács:

1. Js/jquery snippet:

http://css-tricks.com/snippets/jquery/smooth-scrolling/

A fenti linken található javascriptet (akár az eredetit, akár a kommentben lévőt) egy .js fájlba lehet tenni, elhelyezni a smink-mappában, majd az .info fájlban jelezni, hogy van. Utána teljes cache törlés kell.

Javascriptet a drupal no-conflict wrapperével szokás használni, legjobb, ha letöltöd a Zen sminket, és abból kiveszed és ide felhasználod a no-conflict wrapperrel előkészített script.js-t.

2. A tartalomban a cél:

A tartalomban meg kell maradnia a html id-knek (mert azokra lehet célozni a linkekkel), pl.: <h2 id="ide-gorduljel">valami</h2>

Full HTML szövegformátumot nem szeretünk engedélyezni, a filtered HTML meg kigyomlálja az id-ket. Én létrehoznék egy külön szövegformátumot, amit a htmlpurifier modullal tennék egyéni módon szűrt HTML-lé, amiben külön engedélyezném az id megmaradását.

3. A rájuk mutató link a menüben:

Jó a helyzet, mert a drupal menükben könnyen létre lehet hozni a célzásra alkalmas linket: node/7#ide-gorduljel. Ez lefordul url aliasra is, tehát magától /fancy-alias#ide-gorduljel lesz belőle.

Vigyázat: ez így csak ugyanazon az oldalon belül meghívva gördül szépen, tehát olyan menüben alkalmazható normálisan, amiben csak ugyanezen az oldalon belülre vonatkozó hivatkozások vannak.

Utóirat:

jQuery guruk, pls help: http://drupal.org/node/1795214 és akkor lehetne rá stabil (hazai) modul!

2
0
csakiistvan képe

eager: nem házibarkácsok ezek, ezt sminkből kell megoldani nem Drupal modullal szerintem, ehhez pedig a jQuery scrollto, vagy a smooth-scrolling épp ideális.

2
-1

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

eager képe

Hát kézzel odaheggeszteni (a sminkből, .js-el) tényleg élmény volt :)

Amúgy meg akkor a 'házi barkács' helyett valóban azt kell érteni, hogy 'sminkből'. Köszönöm a megerősítést.

Amúgy csak arra gondoltam, hogy hátha a modul kínál valami extrát még (amellett hogy kód/js ismeret nélkül biztos egyszerűbb használni).

0
0
kalmarr képe

Amúgy tudtok mutatni ilyen Drupalos oldalt?

0
-1
Robert Petras képe

Ha nem tévedek, akkor ez egy ilyen JavaScript megoldással készült Drupal oldal: http://www.mszte.hu/#page

A jQuery LocalScroll modul az alapja az oldalon belüli navigációnak és plusz extra, hogy a navigációs bár lebegő állapotba kerül és mindig elérhető marad akármennyire mélyre is gördíted a weblapot.

Ahogy eager fentebb utalt rá, ez egy fórum társunk szantog fejlesztette és adta tovább a közösség javára. Kudos szantog!

1
0
eager képe

szantog képe

"ezt sminkből kell megoldani nem Drupal modullal szerintem"
ha ez azt jelenti, hogy a sminkben hozzáadjuk a scrrolto libraryt, majd saját jsben jól megfaragjuk, akkkor ez speciel zöldség.

Sminkből a saját jól megírt js-edet kell hozzáadnod, nem pedig kész libeket. Nem véletlenül van a sites/all/libraries könyvtár, és nem véletlenül találtak ki hozzá komplett apit, ami ezt az egészet lekezeli, és nem véletlenül van saját modulja több száz jquery pluginnek.

Egyrészt ezek a modulok (és az api) gondoskodik arról, hogy csak akkor legyen betöltve, amikor kell, lehetőleg ne ütközzön mással (namespace) gondoskodik arról, hogy a library lehetőség szerint aktuális legyen, és nem utolsó sorban tonnányi settingst rak ki uira, ami ugye exportálható, újrafelhasználható, stb.
Szóval igen, technikailag nyugodtan lehet sminkből csinálni az egészet beirkálva egyesével a paramétereket, azon kívül lehet saját kveriket írni saját page callbackekkel a views helyett, vagy éppen custom php kóddal előállítani egy oldalt. De minek??

3
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

kalmarr képe

Az ugrálás az oldalon már működik, de a menü "lebegtetésére" még nem jöttem rá.

jQuery LocalScroll settings-nél beállítom a következőt:

Css id: #main-menu (alap főmenüvel)

Mit kellene még beállítani?

Üdv.

KALMI

0
0
szantog képe

Asszem a lebegtetéshez kell a http://drupal.org/project/floating_block
de megmondom az őszintét, hogy jquery vonalon elég sötét vagyok, és hónapok után ránézve a modulra, nem 100, hogy mi mit és miért csinál.
A hétvégén valszeg eljutok az issuekig.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Petik képe

HTML horgony használata (oktatóvideó)

Szerintem a topic indítója erre gondolt.

1
-3

Üdv. Peti

Petik képe

Tehát, nem kell hozzá modul:)

1
-1

Üdv. Peti

csakiistvan képe

Ugye nem hiszed hogy a topic indítóban lévő minta oldal csupán horgonnnyal működik? Nekem még sosem csúszott így a site ha horgonyt használtam. De lehet ez akkor valami új böngésző feature?

1
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

eager képe

Ez is része, csak kell hozzá a javascript (jQuery), ami meg is animálja.

A videóval az baj, hogy a benne látott <a name="valami"></a> utoljára HTML 4.1-ben volt standard; XHTML 1.0 Transitional sem validál vele, HTML 5 sem fog; mostanában tetszőleges elem id attribútumára lehet célozni.

1
0