"Oda-vissza" hivatkozás két tartalomtípus között

blackzoli képe

Sziasztok!

Drupal 7 alatt létezik két egyénileg létrehozott tartalom típus. Az egyik egy szöveges tartalom, a másik pedig egy galéria, ahol az alapmodullal használható Image field-en keresztül képeket töltök fel.

Azt szeretném, hogy ha valaki nézegeti a szöveges tartalmat, és tartozik hozzá galéria, vagy a galériát nézegeti és tartozik hozzá szöveges tartalom, akkor ezeket jelezze a rendszer, például egy link formájában.

A references modullal sikerült megoldanom, hogy a galériában van egy plusz mező, ahol feltöltéskor meg lehet jelölni, hogy a galéria melyik szöveges tartalomhoz tartozik. Ez a galéria megnézésekor látszik is szépen.

Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy hogyan tudnám fordítva is kivitelezni a dolgot, azaz, hogy a szöveges tartalom megnézésekor is látszódjon, hogy hozzá melyik galéria tartozik? (Valójában annak a node alapú galériának a linkje kellene hogy látszódjon, ahol ő meg lett jelölve a references field-el)

A Views modulban van egy olyan lehetőség, hogy "backlinks", ami elméletileg azokat a node-okat listázza ahol az éppen nézett node be van linkelve. Sajnos azonban nem működik.

A másik problémám az, hogy ha működik is, akkor is a views ezen funkciója csak "tab" fülre engedi tenni a backlinkeket.

Minden javaslatot szívesen fogadok a probléma megoldásával kapcsolatban. Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv
Zoli

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
d0r0ttya képe

Nekem elsőre a cimke jutott eszembe, mint megoldás. Mindkettőt (tartalmat és képet) is ellátod ugyanazzal a cimkével, ez oda-vissza működik.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Több lehetőség is van. Ezeket használom:
http://drupal.org/project/cnr
http://drupal.org/project/nodereferrer
http://drupal.org/project/viewreference

De bennem felmerül a kérdés, hogy ezt miért is választod szét 2 node-ra? Miért nem elég egy? Én pl. olyan Média tipust használok, amely tartalmazhat szöveget, képeket, audiot és videót. Bármelyiket. Miért kell ezt szétválasztani?

0
0

Nagy Gusztáv

blackzoli képe

Köszönöm a választ, kipróbálom a felsorolt modulokat.
A tartalmakat azért szeretném több node-ra szétválasztani, mert az egyes tartalmak különböző menüpontok alól, egymástól függetlenül is elérhetőek lennének. Továbbá egy galéria tartozhat többfajta tartalom típushoz, több node-hoz is. Például van egy "A" tartalom típus, és van egy "B" tartalom típus. Mindkettőhöz érkezik egy beküldött tartalom, azaz összesen ez 2 node, és elképzelhető, hogy egy beküldött galéria mindkettőhöz tartozik.

Az is lehet, hogy nem jól gondolom a dolgot, és megoldható egy tartalom típussal is, a megjelenítések (különböző menüpontok alól elérhető tartalmak) pedig megoldhatóak viwes modullal. Ez esetben viszont megkérdezhetem, hogy az említett média típus melyik modullal valósítható meg?

0
0
Nagy Gusztáv képe

A többes kapcsolat - számomra - nem derült ki az eredeti kérdésedből.

Maga a Média csak egy név, amit én adtam neki. A Videó mezőm egy sima szöveges mező, amit beágyazott videókhoz használok. Az Audió mezőm a http://drupal.org/project/audiofield modullal készült. A galéria az Image alapmodullal. Többféle listázást is csinálok: a http://kbgy.hu/ oldalon a jobb oldali Média menüt nézd meg.

0
0

Nagy Gusztáv

blackzoli képe

Még számomra sem teljesen tisztázódott, hogy engedjem-e az 1:N, vagy N:M kapcsolatot, vagy kizárólag 1:1 legyen?
Mindenesetre megnéztem az ajánlott modulokat, úgy gondolom az első lesz az én barátom.
Mihelyst lesz időm, kipróbálom, és visszajelzek, hogy megoldotta-e a problémám.

Köszönöm még egyszer.,
Üdv
Zoli

0
0
blackzoli képe

Kipróbáltam a Corresponding Node Reference modult, de sajnos nem működik.
Van a két tartalom típusom. A és B. A-ban van egy reference filed, melyben a B jelölhető meg lenyíló listából. B-ben is van egy reference field, melyben A típusú tartalom jelölhető meg.

Ha felviszek egy új tartalmat A típushoz is és B típushoz is, és felvitelkor mindkét helyen bejelölök egy hivatkozást a másikra, akkor megjelenítéskor szépen látszik oda-vissza.

Viszont a CNR modulnak ha jól értem pont az lenne a lényege, hogy ha egy hivatkozást megjelölök "oda" irányban, akkor a "vissza" irányt automatikusan megjelenítse, és ott már külön ne kelljen meghivatkoznom.

Nem jól gondolom?

Nem tudom mi lehet az oka, hogy nem működik. Az alapmodulokon kívül a Views, Panels, References, Chaos Tools, CNR, és a Display Suita van telepítve. Ezekből kavarna be valamelyik?
Megnéztem a http://www.youtube.com/watch?v=HOgqdWnFHHg linken lévő vidót, és én is így csinálok mindent, mégsem jó...

0
0
pityu73 képe

Ha a DisplaySuite-al már módosítottad a tartalom megjelenítését akkor nézd meg, hogy az a mező is fel van-e téve aminek listáznia kéne a másik tartalomból a kapcsolatot.
...csak egy tipp

0
0
blackzoli képe

Köszi a tippet, de sajnos ezen már túl vagyok.
Továbbá már kipróbáltam kikapcsolt Display Suite-al is.
Akkor sem jeleníti meg. Illetve, ha az oda vissza linkelést megcsinálom, akkor tökéletesen megjelenik, csak akkor nem mutatja, ha csak az egyik irányból csinálom meg a node reference hivatkozást. Tehát az automatikus visszahivatkozás nem megy (pont az a rész ami miatt a CNR modult telepítettem)

0
0