Oldal eredet meghatározása

Wathfea képe

Sziasztok!

Nem igen tudtam, hol nyissam a témát, véleményem szerint ez az egyéb kategóriába illik. A következő kérdésem lenne.
Van egy aloldal: http://www.goldforex.hu/ingyenes-demo-szamla-nyitas
Ahol ahogyan látjátok, középen megjelenik egy jelentkezés űrlap. Ezt az űrlapot kéne nekem egy új témába egy blokkba beépíteni. Eredetileg azt hittem, hogy a webform modul hozza létre a tartalmat, de kiderült, hogy nem. A problémám az, hogy nem tudom egyeltalán az oldal egy node alá tartozik-e?! Megnéztem a tartalmak listáját és köztük sehol se találtam olyat ami ezért az oldalért lenne felelős. Megnéztem az url álneveket és közöttük nem létezik az ingyenes-demo-szamla-nyitas alias. Van egy url redirect modul telepítve ott megtaláltam szűrve a feltételek között két bejegyzést is.
A Feladó az egyik esetben "component/artforms" a másikban "ingyenes-demo-szamla-nyitas.html" A szerveren nem létezik ingyenes-demo-szamla-nyitas.html oldal, se component mappa. Mind a két bejegyzés típusa 301-re van állítva. Megnéztem, hogy esetleg az URL redirect egy létrehozott aliasra mutat ami hivatkozik egy filera de nincsen ingyenes-demo-szamla-nyitas.html és component/artforms alias se.
Ilyenkor mi a fene van? :D :D Hol a csudiban találom meg azt a filet vagy tartalmat amit az ingyenes-demo-szamla-nyitas alias behoz? Van erre bármi mód, hogy kiderítsem? :D Remélem érthető volt a leírás, részletesebben nem igen tudtam. Próbáltam Firebugban meglesni a hálózat alatt, hogy milyen tartalmak töltődnek be, de ott se láttam semmi hivatkozást... nekem már semmi se jut eszembe....

Fórum: 
szantog képe

Devel modult tedd fel, csinál egy olyan blokkot, hogy php ód futtatása. Ezt tedd ki valahová az oldal aljára. Írd be: dsm(menu_get_object()); dsm(menu_get_item()); és mindent megkapsz, amire kíváncsi vagy.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Wathfea képe

Nah ezzel sikerült belőnöm, hogy az egyik modul generálja le a formot.

function gft_demo_menu() {
  $items['ingyenes-demo-szamla-nyitas'] = array(
    'title' => 'Ingyenes demó számla nyitás',
    'access callback' => TRUE,
    'page callback' => 'gft_demo_page',
  );
  return $items;
}
function gft_demo_page() {
  $output = drupal_get_form('gft_demo_openform');
  return $output;
}
 
/**
 * Define form
 */
function gft_demo_openform($form) {
  $form['last_name'] = array(
    '#title' => t('Last Name'),
    '#type' => 'textfield',
    '#description' => t('Please enter your last name.'),
    '#required' => TRUE,
  );
 
...

Hogy ha én azt szeretném, hogy a főoldalamra egy block régióba rakjam ki a formot, akkor pl elég, ha a page--front.tpl-be kézzel meghívom a gft_demo_page()-fvt? Vagy hogyan illik ezt csinálni?

Szóval lényegében most az a helyzet, hogy van egy modulom.modull abban van a form legyártás eredetileg és ha jól értelmezem a gft_demo_menu() hook miatt ha az oldal www.domain.hu/ingyenes-demo-szamla-nyitas címen lesz meghívva akkor lefut a .module fileban található kód.
Ha én azt szeretném, hogy csak a page--front.tpl-ben egy block régiójába jelenjen meg a form akkor mit kell csináljak? Tudok a tpl-ben hivatkzni a formra. Pl

 <div id="form_helye">
   <?php $form = drupal_get_form('gft_demo_openform'); print $form; ?>
 </div>

Vagy ez így nem fog menni, mert a templateből nem érem el a .module-ban definiált formomat.
Ez esetben akkor a .tpl-ben kéne a .module hoz hasonlóan felépíteni a kódot?

Vagy csináljak esetleg egy külön modult neki és abban hozzak létre neki külön blokkot?

Bocs ha sokat kérdezek, csak most tanulom ezt az egészet és most kicsit mélyvízben vagyok.... esetleg ha valaki felvenne Skypon és lenne türelme alkalomadtán segíteni akkor nagyon hálás lennék. wathfea néven vagyok megtalálható skypon.

Üdv

Dávid

0
0