Oldal kialakítása blokkok nélkül

mjani képe

Sziasztok!
Hírportál szerű honlapot tervezgetek, ami többféle oldaltípusból (rovatoldalból) állna össze. Ha rovatoldalt blokkokból építem fel, úgy túl sok lesz a blokk, így azok megjelenésének szabályozása nehézkessé válik. "Újság elektronikus kiadása CCK alapokon" című írásában Edit taglalta, hogy áll össze egy rovatoldal v. egy címlap. Addig még nyomon voltam, míg a tartalmak összeállításáról írt, de sminkelésnél elvesztettem a fonalat.

Az, hogy az egyes mezők konkrétan hogyan jelennek meg (hogy a B2-es mező hogyan kerül a címlapon oda, ahol van, hogyan néz ki – lista, bevezető – az már a smink dolga.

Ez azt jelenti, hogy pl. felépítek egy oldalt egyéni azonosítóval rendelkező div-ekből és a cck-val összeállított node-okat beteszem ezekbe a dobozokba.
Ez a doboz lehet-e egy régió? Ha igen, hogy kerül a node-om oda, vagy valamelyik tpl.php fájlt kell használnom?
Legalább az elinduláshoz szeretnék ötletet kérni. A segítséget előre is köszönöm.

Üdv mindenkinek!
Múth János

Fórum: 
Pasqualle képe

Edit altal leirt megoldas eleg specialis igeny kielegiteset szolgalta, ami egesz bonyolult megoldast szult. Ha nincs szukseged az egesz oldal elonezetere akkor sokkal egyszerubben is megoldhatod.

http://drupal.org/project/sections
Sections modullal kulonbozo sminkeket rendelhetsz az egyes rovatoldalakhoz.
A blokkok beallitasai sminkfuggoek Drupal 6-ban, tehat a megjelenésének szabályozása egyszeruen beallithato rovatonkent (sminkenkent).

Drupal 5-ben a blokkok nem sminkfuggoek, de van egy patch http://drupal.org/node/115596#comment-625998 ami mellekhataskent orvosolja ez a "hibat".

ez is egy otlet..

0
0
Illyés Edit képe

  1. Létrehozol egy tartalomtípust, mondjuk "rovatoldal" néven.
  2. Kiegészíted a rovatoldal tartalomtípust a kívánt view reference és node reference mezőkkel (cikklistákhoz és node-ok behívásához, igény szerint).
  3. Elkészíted Views modullal a nézeteket, amelyek kilistázzák a blokkokba a cikkeket. Elkészíted az önálló node-okat, amelyeket be szeretnél hívni a rovatoldalon.
  4. A Tartalom beküldés -> rovatoldal menüpont alatt beküldesz egy rovatoldalt. A beküldő űrlapon ott lesznek a view reference és node reference mezőid, egyszerűen kiválasztod, hogy az adott rovatoldalon az adott mező melyik nézetet/node-ot hívja be.
  5. Ha nem tetszik az elkészült rovatoldal típusú tartalom megjelenése, akkor Contemplate modullal, ill. a nézetek sminkelésével (lásd a Views Theme Wizard szolgáltatását) tudod a HTML-t kedvedre alakítani.

Ennél egyszerűbb megoldás, hogy a rovatoldal egy egyszerű page, amibe Insert View és Insert Node modullal beszúrod a kívánt Views blokkokat és node-okat. Ennek hátránya, hogy ha laikus szerkesztőség van, akkor változtatásnál bele kell javítani a page kódjába, ami ugye HTML kódból és az Insert modulok szűrőiből áll, míg a fenti bonyolultabb megoldásnál legördülő listákból választhatnak, ami barátságosabb felületet kínál a szerkesztőségi munkához (viszont jóval memóriaigényesebb).

0
0