Oldal fejlesztés

adamwise képe

Tisztel Fórumlátogatók!

Most kezdtem ismerkedni a CMS rendszerekkel, ugyanis a szakdolgozatom témájaként a különböző CMS rendszereket hasonlítanám össze, és egyet közülök bemutatásképpen saját magam is megvalósítanék. A Drupalra esett a választásom.

Egy hasonló jellegű oldalt szeretnék megvalósítani, ha grafikai megjelenés szempontjából nem is ennyire szemrevalóra, de funkcionalítását tekintve mindenképp ehhez, ezekhez hasonlót:

http://keresdahelyitkampany.hu/

http://www.gutesvombauernhof.at/

Egy olyan oldal megvalósítása a célom Drupal 7 segítségével, amellyel:

- gazdaságok tölthetnek fel eladásra szánt terményeket
- vásárlók kereshetnek megyénként, gazdasgáokra, és természetesen a szükséges megvásárloható élelmiszerekre
- lebonyolíthatják a tranzakciót egy "web-shopos" felületen keresztül, amelyekben gyakorlatilag különbözne az én oldalam a már meglévőektől
- plusz még egy olyan opcióval is bővíteni, hogy mind a vásárlónak, mind a gazdaságnak kötelező lenne megadni a pontos tartózkodási helyét a regisztráció során, és a vásárlás során a vásárlót a hozzá legközelebb eső gazdasághoz irányítani a rendszer, akár egy google mapsen vagy egyéb térképes koordináció segítségével

Ezekre szerintetek van ráció, hogy ezeket Drupal 7-ben megvalósítsam? Ubercart vagy hasonló webshopos alap modullal kéne elindulom? Mit gondoltok, mely modullal, modulokkal, hogyan tudnám megvalósítani ezeket a funkcionalitásokat az oldalamban? Kérlek adjátok meg számomra a kezdeti lökést, aztán ha időközben felmerülne valamely probléma, remélem később is a segítségemre lesztek.

Előre is nagyon szépen köszönöm szívélyes segítségeteket!

Drupal verzió: 
adamwise képe

Valamint érdeklődnék:

Ha letöltök egy modult, ahhoz még számos más modult is le kell töltenem? Pl. elkezdtem tölteni a profile modulját, és amint feltelepítettem, a modul opcióban nem tudtam bekapcsolni, mivel kért hozzá még egy modult, úgy tudom, entity-t, ezt követően azt is letöltöttem, feltelepítettem, majd ezt követően ahhoz is kért egy újabb modult... Így gyakorlatilag végtelen a kör, mire egy modult feltelepítek, számos másikat is külön hozzá kell tennem, és keresnem? Ergo nincs ehhez valami módszer, bevált gyakorlat, vagy ilyen "csomagok", amelyben a modulok úgy vannak összerakva, hogy egyből fel lehessen telepíteni, és beüzemelni?

A másik kérdésem pedig az lenne, ha egy ilyen modult feltelepítek, azt hol tudom beüzemelni, hogy láthatóvá tegyem magam számámra a menüben vagy akár máshol, és betudjam állítani?

0
0
Justice képe

Szia, nem akarom kedved szegni, de ha szakdolgozatot írsz, és szorít az idő, nem tudom 2-3 hónap elég-e a 7est kitanulni annyira,hogy írj is róla. egyébként a modul témában úgy van, ahogy írod, minden modul újabb és újabb kiegészítőket kérhet. Előre gyártott csomag nincs, sőt lesz olyan, hogy nem kér újabb modult, csak egyszerűen nem fogja azt csinálni amit szeretnél, és ki kell totózni mi kell hozzá. Az Übercart egy komplexebb webáruház rendszer alapja, sok kicsi plusz nüansszal, amennyire én ismerem. Nagyon klassz, de nem 1-2 hónapos játék, ha most kezded. mellesleg Nagy Gusztáv letölthető D7-es tanulmányát ajánlanám elsősorban elolvasni, mert az alapok megértéséhez kiváló.

Szerintem mindenki szívesen segít itt, ha konkrét problémád lesz, de így látatlanba több ötletet aligha lehet adni, indulj el, aztán ha megakadsz, tedd fel a kérdésed a fórumon!

3
0
nevergone képe

Szia!

Kezdjük ott, hogy ezt figyelmesen elolvasod kétszer-háromszor: http://nagygusztav.hu/drupal-7-alapismeretek

Utána jobban fogod érteni a rendszert és a kérdéseidet és jobban fel tudod tenni, hogy mi is jobban válaszolhassunk azokra. Már ha persze lesznek még kérdéseid.

2
0
adamwise képe

Rendben, el is olvastam, én is rengeteg hasznos információt találtam benne. Köszönöm szépen a linket mégegyszer!

Közben szemeszgettem a neten honlapokat, csak hogy legyen elképzelésem, és amit tudok nektek is mutatni, hogy mik is a terveim, és ezt találtam:
LINK
Egy ilyen jellegű honlapot szeretnék én is megvalósítani elsőkörben. Ahogy látom, ez is Drupalban van, ha jól veszem ki.

Két kérdésem lenne egyenlőre:

Mit gondoltok, ehhez is kell az Ubercart modul? Vagy nem szükséges?
A hirdetésfeladás modult milyen néven találom meg a Drupal modulgyűjteményében? Valamint szerintetek ez az oldal milyen modult használ még, ami nekem kelleni fog?

Előre is köszönöm a segítségeteket.

0
0
nevergone képe

Ez a jegyzet 371 oldal. Én ma fél háromkor tettem ki ezt a linket. Ha te azt mondod most, hogy ennyi idő alatt figyelmesen elolvastad és meg is értetted, akkor vagy szuperolvasó vagy, vagy pedig …

Szóval én a magam részéről ezt a témát hanyagolom pár napig, hogy legyen időd még egyszer alaposan végigolvasni és megérteni.

Köszönöm a megértésed! :)

1
0
adamwise képe

Tényleg elolvastam. Hagyom üllepedni persze, és a hétvégén újra átforgatom majd. :)

Csak közben böngésztem a neten, elképzelések közül, hogy itt is tudjam mutatni, hogy mik az elképzeléseim.

Megértésedet és segítségedet előre is köszönöm. :)

0
-1
adamwise képe

Közben már el is kezdtem szerkesztgetni az oldalt, a hírdetés feladás részt állítgatom, csinálgatom jelenleg, egy ehhez hasonló sémaként:
Link

Ezen az oldalon található hírdetési kategóriák kialakítását milyen modul segítségével valósíthatnám meg?

Valamint az oldal bal felén található kategóriák menüpontot?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

0
-1
aboros képe

amit már elolvastál.

3
0

-
clear: both;